Badoo anmeldelse 2024

Vi anbefaler ikke Badoo ud fra denne anmeldelse. Leder du efter et sted, hvor der er bedre datingmuligheder bør du overveje nedenstående som alternativ!

1. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.5
Rating
Mest kendte
Hurtig oprettelse
2. plads
Sexhunt.dk
59.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
3. plads
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
Erox.dk
49.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Fræk chat
Sex garanti
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner

Badoo skiller sig ud blandt de mange netdatingsider på flere måder. Men inden vi kigger nærmere på Badoo, får du en kort historisk oversigt over udviklingen af netdating. Det er ret interessant, fordi netdating har faktisk eksisteret længe før der var et Internet. Allerede så snart de første computere så dagens lys, var netdating med. På den måde har netdating været med til at drive Informationsteknologiens udvikling frem, og har helt sikkert også været med til at forme Internettet.

Netdating igennem tiderne

I 1959 lanceres ”Happy Families Planning Services” af Jim Harvey og Phil Fialer som et klasseprojekt på Stanford Universitet. De to Ivy League studenter brugte et spørgeskema og en IBM 650 til at matche 49 mænd og 49 kvinder.

Få år senere, i 1963, bruger Ed Lewis på Iowa State University et spørgeskema og en IBM-computer “for at optimere mødepotentialet ved dans”. Året efter lanceres ”James Computer Dating Service”.

Der skulle gå endnu 20 år indtil de første Pc’er så verdens lys. Disse tidlige computere var på størrelse med et klasseværelse og programmeredes med hjælp af hullede papirstrimler. Hver et minut med disse maskiner var kostbar. Alligevel var ønsket om at matche mænd og kvinder til dates helt med i fronten.

Det viser sig, at der er penge i sk.dt.t

Det næste trin i udviklingen leverer også en del af forklaringen: Folk ville gerne betale for disse matchmaking eksperimenter!  I 1965 lanceredes ”Operation Match” af Jeff Tarr og Vaughan Morrill på Harvard Universitet. De brugte et spørgeskema og en IBM 1401 til at matche studerende. Som noget nyt, opkrævedes et gebyr på $ 3,- for at modtage spørgeskemaet. Og til alles forbavselse, efter kun 6 måneder havde de modtaget ca. 90.000 spørgeskemaer, med en omsætning på $ 270.000, –

I nuværende penge ville det svare til ca. 2,5 millioner Dollars.

Spørgeskema-baseret og computer-støttet matchmaking fortsatte på den måde igennem 60”erne og frem til 1974, hvor der skete noget helt banebrydende.

1974: Matchmaking bliver visuel og går online

1974 Cherry Blossoms lanceres som en slags postordre brud katalog. Nu var der for første gang sat billeder på computerbaseret matchmaking. Men så rigtigt fart tog det i 1976 med den første Video Dating Service, startet af en Jeffrey Ullman. Video teknologiens anvendelse til dating bredte sig hurtigt, men havde fra starten et noget blakket ry.

I 1980”erne opstår ”Messageries rosés” (lyserøde chatrooms) til dating med hjælp af Minitel netværket i Frankrig. Og i 1984 lanceres ”Matchmaker Electronic Pen-Pal Network” Det er en slags opslagstavle for romantik, startet af Jon Boede og Scott Smith. Matchmaker voksede til 14 lokale BBSs (Bulletin boards, som er en slags tidlige chatrooms) i hele USA. Men da World Wide Web begyndte at brede sig, tabte folk interessen i BBS.  

1984: Verdens første ægte netdating side ser lyset

Som WWW spredte sig over kloden, forsvandt BBS. I dag findes de stort set kun på det såkaldte ”Darknet”. Det BBS baserede Matchmaker Network nåede dog at tage springet og gik online som Matchmaker.com, verdens dating service til at bruge Internettet. Det var endnu ikke den slags dating sider, som vi kender dem i dag. Men Matchmaker.com viste vejen for online dating og var sådan set også med til at lægge kursen for Internettets fremmarch.

