Senior dating 2019

1. plads
Match.com
350.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
1. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.7
Rating
Danmarks største
Danskernes foretrukne
Hurtig oprettelse
2. plads
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.3
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Casual dating
For folk i forhold

Senior dating – det er aldrig for sent

Mange tænker helt fejlagtigt, at dating-begrebet er forbeholdt de unge generationer, men intet kunne være mere forkert. De ældre generationer er friske og aktive som aldrig før, og senior dating er i dag helt almindeligt. Venskab og kærlighed er for alle aldre, og det er heldigvis aldrig for sent. Hører du til de mange, der har overstået den første halvdel af livet, og for alvor er klar til at nyde resten, bør du læse med her. Vi gennemgår nemlig alt om senior dating, lige fra sikkerhed og potentielle faldgruber til god etikette og tips til at finde det helt rigtige match.

Senior dating

Det engelske begreb “dating” har ikke nogen direkte ækvivalent på dansk. Det nærmeste vi kommer, er nok det lidt gammeldags ord “stævnemøde”. Dating dækker dog lidt mere bredt, og bruges i dag om både stævnemøder og møder af mere generel karakter som for eksempel en frokostaftale med en ven eller veninde. I denne artikel kommer vi omkring flere forskellige former for dating. Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle har samme formål med at søge dating partnere.

For manges vedkommende er målet med dating at finde den eneste ene til en længerevarende forhold, men det er bestemt ikke altid tilfældet. Flere og flere vælger aktivt livet som single, og er derfor måske først og fremmest interesserede i at finde en partner til et mere uforpligtende romantisk forhold. Der er faktisk også en del, der primært søger efter nye venskaber, som ikke nødvendigvis behøver have romantiske undertoner.

Der kan med andre ord være mange årsager til at begynde at date. Måske er du den meget udadvendte type med masser af mod på livet, som er åben for alle muligheder, der måtte byde sig. Eller måske søger du noget mere specifikt. Begge dele er helt fint, men du er bedst klædt på til dating, hvis du på forhånd har gjort dig nogle overvejelser om, hvor du gerne vil hen. Men uanset hvad du kommer frem til – du er på vej til at starte et nyt kapitel i livet, og det skal nok blive en spændende rejse.

Hvad er senior dating?

Begrebet “senior dating” findes ikke specifikt i ordbogen, men det dækker naturligvis over dating mellem personer, der har fået en vis livserfaring. Om du er 40 eller 80 er ikke så afgørende i den sammenhæng. Selv om der naturligvis kan være undtagelser, der bekræfter reglen, er de fleste enige om, at “lige børn leger bedst”. Det er derfor mest almindeligt at søge efter bekendtskaber i samme aldersgruppe, som man selv befinder sig i.

Der findes mange, der nærmest er rædselsslagne over at runde den magiske grænse på 40 år, for så er man jo “fyrre, fed og færdig”. Sådan var det måske også i stenalderen, hvor de færreste blev meget ældre end det. For det moderne menneske ser tingene heldigvis helt anderledes ud. Som fyrre-årig er du kun halvvejs i livet, og skal man tro udsagnene fra mange ældre, er det først her, livet for alvor begynder at være sjovt. Du har nemlig overstået den mest turbulente del af livet, og har masser af livserfaring i bagagen. Det er også her, man efterhånden har lært sig selv at kende, og er blevet til en mere helstøbt og færdigudviklet personlighed.

At være senior har mange fordele, ikke mindst, når det kommer til dating. Som tidligere nævnt er både du selv og dine potentielle dating partnere nemlig mere “færdigbagte”. Ofte går det galt, når unge mennesker finder sammen, for der er stor risiko for, at de udvikler sig i hver sin retning. Den risiko er langt mindre, når seniorer mødes. Her vil fremtiden typisk byde på langt færre overraskelser. Du og din potentielle dating partner har med andre ord et godt og solidt fundament at bygge videre på.

Hvordan kommer jeg i gang med dating?

Der kan være mange årsager til, at du har besluttet dig for at begynde at date. Måske er du blevet skilt eller blevet enke eller enkemand, eller måske har du bare fået lyst til mere selskab. For de flestes vedkommende kommer tankerne om dating på banen, efter at man har været alene nogen tid. Det kan ofte betyde, at man kan være lidt usikker på, hvordan det lige skal gribes an. Heldigvis er det ikke kompliceret raketvidenskab. Det handler om at komme ud og “mingle”. Desto flere mennesker du kommer ud at møde, desto større chancer er der for at møde den helt rigtige. For de mere udadvendte personlighedstyper kan det være en let disciplin, mens andre måske vil finde det lidt mere grænseoverskridende.

Der findes mange måder at gribe det an på, men du er som udgangspunkt nødt til selv at være opsøgende og aktiv. Til fester og sammenkomster er det for eksempel mest bekvemt at tale med dem man kender, men forsøg at bryde ud af komfortzonen og lær nye mennesker at kende. Det gælder naturligvis også, når du går i byen eller er social på andre områder.

