Single sider 2019

1. plads
Match.com
350.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
1. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.7
Rating
Danmarks største
Danskernes foretrukne
Hurtig oprettelse
2. plads
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.3
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Casual dating
For folk i forhold

Single? Sådan går du fra én til to

Single eller tosomhed? Nogle er glade alene, andre har det bedst i et parforhold. Der er en lang række fordele forbundet ved livet som single, men de færreste ønsker dog at gå igennem hele livet alene. Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du får det bedste ud af din tid som single. Samt gode råd og tips til, hvordan du bedst finder vej blandt de mange forskellige online dating sider, når trangen til tosomhed får overtaget.

”Single” er i teorien det modsatte af ”double”. Hvis man spiller en tennismatch som ”single”, betyder det, at der skal løbes hurtigere og mere for at få bolden over nettet og tilbage på modstanderens banehalvdel. Man skal give det hele af sige selv. Man skal hele tiden være ”på”, og man kan ikke lade en eneste bold gå forbi, hvis man vil have et positivt udfald af kampen og stå som vinder til sidst.

Dette kan sagtens overføres til det virkelig liv som single. Du er alene på din banehalvdel og skal selv sørge for at håndtere alle de udfordringer, som livet spiller imod dig. Der er ingen til at tage de lange bolde. Heller ikke, hvis du bliver træt et øjeblik og bare har lyst til at stoppe op og puste ud. Og lade en anden overtage kampen. Bare et lille øjeblik.

Single – stakkels dig!

Livet som single er, når du endelig kommer hjem fra arbejde mandag aften efter en hård arbejdsdag. Du smider dig i sofaen med et glas vin og tænder for fjernsynet. Men så går strømmen. Og du har glemt, hvordan det nu var med de der sikringer.

Det er tirsdag morgen, når din forrude er iset til, og du ikke har andet at skrabe med end dit kreditkort. Og er det nu en god idé?

Det er onsdag eftermiddag, hvor du sidder alene på en café med et stykke chokoladekage (kan man i det hele taget tillade sig det?), og bander dine veninder langt væk, fordi de aldrig har tid til at ses, efter de har fået kæreste på.

Det er torsdag aften, hvor du sniger dig alene i biffen i mørket for at se den film, som ingen gider se med dig. Og håber, at du ikke møder nogen, du kender. For er det ikke ynkeligt at gå alene i biografen?

Det er fredag aften, hvor du ligger snotforkølet på sofaen og ser Bridget Jones, og hvor ingen kommer med Kleenex eller the.

Det er lørdag morgen, hvor du desperat krammer din hovedpude. Fordi det er det eneste, du har at kramme.

Det er søndagen. Hele dagen. En lang søndag, hvor den eneste af hankøn, som du har kontakt med, er din far, som kommer forbi for at skifte sikringer. Og som, bekymret over at se dit ophovnede ansigt, inviterer på aftensmad derhjemme.

Og sådan ender du ugen på sofaen hjemme hos far og mor. Som er søde og omsorgsfulde, men som ikke har nogen som helst idé om, hvordan du skal takle de problemer, som venter dig på arbejdet mandag morgen.

Formodentlig kan du nikke genkendende til noget af det. Men behøver det at være så trist? Behøver singlelivet at være ensomt, udmattende, frustrerende og kedeligt? En lang ørkenvandring?

Selvfølgelig gør det ikke det. Og selvfølgelig er det ikke det. Langt fra.

Som single bestemmer du selv, hvor sofaen skal stå

Det er meget muligt, at du som single er alene på din banehalvdel. At du selv skal gribe alle boldene, og at du skal løbe lidt hurtigere. Men det medfører også en lang række fordele.

Du har for eksempel ikke nogen at skændes med om, hvordan boldene skal spilles i dit liv.