I 1989, da det Sovjetiske Imperie gik i opløsning, dannedes straks ”Scanna International”, en postordrebrud tjeneste med fokus på Rusland og Østeuropa. Sex var ikke ligefrem et emne man ville forbinde med Sovjetunionen. Men efter kommunismens fald etablerede Rusland sig straks som en sex-eksport stormagt.

I 1994 ser den første rigtige moderne netdating website verden med lanceringen af Kiss.com, efterfulgt af Match.com i 1995. Kiss.com eksisterer stadig, men har skiftet navn til UDate. Match.com er stadig verdens ældste og også største globale netdating service. I 2001 så den første kristne matchmaking site, ”Christian Mingle”, verdens lys.

Netdating stod model for Facebook, ikke omvendt

Friendster blev dannet I 2002. Det var et nyt koncept, en webside til at skabe sociale netværk. I 2005 stjæler Zuckerberg ideen, og Facebook bliver født. Den generelle opfattelse er, at moderne netdating sider er modelleret efter Facebook. Men i virkeligheden var det omvendt: Netdating stod model for Facebook og de fleste andre sociale medier.

Et godt eksempel på et socialt medie der transformerede til en netdating service er Badoo. Den anden del af bloggen handler udelukkende om Badoo, som i dag er verdens mest globaliserede Netdating app.

Friendster overlevede kun til 2015 og blev mere eller mindre udkonkurreret af Facebook. De tidlige netdatingwebsider fokuserede først og fremmest på matchmaking. Matchmaking er en ældgammel skik i mange af verdens kulturer. Traditionelt var det erfarne kvinder, der gjorde det til en profession at finde par der ville passe sammen og på den måde arrangere ægteskaber.

I den vestlige kultur har matchmaking og arrangerede aldrig spillet så stor en rolle, med undtagelse af Europas kongehuse og aristokrati. Interessant nok, holder arrangerede ægteskaber i gennemsnit bedre og længere end par, der finder sammen af kærlighed.

Lige fra starten brugte netdating services algoritmer til at matche folks interesser, og det gør de stadig. Men i 2012 kom der en ny app: Tinder. Tinder var den første app til at matche folk der simpelthen søgte sex, uden omsvøb. Sex havde naturligvis altid været en drivkraft bag netdating. Men med Tinder blev alle ornamenter skåret væk og online sexdating var født.

Netdating og sikkerhed

Moderne netdating services har eksisteret siden 1995. Hvis du vil medregne alle instanser for elektronisk dating, skal du endda gå helt tilbage til 1959. Hvor end mennesker mødes opstår der også bekymringer for misbrug og sikkerhed, og sådan er det også med netdating. Hvordan kan du undgå at falde for bedragere, eller værre, når du kommer i kontakt med ukendte mennesker?

Men det er kun en af flere sikkerhedsbekymringer med netdating. En anden er datasikkerhed. Hvor sikker er dine persondata med en netdating service? Kan hackere bruge netdating apps og websites til at få adgang til dine konti, dine betalingskort eller endda din bankkonto?

Alle disse bekymringer har deres berettigelse. Men kort sagt, er netdating på ingen måde mindre sikker end andre online services og medier. Folk får hacket deres Facebook profiler, deres betalingskort, mailkonti og mere, hver eneste dag. Selv de største og mest magtfulde globale koncerner kan blive ofre for hackere. Hacking bedrives i dag af både kriminelle organisationer, nationale spionage agenturer og individer. Datasikkerhed er et konstant og globalt våbenkapløb.

Hvor sikker er du og dine persondata med netdating?

Persondata: Det kan trygt siges, at dine persondata på ingen måde er mindre sikre med netdating services end de fx er i din netbank. En af grundene at du skal betale for netdating, er netop at det koster penge for en datingsite at overholde lovkrav om datasikkerhed. Fordi hensigten med netdating i de fleste tilfælde er at du skal mødes i den virkelige verden, er datasikkerheden hos dating services generelt en del højere end med sociale medier som Facebook eller Google Groups. Datasikkerheds myndighederne holder også et mere vågent øje med online dating services end med andre online tjenester.

