Gratis dating sider 2019

1. plads
Match.com
350.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
1. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.7
Rating
Danmarks største
Danskernes foretrukne
Hurtig oprettelse
2. plads
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.3
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.4
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.2
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Casual dating
For folk i forhold

Gratis dating sider

Aldrig før har der været så mange muligheder i jagten på kærligheden. Vi tager her et kig på gratis dating sider, dating-apps og tv. Vi går i dybden med, om det er her du kan finde den eneste ene.

I gamle dage indrykkede man en kontaktannonce i lokalavisen i håb om at finde en mand eller kone. I dag er mulighederne for at finde kærligheden eksploderet, men paradoksalt nok har der aldrig været flere singler end lige nu. En af de platforme, der har erstattet kontaktannoncen, er gratis dating sider.

Gratis dating sider er det virkelig gratis?

Danmark er en nation af tilbudsjægere. Vi elsker at spare penge. Eksempelvis satte dankortforbruget rekord under den store tilbudsdag Black Friday i 2016, og vi er et af de eneste lande med trykte tilbudsaviser. At spare penge er godt, men at få noget gratis er endnu bedre. Derfor bliver vi automatisk lidt mere opmærksomme, når vi hører eller læser ordet gratis. Men hvad med gratis i den uoverskuelige jagt på kærligheden? netdating sider er heldigvis ikke længere tabu, som det var ved fremkomsten i 1990’erne. En Google-søgning afslører et enormt udbud af gratis dating sider, så det er vel bare med at komme i gang? Nej, sådan forholder det sig desværre ikke helt. I det følgende forklarer vi hvorfor.

Der er stor forskel på antallet af profiler på de forskellige sider. Og uanset om du leder på en generel dating side eller en mere nichepræget dating side (som f.eks. seniordating) er antallet af profiler vigtigt. Jo flere profiler desto større er chancen for at du finder din drømmepartner. Nogle sider har en tæller, der viser antallet af profiler – måske kan du endda se tælleren rykke sig, hver gang nogen tilmelder sig. Her er det godt at være lidt skeptisk. Nogle sider har ganske rigtigt deres medlemstæller knyttet sammen med databasen, men rigtig mange skaber et kunstigt tal, hvor tælleren stiger uanset, om der kommer medlemmer til eller ej.

Bagmændene – og det dækker både over de helt reelle og de mere lyssky af slagsen – ved, at antallet af profiler er et af de afgørende punkter, når brugere skal lokkes til, så ofte vil de gøre, hvad de kan for at vise, at der hos lige netop dem er en masse at komme efter.

Næsten gratis er en udbredt forretningsmodel på dating sider. Og når du har brugt tid på at lave en god profil, kan det komme som noget af en overraskelse, at du skal betale for at kunne kontakte eller måske endda bare se andre brugere. Så er betegnelsen gratis pludselig ikke så meget værd, for en dating side er i sagens natur ubrugelig, hvis man ikke kan kontakte andre eller selv blive kontaktet. At have en profil her vil svare til at sidde og kigge sig i spejlet. Det har vi alle sammen gjort masser af gange, men i længden er det ikke ret sjovt, og medmindre du er meget narcissistisk, er det ikke vejen til dit livs kærlighed.

Når du opretter en dating profil, afgiver du en masse personlige oplysninger, især hvis du forbinder profilen med Facebook. Så har du måske uden at vide det fortalt om dit arbejde, fødselsdag, hårfarve, adresse, favoritserier, livretter og andet. De oplysninger kan være meget værdifulde for dating sidens bagmænd, der kan sælge dem videre til andre virksomheder med både uskyldige og ikke uskyldige formål. Håndteringen af personlige oplysninger vil ofte stå i de såkaldte handelsbetingelser eller brugsvilkår. Læs dem, selvom det som regel er en lang og tung tekst skrevet i et sprog, som vi almindelige, dødelige mennesker måske ikke forstår til fulde. Står der slet ikke noget om personlige oplysninger i betingelserne, kan det tyde på, at der ikke spilles med helt åbne kort. Find hellere et andet sted at netdate.

Der er mange penge i netdating, så de fleste bagmænd vil forsøge at tjene penge på det på den ene eller anden måde. Et godt eksempel på det er danske Morten Wagner, der i 1998 var med til at starte dating.dk som en af landets første dating sider. I dag er det en del af koncernen Freeway, som ifølge Ekstra Bladet har en samlet formue på intet mindre end 250 millioner kroner.