Det er dig, der bestemmer, om det daglige madbudget skal gå til Chia-frø, spelt og skyr. Eller til Stryhns leverpostej og rødt kød i langer baner. Om fredagens takeaway skal bestå af spændende, men hundedyre, økologiske salater. Og Chardonnay selvfølgelig. Eller af pizzaer nede på hjørnet med trætte skinkestrimler og sorte dåseoliven. Og cola selvfølgelig.

Det er dig, der står for indretningen af din super lækre egoistlejlighed. Du kan dekorere med en hvid sofa fra Ilva og cremefarvede puder, som passer både med viskestykkerne og håndklæderne på badeværelset. Som i øvrigt altid hænger pænt.

Du kan pynte med stearin- og duft lys i massevis. Når du har gæster på besøg, kan du sætte matchende kopper frem sammen med de nystrøgne dækservietter. Du kan skabe den fedeste stemning med den blødeste pigemusik. Du kan servere champagne. Og så fylder dine højtalere i øvrigt ingen ting.

Sæt en mand i dette harmoniske og dæmpede univers, og der kommer sure sokker ind i billedet. Højtalere der fylder det halve af væggen. En gammel elguitar, som ikke må stå i kælderen, fordi der er for fugtigt. Sur mælk i køleskabet. En beskidt cykel i entreen. Krøllede håndklæder og en overfyldt vasketøjskurv. Dåseøl og tomme pizzabakker.

Fortsæt selv listen og spørg dig selv, om du oprigtigt har lyst til at lukke et anden menneske ind i dit lækre univers? Eller om du har lyst til at nyde lidt endnu, at du selv bestemmer, hvor sofaen skal stå?

Single og dejlig

Endnu flere fordele ved singlelivet kommer, når du bevæger dig uden for hjemmets fire vægge. Og er der noget, man kan som single, så er det netop det. Gå ud og slå sig løs!

Er der noget federe en fredag aften end at gøre sig i stand til en bytur sammen med veninderne? Skrue op for musikken, hælde bobler i glasset og iføre sig det lækreste tøj, som kostede en bondegård (men det er din bondegård, så du skal ikke stå til ansvar for nogen). Dele spejlet på badeværelset og dele taxaen ind i byen, mens man føler sig som teenager igen. Fuld af forhåbninger til aftenen. Fuld af sommerfugle i maven.

Og er der noget federe end at flirte og mærke blikke på tværs af lokalet? At bade sig i beundring og lege med tanken om, at nogle af flirterne kunne udvikle sig til mere end det. Uden at det nødvendigvis behøver at blive til mere end ved tanken. Og at smutte derfra – alene – når luften bliver for tyk og røgfuld, og man bare ikke gider nattelivet mere.

Og nu kommer så det bedste. At vågne op alene lørdag morgen. Blive liggende i sengen med sin Ipad. Med mascara på kinderne og tykke uldsokker på fødderne. Det haster jo ikke med at gøre sig pæn. For i dag er der dømt hjemmedag med popcorn på sofaen og serier på repeat.

Måske samtidig med at man chatter lidt online og holder liv i datingprofilen. Det kan endda være, at der plottes en kaffeaftale i kalenderen til søndag eftermiddag. Hvis ellers man gider.

Friheden til at opleve

Singlelivet handler om at nyde friheden. Om at kunne bestemme og ikke skulle stå til ansvar for andre end sig selv. Om at kunne feste og have det sjovt. Om at slå sig løs. Om at kunne opleve verden og smage på det hele, inden der en dag kommer en masse bånd, der binder.

Det kan være i form af en fast kæreste, som måske ikke har lyst til at tage på hiking i Bhutan, som du selv drømmer om. Det kan være børn, som gør, at du pludselig kigger efter ”All-Inclusive” i rejsekataloget. Volvo som gør, at der mangler luft i budgettet. Vovse der kræver pasning. Villa der kræver, at ethvert ledigt øjeblik bruges på reparationer og vedligeholdelse.