På den måde kan du faktisk føle dig mere tryg med dating websider og apps end med andre online aktiviteter. Det forudsætter dog, at du bruger din sund fornuft. Et af fornuft-aspekterne er, at du holder dig til veletablerede datingsider. Der kommer løbende nye netdating services på markedet. Især i starten kan de have problemer med at levere den nødvendige sikkerhed. Det koster nemlig en hel del penge, så en netdating service er ikke noget som en iværksætter med et begrænset budget bør gå i lag med. Men det sker alligevel i den virkelige verden.

Andre sikkerhedsrisici ved netdating

Mens dine persondata er så sikker med netdating services, som de kan være, er der også andre sikkerhedsrisici. Her nogle eksempler på misbrug:

 • Falske profiler – Alle netdating services slås konstant med falske profiler. Der findes mange slags falske profiler og hensigterne bag dem kan være vidt forskellige. I nogle tilfælde er det forstyrrede mennesker der står bag falske profiler. Disse tilfælde kan naturligvis være meget generende, men er som regel relativ harmløse. Alle andre slags hensigter har til fælles, at de på den ene eller anden måde er bedrageriske.
 • Honningfælder – Honningfælder er klassikere. Ideen med en honningfælde er at en attraktiv person (oftest en ung, sexet pige) foregiver en uimodståelig seksuel interesse i dig. Med hjælp af falske profiler og de mest fantastiske historier forsøger bedrageren at lokke penge ud af dig. Det kan være at pigen, som så gerne vil i seng med dig, har mødt en økonomisk forhindring. Den skal lige klares, inden hun kan bolle dig i den syvende himmel. Mon ikke du kunne hjælpe med et lille lån eller noget lignende?
 • Spammere – Mange falske profiler oprettes af spammere. De bruger netdating og andre sociale medier eller fora til at placere links. Hver gang nogen klikker på sådan et link, får de en lille provision. Det lyder ikke af ret meget, men hvis det lykkes dem at placere deres spam-links på tilstrækkeligt mange websider, kan det blive til noget.

Det er forskelligt, hvor godt styr de forskellige netdatingsider har på falske profiler. Nogle går meget op i det og bruger substantielle resurser på emnet. Andre synes at være mere ligeglade. Hvis du vil se om en bestemt netdatingside har problemer med falske profiler, tjek dens brugeranmeldelser.

Hvor pålidelige er brugeranmeldelser for netdating services?

Med alle sociale online aktiviteter er gensidig tillid en kernesag. Men tillid kræver også kontrolmuligheder, og her kan det godt knibe. Den mest udbredte kontrolmulighed er brugeranmeldelser. Her kommer du ikke udenom Trustpilot. Trustpilot er blandt brugeranmeldelser, hvad Google er blandt søgemaskiner: absolut dominerende. Men det er ikke nødvendigvis en god ting.

Trustpilot selv scorer nemlig meget dårlig. Der findes næppe et websted hvor der er så mange falske profiler, som på Trustpilot. Det er også veldokumenteret, at alle kan købe sig til 5-stjernede anmeldelser. Trustpilot rygtes at være direkte involveret i salg af falske anmeldelser. Mange falske anmeldelser bliver lavet af bots, og Trustpilot gør så godt som ingenting for at forhindre den slags.

Derfor skal alle brugeranmeldelser tages med et gran salt. De mest pålidelige anmeldelser er ikke dem fra kommercielle anmelder virksomheder, men dem der sker i websidens eget forum.

Sådan skelner du falske fra autentiske anmeldelser

Vær særlig kritisk overfor de mest positive anmeldelser. Den bedste strategi for at erkende falske anmeldelser er at kigge på sprogbruget. Falske anmeldelser er ofte meget intetsigende. Fx ”Helt fantastisk service og super god kundeservice” Især bots har svært med at lave nuancerede anmeldelser. Og hvis der står rigtige mennesker bag en falsk anmeldelse, så skal det gå hurtigt, hvis de vil tjene penge på det. De fleste af disse mennesker er heller ikke eksperter i at formulere sig nuanceret, ellers ville de finde bedre muligheder at tjene penge på.