Se godt efter på gratis dating sider

Du har fundet en dating side, der ser seriøs ud, læst betingelserne og oprettet en profil. Så langt så godt. Nu skal du finde nogen, du har lyst til at kontakte. Også her er en advarsel på sin plads, for den person, du kigger på, er måske ikke, som du tror. Selvfølgelig kan du være uheldig, at folk vælger falske profilbilleder eller andre ting, der gør dem anderledes i virkeligheden, end de gav udtryk for. Det er svært at gardere sig mod, men du bør være på udkig efter decideret falske profiler. Hvordan spotter man en falsk profil? Der findes beklageligvis ikke en færdig ”opskrift”, men her er en tjekliste, du kan tage udgangspunkt i:

 • Hvordan er profilteksten?
 • Virker den naturlig og personlig?
 • Hvordan ser billederne ud?
 • Hvor mange andre personlige oplysninger er udfyldt?
 • Falske profiler er ofte simple profiler.

Er du i tvivl, kan du lave en omvendt billedsøgning på et eller flere af billederne og på den måde finde andre steder på nettet, hvor samme billeder er brugt. Det gør du nemt ved at gemme de mistænkelige billeder på din computer, lave en Google-billedsøgning og klikke på kameraikonet. Herefter kan du vælge billedet på computeren og søge efter det. Tilhører billedet en anden person, er der stor risiko for, at profilen er falsk.

Vær ekstra opmærksom på links og filer. Støder du på en falsk profil, vil den sikkert forsøge at snyde dig til at klikke på links eller åbne filer. Det kan være fristende, specielt hvis de lokker med billeder og videoer. Når man indleder kontakt med et andet menneske, vil man ofte gøre meget for at virke imødekommende. Men pas på! Du risikerer, at både penge og hele eller dele af dit digitale liv ryger direkte i armene på udspekulerede kriminelle. En god huskeregel er at være ligeså skeptisk, når du færdes på dating sider, som når du åbner din mail-indbakke.

Mobil kærlighed

I netdatingens unge år var man afhængig af en computer og en sløv netforbindelse fra et modem, der larmende som et defekt høreapparat åbnede forbindelsen til omverdenen. Sådan er det slet ikke længere. Er du single, findes der et utal af ”jagtmarker”. Nogle af dem er blevet udbredt med lynets hast sammen med smartphonen og i takt med hurtig netforbindelse overalt. Der kommer flere dating-apps hele tiden, så det er umuligt at beskrive dem alle sammen her, men det vil være helt utænkeligt at lave en artikel om netdating uden at gå i dybden med to af de relativt nye og verdensomspændende succeser: Tinder og Happn.

Det hurtige førstehåndsindtryk: Højre eller venstre?

I HC Andersens eventyr ”Klodshans” gør kongen, hvad han kan for at finde en prins til sin datter. Det viser sig hurtigt, at det ikke bliver nemt. Bejlere fra nær og fjern er rejst til paladset for at gøre kur til kongedatteren, men hun ænser dem ikke. ”Dur ikke, væk, ”siger hun igen og igen uden at give nogen af dem en chance. Med dating-appen Tinder er der en fare for at blive ligesom kongedatteren.

Tinder er nemt at gå i gang med. Bare forbind med din Facebook-konto, vælg køn og radius. Og så kan du begynde at swipe. Ud til venstre med dem, du ikke er interesseret i og til højre med dem, du måske vil skrive til. Hvis begge parter swiper til højre har I et match og kan skrive sammen. Den meget umiddelbare tilgang er på én gang den største styrke og svaghed ved Tinder.

Du skal ikke klikke dig igennem en omstændig oprettelsesproces for måske at komme tættere på din prins eller prinsesse. Du behøver ikke skrive en profiltekst, der forklarer, at du elsker gåture på stranden og leder efter nogen at følges med. Bare kig på billedet og tag stilling til, om det skal til højre eller venstre.

Det minder på mange måder om kongedatteren i ”Klodshans” og er nok ikke vejen frem, hvis dit formål er at finde en at dele resten af livet med. Tinder giver heldigvis også mulighed for både profiltekst og flere billeder. Fordi det er forbundet til Facebook, kan du også se om I har fælles venner og interesser. Det gør det lidt nemmere at skrive den første besked. I kontaktannoncernes tid skrev man svar som: ”Kære hr. grosserer Madsen”. På nogle dating sider skriver man stadig et brev til ham eller hende den søde. For mange vil det virke en anelse mere uformelt at skrive en hurtig besked på mobilen. Det er oplagt at spørge ind til personens interesser, så man slipper for at bruge spørgsmålet: ”Ved du, hvad en Isbjørn vejer?.. Nok til at bryde isen.