Som single har du en unik mulighed for at nyde livet her og nu. For at rejse ud i verden og gøre de ting, som pludselig bliver en kende mere besværlige, den dag du deler banehalvdel med et andet menneske.

”Carpe diem”. Grib dagen. Det kan du netop, så længe du er single og fri.

Skal jeg lave en kop the til dig?

Frihed er imidlertid en vanskelig størrelse. Vi værdsætter den alle sammen. Men alligevel kommer de fleste til et tidspunkt i deres liv, hvor friheden giver en mærkelig smag i munden og ikke længere kan tilfredsstille sulten efter tosomhed.

Tosomhed har sin pris men alligevel er det den, vi stort set alle stræber efter. Det ultimative mål. For mange om ikke vejen til lykke så en meget vigtig ingrediens.

Måske handler tosomhed om muligheden for ind imellem at vise sin skrøbelighed. At lade en bold gå forbi og lade den anden samle den op. Muligheden for at dele udfordringer men også muligheden for at dele glæde.

Hvem har ikke prøvet frustrationen over at have oplevet noget vildt sjovt, fedt eller bare mærkeligt, og så ikke at have nogen at dele det med?

Tosomhed – eller lade os kalde det kærlighed, for det er jo det ultimative mål – er at dele. At tage imod og at give. At passe på en anden og blive passet på. At opfange signalerne der viser, når din elskede har brug for omsorg. ”Skal jeg lave en kop the til dig?” At falde og lade sig gribe.

Den styrke, der kommer af rendyrket kærlighed, kan intet andet stå mål med. Og måske er det derfor, at vi nok så mange gange kan påpege fordelene ved singlelivet, men at vi stort set alle, i sidste instans, håber på at finde den eneste ene. At finde den, som vi ønsker at blive gamle med.

Netdating – en verden af muligheder

Det er alt sammen meget smukt. Men hvordan gør man så, når man er fast besluttet på at søge tosomheden – eller måske endda kærligheden?

Det er i dag langt lettere at finde den eneste ene, end det var før i tiden. Dengang hvor der kun var de mænd (eller kvinder), der nu engang var i landsbyen. Og hvor man en gang om ugen havde muligheden for at prøve dem af på dansegulvet i forsamlingshuset til en svedig dans.

I dag er landsbyen vokset og hermed også udbuddet af tosomhedssøgende mænd og kvinder som os selv. Ved hjælp af net dating kan vi se mulige partnere i hele landet på vores skærm. Eller vi kan vælge at afgrænse vores søgning til kommunegrænsen.

På et utal af dating sider kan vi i dag søge efter landmænd, dating for senior, ingeniører eller efter sugar daddies. Smukke mennesker, gamle mennesker, unge mennesker, veluddannede mennesker. Mennesker med børn eller mennesker uden. Vi kan søge efter mennesker, der leder efter et langvarigt forhold, eller vi kan søge efter mennesker, du kun vil have sjov. Også uden for ægteskabet.

Vi kan søge efter mennesker med samme køn eller vi kan søge aseksuelt. Vi kan søge på computeren hjemme i stuen, når børnene sover, eller vi kan søge på mobilen, når vi sidder i toget på vej på arbejde. Med andre ord kan vi stort set det hele.

Vi kan endda selv bestemme, hvor meget vi vil investere. Både økonomisk og af os selv. Glem alt om dyre byture, på nettet vrimler det med gratis dating sider.

De fleste sider, som for eksempel match.com og single.dk giver mulighed for, at man opretter et gratis prøveabonnement, før man beslutter sig for at tilmelde sig.

Netdating er helt sikkert kommet for at blive. Afskærer man sig muligheden for at netdate, for i stedet at håbe, at den rette dukker op i supermarkedet, så afskærer man sig selv fra en lang række muligheder for det rigtige match.

Hvordan starter man med netdating?