I det hele taget skal du målrettet arbejde på at udvide din kontakt-horisont, og mulighederne er mange. Meld dig for eksempel til frivilligt arbejde, bliv aktiv i foreningsarbejde eller lignende. Mange gode match opstår med udgangspunkt i fælles interesser, og det kan du sagtens forfølge. Dyrk for eksempel dine hobbies sammen med ligesindede. Der findes eksempelvis masser af AOF-kurser og lignende, som går på alt fra finere madlavning til foto-kunst og sprogkurser. Det koster typisk ikke så meget, og du slår to fluer med et smæk: Dels bliver du dygtigere, og dels får du kontakt med en masse mennesker, der har samme interesser som du selv.

Netdating – det ultimative redskab til senior dating

Internettet er blevet en integreret del af livet for de fleste, og det er et supergodt redskab til netdate – måske faktisk det bedste redskab overhovedet. Her kan du nemlig komme i kontakt med langt flere, og du er ikke så begrænset af geografi og andre barrierer, som det er tilfældet med de mere fysiske kanaler. E-mails og chatsider gør det eksempelvis let at holde kontakt, og mulighederne er mange. De senere år har Facebook udviklet sig til at blive den sociale platform over alle platforme, og et medlemskab af Facebook er næsten et must, hvis du er seriøs omkring at udvide dine sociale cirkler. Det er ganske gratis, så der er ikke meget at betænke sig på. Med Facebook kan du eksempelvis være aktiv i nogle af de mange online interessegrupper. Du vil møde masser af nye mennesker og få online-venskaber, der potentielt kan udvikles til noget mere.

På Internettet findes der også en del specialiserede dating sider, som udelukkende har til formål at skabe forbindelse mellem personer, der ønsker at date. Det siger næsten sig selv, at sådanne dating sider er et fantastisk redskab i dating-sammenhæng. Her samles tusindvis af datere, som er der med et eneste formål: At finde en matchende ven eller partner. Førhen var der en vis skepsis forbundet med online datingsider, men den skepsis er i den grad blevet gjort til skamme. I dag er det helt normalt at søge venskaber og partnere ad den vej, og succesraten for gode match er langt højere end med nogen anden metode. Resten af artiklen vil derfor først og fremmest have fokus på dating sider og hvordan de bruges.

Dating sider – hvordan fungerer det?

Der findes generelt et hav af dating sider på Internettet. Prøv bare at søge efter “dating” på Google – mængden af resultater er helt overvældende. Nogle dating sider er meget specialiserede som for eksempel “Farmer dating”, der henvender sig til kontaktsøgende landmænd og til “Beautifull People”, som kun er for dem, der for alvor har været heldige med udseendet. Langt de fleste dating sider er dog for os ganske almindelige mennesker. Som senior dater kan du dog med fordel have fokus på de datingsider, som primært henvender sig til seniorer i din aldersgruppe. Der findes nemlig for eksempel sider, hvor adgangskravet er en alder på 40+ eller 50+. På den måde har du allerede fra start skudt dig ind på din foretrukne målgruppe, og kan dermed fokusere på det egentlige. Her på siderne finder du et bredt udvalg af dating sider, vi har erfaring med og kan stå inde for. Tager du udgangspunkt i dem, går du ikke helt galt i byen.

For at kunne benytte en dating side, skal du være medlem. Nogle steder er gratis dating sider en mulighed, mens andre tager et gebyr for servicen. Mange steder får du begge valgmuligheder, hvor det betalte medlemskab dog giver dig en række ekstra muligheder og funktioner. Start om muligt med et gratis medlemskab. Det giver dig adgang til siden, så du kan klikke lidt rundt og blive fortrolig med funktioner og muligheder. Falder miljøet i din smag, kan du eventuelt opgradere til et betalt medlemskab. Det koster typisk ikke alverden, og du kan i første omgang nøjes med at abonnere på servicen en kortere periode, indtil du er sikker på, det er noget for dig. Du kan sagtens være medlem flere steder, hvis du har lyst til det. Det koster selvfølgelig mere, men du udvider samtidig din kontaktflade mere, så du, alt andet lige, vil kunne finde et godt match hurtigere.

Kernen i en datingside er de personlige profiler. Du skal selv have en, og alle de øvrige medlemmer har også hver sin. En profil kan bedst betegnes som en lille annonce, hvor der er et profilbilede og en kort personlig beskrivelse. Som medlem kan du sidde og browse gennem alle profilerne, og eventuelt tage kontakt til de profiler, der kunne være interessante. Det siger sig selv, at en profil kun er en appetitvækker. Men førstehåndsindtrykket betyder rigtig meget, så der er al mulig grund til at være omhyggelig, når profilen skal udarbejdes. Det ser vi nærmere på i næste afsnit.