Gratisudgaven af Tinder har en begrænsning på, hvor mange profiler du kan swipe dagligt. Køber du et abonnement kan du swipe ubegrænset og fortryde dine swipes.

Dating er et naturligt samtaleemne blandt venner og veninder. Det har Tinder også taget højde for. Støder du på nogen, der kunne være noget for din ven eller veninde kan du anbefale ham eller hende.

I øvrigt er der også en hel del falske profiler på Tinder, der på forskellige måder forsøger at snyde dig. Så her bør du heller ikke klikke på links fra fremmede.

Møder i virkeligheden

Happn minder på mange måder om Tinder, men med Happn får du chancen for at matche med personer, du har mødt i virkelighedens verden. Ved hvert potentielt match kan du se, hvor jeres veje har krydset hinanden. Du kan charme og like, og hvis den anden person gør det samme, kan I skrive sammen.

Happn laver jævnligt opgørelser over, hvordan du forøger dine chancer for at få et match. Eksempelvis har de fundet ud af, at du har større chancer for at få et match, hvis du bruger app’en i en lufthavn i forhold til andre steder.

De har også set på de mest populære jobs.

”Job og karriere er måske ikke altid det vigtigste, men det kan hjælpe med at give et billede af, hvem du er. Derfor kan det få flere til at lægge mærke til din profil, hvis du skriver, hvad du arbejder med,” lød det blandt andet fra Happn-talskvinde Marie Cosnard i den anledning.

Her er top fem over de jobs, som kvinder fandt mest attraktive:

 • Iværksætter
 • PR-medarbejder
 • Læge
 • Projektleder
 • Specialist i sociale medier


Her er top fem over de jobs, som mænd fandt mest attraktive:

 1. Jurist
 2. PR-medarbejder
 3. Servitrice
 4. Butiksmedarbejder
 5. Kommunikationsmedarbejder

Du skal være lidt obs. når det kommer til at mødes i virkeligheden fordi du skal regne med at der altid vil være nogen der er ude efter “sex dating”, så sørg for at vende hvad en date skal gå ud på inden I mødes.

De perfekte profil-billeder

Uanset om du vælger en gratis dating side, en betalt eller en app som Tinder eller Happn, er det vigtigt at vælge de rigtige profilbilleder. Det lyder svært, men heldigvis kan forskningen pege dig i den rigtige retning. cand.merc.psych og datingekspert Jacob de Lichtenberg har lavet en undersøgelse af, hvilke typer profilbilleder der virker bedst.

”Forskningen viser, at det ikke kan betale sig at bruge mest tid på profilteksten. Billederne er meget vigtigere. Jeg vil anbefale at bruge 90 procent af tiden på billederne og kun 10 procent på teksten,” fortæller Jacob de Lichtenberg til SE og HØR.

Han konkluderer, at du skal have forholdsvis mange billeder på din profil. Fem er bedre end et. Desuden skal du vælge billeder, hvor du ser godt ud. De må ikke være manipulerede, men skal bare vise den bedste udgave af dig. Overvej, hvordan du kan lave noget interessant på billederne. Det må godt være lidt mystisk og specielt, for så har I noget at snakke om. I dating-verdenen er der stor konkurrence fra andre singler, så det handler om at skille sig ud fra mængden. Drop de tilfældige Facebook-billeder og brug tid på at vælge nogle, der fortæller noget om, hvem du er.

Den danske forskning har også afsløret, hvilke typer billeder du bør undgå. Og her gemmer der sig et par overraskelser. Folk har det med at overfortolke, hvis de ser et billede, hvor du drikker alkohol. Så drop dem. Billeder med dine venner er alt for almindelige og fortæller ofte ikke noget om dig som person – drop vennerne; kun på dine dating-billeder, selvfølgelig. Billeder taget fra din seng er heller ikke populære.

Tag på kærlighedsjagt med hele Danmark

Hvis du synes, at alt det her med dating sider og apps lyder for kedeligt, er der gode nyheder at finde i den nærmeste tv-oversigt. Produktionsselskaberne elsker nemlig at lave dating-programmer som ”Dagens mand”, ”De uperfekte” og ikke mindst ”Landmand søger kærlighed.” Der kommer flere til hele tiden.