Hvor sandsynligheden for at møde netop det menneske, som man kan blive lykkelig med, i den virkelig verden er ufattelig lille, er chancerne langt større på nettet. Her kan man afgrænse sin søgning, så man undgår de klassiske fejl, der kan gøre så ondt In Real Life.

”Du sagde da ikke noget om, at du var allergisk overfor dyr? At du ryger? At du var gift?”

Man kan føle hinanden af ved at skrive frem og tilbage, før man så meget som giver hånd. Man kan udveksle billeder, præferencer, særheder og særlige ønsker, før man investerer sig selv – sådan for alvor.

Men hvor skal man starte? Og hvordan undgår man at fare vild i den jungle af tilbud, som netdating efterhånden har udviklet sig til?

Et godt sted at starte er…. med dig selv! Før du giver sig i kast med netdating, er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvad du ønsker at få ud af det. Søger du kærligheden? Søger du samtale, sjov eller seriøsitet?

Du skal også gøre det op med dig selv om du er mest til dating apps til mobilen eller om du er til den klassiske dating side på nettet.

Vær dig selv

Her er det vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv. Du kan muligvis være tiltrukket af muligheden for let adgang til uforpligtende møde. Men er det, du i bund og grund ønsker, et seriøst forhold, risikerer du at blive såret, hvis du befinder dig på den forkerte datingside.

Og modsat, føler du dig ikke klar til et forpligtende forhold, men er du bange for at føle dig bundet, skal du lade være med tale om børn og familie i den profil. Også selv om det muligvis begrænser dine resultater.

Faren ved netdating er, at det kan være let at ”gemme” sig bag skærmen. Men ”gemmer” man hermed sit sande jeg, og sine oprigtige ønsker, risikerer man at gå glip at det perfekte match. I værste fald at få en dårlig oplevelse.

Vi ønsker alle at fremstille os selv så attraktivt som muligt i vores profil. Men hvor et billede kan ”pynte på sandheden”, så banker virkeligheden på, den dag vi skal mødes til en kop kaffe.

Jo mere ærlig man er i sin profil, jo større er chancerne for at møde den rigtige.

Vælg rigtigt blandt de mange dating sider

Når du først har gjort op med dig selv, hvad det er, du søger ved hjælp af netdating, er du klar til at vælge den dating side, hvor du passer bedst ind. Hvor chancerne er størst for, at du finder netop ham eller hende, du søger.

En dating side som match.com , der er én af de ældste sider, er et godt sted at starte. Her kommer de fleste. Og her er plads til alle i modsætning til de mere specialiserede dating sider.

Et andet godt og velbesøgt bud er single.dk, som igen er en veletableret side med fokus på seriøsitet. Lækkert layout gør den desuden attraktiv for de visuelt kræsne.

Mulighederne er mange og kan virke uoverskuelige. Især hvis det er første gang, du begiver dig i kast med netdating. Der er også niche specifikke dating sider der f.eks handler om sex, det kaldes gerne for sex date eller sexdating.

Her på datingpilot hjælper vi dig med at navigere blandt de forskellige tilbud. Du kan læse præsentationer af de forskellige sider og høre om andres erfaringer. Så brug lidt tid her, før du går i gang.

Sæt i gang!

Men nu er det din tur. Er du klar til at sige farvel til singletilværelsen og åbne din banehalvdel for en partner? Klar til at sige farvel til total kontrol over indretningen af stuen og indholdet i køleskabet?

Klar til at gøre plads i sofaen og se DR2, når du hellere ville se Vild med Dans? Klar til at tage mascara på også om søndagen – eller klar til at lade være og vise dit sande jeg? Klar til at gå på kompromis – eller klar til at stå fast på dine krav?

Hvad end du vælger, så ligger der med netdating en verden for dine fødder. Fuld af farver, fest og fantastiske eventyr med andre mennesker – og på sigt ”den anden”.

Vejen fra én til to er helt sikkert ikke simpel eller ligeud. Men har du først besluttet at gå den, er du allerede halvvejs!