Datingprofilen – det vigtige førstehåndsindtryk

Din datingprofil er alt, hvad din potentielle date har at forholde sig til i første omgang, så den kan være helt afgørende for, om I overhovedet får kontakt. Men udarbejdelse af en profil er en svær balancegang. På den ene side skal du “sælge” dig selv så godt, at tilstrækkelig mange finder profilen interessant og har lyst til at vide mere om dig. Du skulle jo helst have nogle valgmuligheder. På den anden side har hverken du eller dine potentielle dates interesse i, at du oversælger dig selv og lokker på falske forudsætninger. Det kan måske nok føre til masser af kontakter, men de ender med al sandsynlighed med at løbe ud i sandet, når virkeligheden kommer frem i lyset. Det er spild af både din og andres tid, og en endeløs strøm af afvisninger kan også ende med at påvirke dig psykologisk i negativ retning.

Et godt gammelt ordsprog siger, at “med ærlighed kommer man længst”, og det gælder om noget, når det handler om datingprofiler. Og i særlig grad, hvis du er på jagt efter en permanent relation. Er målet mere i retning af flirt og kortere uforpligtende forhold, er spillereglerne selvsagt lidt anderledes, men det er et emne til en hel artikel for sig. Som regel skal du sikre dig, at du reelt lever op til det, du skriver.

Profilbilledet er måske det allervigtigste element i din profil. Det er det første, man lægger mærke til, og her har du lov til at vise dig fra din bedste side. Men husk, at billedet skal være aktuelt. Det kan godt være, du havde færre rynker og pænere hår i gymnasietiden, men det er ikke relevant længere. Hvis du får kontakt, og det måske endda ender med et møde rent fysisk, skal der være god overensstemmelse mellem billede og virkelighed – ellers er det utroværdigt. Du risikerer, at din date føler sig manipuleret, og et ellers udmærket match kan måske gå i vasken på netop det grundlag. Det ville da være ærgerligt. Stå ved, at du er senior, og at du også rent fysisk er modnet. Husk også at dit profilbillede skal virke på både mobil og på computeren, sådan man kan se hvem du er hvis man bruger en dating app.

Selve teksten er selvfølgelig også vigtig, og her kan det være en god ide at få hjælp fra venner og familie. Hvilke ting kendetegner dig i særlig grad? Husk på, at din profil blot er en ud af mange, så forsøg at skille dig positivt ud. Det er ikke meget anderledes end når der skal skrives ansøgning til et job. Undgå klicheer som “elsker lange gåture” og “er til al slags musik”. Det skriver alle andre også. Husk også, at profilen kun skal være en appetitvækker, som giver modtager lyst til at høre mere. Gem nogle “esser” til senere, så der også er noget at snakke om, når I forhåbentlig får kontakt.

Du skal være ærlig i det, du skriver, men ærlighed betyder ikke, at du nødvendigvis skal remse dine negative sider og problemer op. Hav fokus på det positive, både når du omtaler dig selv og eventuelt andre. Vi har alle masser af negative oplevelser i fortiden, men der bør de blive. Som dater skal du først og fremmest se fremad og gå efter de nye muligheder.

Husk at passe på dig selv

Forhåbentlig har du et lyst sind og en grundlæggende tro på det gode i andre mennesker. Det er gode egenskaber, som gør livet lidt sjovere. Som senior har du dog nok samlet noget livserfaring og ved derfor selvfølgelig også, at der desværre findes brådne kar og sorte får i verden. Det gælder også på dating sider, og der er ingen grund til at være blåøjet. Undlad generelt at afsløre alt for meget om dine personlige oplysninger, både i selve profilen og i de eventuelle indledende samtaler med nye bekendtskaber.

Adresser, telefonnumre og deslige skal først på banen, når I kender hinanden lidt bedre. Udvikler kontakten sig positivt og udmønter sig i en aftale om at mødes fysisk, er det en god ide at aftale et første møde på neutral grund. Det kunne for eksempel være en restaurant eller lignende. Så kan I begge komme og gå, uden at der er udvekslet følsomme informationer. Det kan også være nogen der kun er ude på at få sex ud af dating, så der skal du måske passe på, hvis det ikke er det du selv leder efter.

Der er også stor forskel på dating sider, når det kommer til sikkerhed. Nogle af de bedste sider har eksempelvis ekstra fokus på kontrol og overvågning af profilerne, så der løbende kan luges ud i de profiler, der ikke gør noget godt for forummet. Mindre lødige dating sider kan til gengæld finde på at sælge eksempelvis din e-mailadresse til tredjepart eller sløse med kryptering og sikkerhed. Det gælder med andre ord om at se sig lidt for, før man vælger dating side. Du kan eventuelt tage udgangspunkt i de sider, der er listet her på hjemmesiden. Vi bruger meget tid på at teste og evaluere de forskellige dating sider, og lister kun de sider, vi kan stå inde for.

Held og lykke med din senior dating
Vi håber du har haft gavn af denne lille guide omkring senior dating. Vil du vide mere, er du velkommen til at se dig omkring her på siderne. Der er masser af yderligere tips og tricks til dating. Men allerede nu burde du være ganske godt rustet til at kaste dig ud i nye eventyr. Prøv de forskellige dating sider af, og find et par stykker, du synes fungerer for dig. Opret en god personlig og ærlig profil, og du er godt på vej. Held og lykke.