Hvad skal du så gøre for at komme med i et dating-program? De fleste produktionsselskaber afholder castings i flere omgange. Selvom det kan lyde hårdt er casterne faktisk ret så ligeglade med dit kærlighedsliv. De går op i, om du er godt tv. Om du har en stærk personlighed, der kan holde seerne fanget og få dem til at vende tilbage uge efter uge.

Det gør de selvfølgelig, fordi ingen gider se kedeligt fjernsyn, men også fordi det kan være en stor psykisk belastning at blive eksponeret i tv – specielt med noget, der er så følsomt og personligt som kærlighed. Pressen elsker at udråbe helte og skurke; også i den type programmer. Og det er ikke for sarte sjæle. Det kan du se ved selvsyn ved at lave en Google-søgning på ”swinger-Ole”.

Selvom du ikke møder din udkårne i programmet, er der bestemt en mulighed for at gøre det bagefter. At have medvirket i et tv-program er en samtaleåbner som få andre har i deres arsenal. Hvis du er heldig, fanger programmet din personlighed og giver et godt indblik i, hvordan du er som person. Hvis du er uheldig bliver alt klippet så hårdt, at du har svært ved at genkende dig selv i programmet. Den risiko er der altid, og det er bare én af mange grunde til, at man skal tænke sig rigtig godt om, før man deltager i et tv-program, der kan ændre livet på godt og ondt.

Kort og godt

I artiklen her har vi rundet fordele og ulemper ved gratis dating sider. Husk, at selvom siderne på overfladen er gratis, tjener de penge på andre måder. For eksempel ved at kræve betaling for bestemte funktioner eller ved at sælge dine personlige oplysninger. Bevar den sunde skepsis, som når du færdes andre steder på nettet. Lyder noget for godt til at være sandt, er der al mulig grund til at være ekstra på vagt.

Vi har gennemgået de populære dating-apps Tinder og Happn, som du langt hen ad vejen kan bruge gratis. Du har fået gode råd fra forskningens verden om de bedste profilbilleder, der forsøger chancerne for at andre singler bliver interesserede i dig. Det handler i bund og grund om, at du skal skille dig ud fra mængden.

Er du mere eventyrlysten og har en stærk psyke, er der rig mulighed for at tage på casting på et af de utallige dating-programmer i tv.

Held og lykke ude i den store dating-verden.

Bedste dating side

Der er efterhånden helt utroligt mange dating sider på nettet og det kan være en næsten uoverskuelig opgave at vælge, hvilken en der passer bedst til det du søger. Hvordan måler man, hvad der gør en dating side god – og hvilken der er den bedste? Herunder er nogle gode bud.

Den største
Dating.dk bryster sig af at være det største danske dating side. Sitet har også rigtig mange medlemmer og de synes at være glade for at benytte siden. Desuden er Dating.dk en side, der er rigtig flot anmeldt på Trustpilot. De vægter desuden det høje niveau af deres kundeservice med dansk betjening. Det er en stor fordel, at det er let overskueligt at oprette sig og framelding er ligeså hurtigt gjort.

De bedste singler

Sitet har en af de mest avancerede systemer til match-making på markedet. Den tyske grundighed længe leve.

Partner med niveau har sloganet: Bedste singler = bedste dating! Ved at vælge partner med niveau vil du kunne søge på datingprofiler ud fra din uddannelse, lønramme eller hvad du ellers vægter højst i en partner. Med en omfattende personlighedstest giver Partner med Niveau dig kontaktforslag ud fra dine egne svar og dine angivne præferencer i forhold til, hvad du søger i en partner.

Bedst til 40+

Der findes singler i alle aldre og ofte er de større sites fyldt med helt unge mennesker, der søger en partner på deres egen alder. Er du fyldt 40 og søger en på din egen alder, kan du med fordel vælge 40plus.dk, der er den største danske portal for dating over 40. Her finder du en lang række forskellige profiler fra hele Danmark, så du kan finde det du søger.

Her lægges vægt på, at der er tale om seriøs dating med mulighed for at bruge sitet som et socialt medie, hvor du kan få nye venner og måske også finde kærligheden.

Søger du den internationale datingscene online skal du slå et slag indenom match.com, der er den mest udbredte og kendte datingportal i verden. Den henvender sig til alle former for singler – lige meget hvad du søger.

Sitet har sin oprindelse i USA og derfor var det også en af de første sites, der fik en app tilknyttet. Hermed vores bud på muligheder, og hvordan du finder det bedste dating side, som matcher dine præferencer.