Kig især på de negative anmeldelser, og dem midt i mellem. Men pas på, virksomheder betaler også for negative falske anmeldelser, med henblik på at stække en konkurrent. Også her gælder de samme regler. Jo mere nuanceret en anmeldelse, jo større er chancen for at den er autentisk.

Et andet problem, især med negative anmeldelser, er skuffede brugere. Især ved datingsites kommer mange folk med urealistiske forventninger, som ender i skuffelse. Det går så tit ud over websitet.

Badoo

Badoo er et socialt netværk med fokus på dating og blev grundlagt af den russiske iværksætter Andrey Andreev i 2006. Badoo er en global netdating app, der har hovedkvarterer i Limassol, Cypern og London, Storbritannien, med kontorer i Malta, Rusland og USA. Det opererer nu i 190 lande og er tilgængelig på 47 forskellige sprog. Således er Badoo verdens mest globaliserede dating netværk.

Appen er tilgængelig på iOS, Android og internettet. Badoo er baseret på en ”freemium” model, hvor de centrale tjenester kan bruges uden betaling. For ”premium” services skal du betale. Det er i dag også den mest udbredte model for netdating apps og websider.

I 2007 rejste Badoo 30 millioner US$ og året efter betalte den russiske kapitalfond Finam Capital samme beløb for en 10% andel i Badoo. Investeringen skulle bruges til at udbrede Badoo i Rusland.

Badoo er I dag et af verdens største sociale medier og dating app. Badoo er meget populær som dating app især blandt unge. Men Badoo er også kendt for at bruge ret aggressive metoder for at øge sin popularitet.

Sådan fungerer Badoo

Badoo har flere funktioner, der gør det muligt for brugerne at møde andre. Når du tilmelder dig for første gang, skal du vælge om de vil møde nye mennesker til dating til chat eller om du leder efter venner. Brugere kan chatte, matche med andre, uploade billeder og videoer, samt dele deres interesser og møde eventuelle venner med fælles interesser. Badoo er altså ikke en rendyrket sexdating side, selv om sexdating spiller en voksende rolle.

Hovedfunktioner

 • ”People nearby” – Personer tæt på: Med denne funktion kan du se og kontakte personer, der bor i dit nærområde, samt dem, de ”stødte ind i” med denne funktion.
 • Søg – Brugerne kan også se hvem der bruger appen i en anden by eller en anden del af verden.
 • Møder – En anden gratis funktion, hvor du swiper til højre (ja) eller venstre (nej) på andre brugeres profiler. Hvis der er et match, får begge brugere besked.
 • Videochat – I august 2017 lancerede Badoo sin videochatfunktion, der giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse i realtid, efter de har udvekslet beskeder.

Sikkerhed hos Badoo

Badoo har udviklet en lang række sikkerhedsfunktioner for at sikre, at brugerne er reelle og verificerede. Sådanne funktioner omfatter ”selfie anmodning”- knappen, hvorigennem især kvinder kan anmode en mand, de chatter med, om at sende en ”selfie”. Ideen er at bevise, at de er den samme person som på billederne. På den måde skal det kunne bevises, at du faktisk chatter med den person som profilbilledet viser. Metoden er i princip god, men i Photoshops epoke kan den ikke betragtes som absolut sikker.

Virksomheden har også udviklet en fotoverifikationsproces, hvor brugeren skal uploade et billede af sig selv der efterligner en bestemt pose. Dette billede verificeres derefter på indenfor et minut af en af Badoos 5.000 moderatorer. Denne proces svarer til de verifikationsprocesser, hvor du fx skal markere alle billeder med en bil i en billedserie.

Hvor meget netdating er gratis?

I dag reklamerer næsten alle netdating apps og websites med at være ”gratis”. Rigtignok kan du på disse sider altid gratis oprette en brugerprofil. Men det varierer meget, hvad du i virkeligheden kan bruge denne gratis profil til. Groft sagt, arbejder disse websites efter princippet ”kigge, men ikke røre.” Og selv det med ”kigge” skal tages med et gran salt. Især sexdating sider har gallerier med saftige billeder. Dem kan du som gratist helt sikkert ikke kigge på.

Mest udbredt er den model, hvor betalende brugere kan kontakte dig. I så fald har du mulighed for at svare, men du kan ikke tage initiativet til en kontakt.

Så hvis du leder efter en website hvor du gratis kan date, må du lede længe. Der findes nogle få, ægte gratis datingsider. Men de fungerer mest som en brugergruppe eller en BBS. Ikke mindst, fordi i de fleste lande er der lovkrav for datingsider, der skal overholdes. Og ofte udelukker disse lovkrav en gratis service.

Gratis profiler kommer altså med snævre begrænsninger, som gør gratis netdating så godt som umulig. Men du kan med fordel bruge en gratis profil til at snuse lidt rundt, lære websiden at kende, og finde ud af om den er værd at betale for.

Hvor meget kan du gøre gratis i Badoo?

Badoo er en såkaldt freemium service, hvor den grundlæggende service er gratis for alle. Men som bruger har du muligheden for at betale for premium funktioner. Sådanne funktioner omfatter, ”Rise Up”, som giver brugerne mulighed for at betale for at give deres profil mere synlighed på webstedet. Du betale for begrænset periode. I slutningen af 2007 betalte 20 % af Badoos dengang 22 millioner brugere for øget synlighed mindst en gang om måneden. Ifølge The Economist betalte i 2011 kun 5 % af medlemmerne or premium-tjenesterne.

Brugerne kan også betale for at få deres profilbillede mere synligt på tværs af webstedet.

“Superkræfter” giver brugerne mulighed for at se flere søgeresultater. Så kan de se hvem der har kigget på deres profil, og hvem der ønsker et møde i den virkelige verden.

Kritiske røster omkring Badoo

 • I en peer-reviewed undersøgelse af Cambridge University i 2009 fik Badoo den laveste score for privatlivets fred blandt de 45 sociale netværkssider der deltog i undersøgelsen. I samme rapport fik Badoo dog en “perfekt score” for verificeret tilgængelighed på mobile enheder.
 • Den finske avis Iltalehti rapporterede, at adskillige Badoo-profiler blev oprettet uden folks samtykke, og at Badoo af denne årsag tit bliver politianmeldt.
 • Ifølge Googles gennemsigtighedsrapport om anmodninger om fjernelse af søgning som følge af “retten til at blive glemt” afgørelse, havde Badoo havde det ottende-højeste antal web-adresser fjernet fra Google Search. Men her er Badoo i godt selskab: Facebook, YouTube, Google Groups og Twitter modtager et endnu større antal af disse anmodninger.
 • En CNET-anmeldelse af Rafe Needleman beskrev sit første indtryk af Badoo som “uhyggelig”. Han sagde, at selvom webstedet blev annonceret som en måde at møde lokale venner med fælles interesser, var det mere som en foto-baseret dating site. Han mente også, at den måde Badoo matcher brugerne på, var ”ekstremt uigennemskuelig”.

Konklusion

Badoo er verdens mest globaliserede og et af verdens mest udbredte sociale netværk. Det var oprindeligt ikke ment som en dating service, men har med tiden udviklet sig mere og mere i den retning. Det er en proces som også skes hos andre sociale medier, og den er ikke altid værdsat. Men Badoo har taget denne udvikling til sig og også promoveret den. Badoo byder på mange avancerede funktioner og er på den måde med i førergruppen.

Men Badoo er også kontrovers. Dets aggressive metoder har vakt opmærksomhed og medført politianmeldelser i flere lande. Der sås også tvivl om hvor seriøs Badoos matchmaking algoritmer faktisk er. Badoo er også kendt for ikke at have styr på de mange falske profiler. Vel har Badoo nogle af branchens mest avancerede sikkerhedsforanstaltninger. Men i praksis fungerer de ikke altid efter hensigten.