mobil med dating site

Gode tips til netdating og forskellige dating sites

Før i tiden var det temmelig ildeset at være på et dating site på nettet. Men inden for de seneste 10 år har det virkelig rykket på dating fronten. Der findes nu et hav af forskellige dating sites og den ene dating app efter den anden, og det er nu helt normalt som single at være tilknyttet én eller flere dating sider. Og baggrunden for at netdating er blevet så populært skal selvfølgelig findes i den fleksibilitet, som dating sites giver deres brugere. Her kan man lære en potentiel date at kende, før man overhovedet beslutter sig for, om man vil møde ham eller hende. Man skriver lidt sammen på forhånd, og er der god kemi på skrift, er der gode chancer for, at der også er god kemi i virkelighedens verden.

Det er en god og rigtigt nem måde at teste tiltrækningen mellem mennesker ud på forhånd, og uden at man skal bruge ret meget tid på det. Så hvis du er klar til at finde en kæreste, en flirt eller en sengepartner, er et dating site helt klart vejen frem.

Du får her den ultimative guide til, hvordan du navigerer rundt mellem forskellige dating sites, og hvordan du optimerer dine muligheder for at finde netop det, du er på udkig efter.

Hvad er et dating site?

Og for at komme godt ind på alle de gode råd, er det selvfølgelig vigtigt lige at klarlægge, hvad et dating site er. Et dating site er nemlig et online sted, hvor man kan møde sin kæreste, partner, ven, date og så videre. Hvad end du er til Be2 eller Victoria Milan, så fungerer netdating og dating sites som en slags stævnemøde online, hvor man starter med at lære hinanden at kende gennem beskeder og fotos. 

Før man overhovedet når til skriveriet, har de datende siddet og udvalgt de personer, som udadtil synes at være interessante, og denne udvælgelse baserer sig ofte på ting som køn, alder og geografi. Præcis som i virkeligheden vælger man naturligvis selv, hvem man vil skrive med, og hvem man vil mødes med. 

Fordelen ved et dating site er helt klart, at du kan sidde derhjemme og have samtaler med potentielle partnere, uden at du behøver at gå på den ene nyttesløse date efter den anden. Her har du mulighed for rent faktisk at vurdere, om en person er et potentielt godt match, inden du spilder tid på en date med ham. Det er særligt en stor fordel i en travl hverdag.

kvinde på dating online site

Vælg et dating site, der tiltaler dig

Du skal som det allerførste have styr på, hvad det egentlig er, du gerne vil opnå ved at gå i gang med netdating. Er formålet at få en kæreste? Vil du gerne se flere end én? Skal det være seriøst eller løst? Vil du kun se en bestemt type mennesker?  

Et dating site er nemlig ikke bare et dating site. Der er en masse forskellige genrer, og der findes også dating sites, som udelukkende henvender sig til helt konkrete målgrupper. Hvis du for eksempel gerne vil have en partner med et højt intellektuelt niveau eller med en akademisk uddannelse, skal du måske gå efter Elitedating eller Partnermedniveau. Er du over 50 år, og vil du kun date andre i samme aldersgruppe, skal du ind på et senior dating site. Er du ikke interesseret i noget som helst seriøst, og vil du bare gerne hygge dig og have det sjovt, kan Scor måske være noget for dig. Vil du omvendt gerne det seriøse – eller eventuelt en kombinations af både det sjove og det seriøse – så er Zoosk eller Endate bedre for dig. 

Det er vigtigt, at du fra starten opretter dig på et dating site, som har det formål, du ønsker, og hvor du kan finde andre mennesker, der ønsker det samme som dig. Så slipper du for at spilde tid på at skrive til personer, der vil noget helt andet med datingen, end du vil.

Sådan opretter du en god profil

Når du først har fundet det dating site, du gerne vil være en del af, så skal du have oprettet en dating profil derinde. Og her skal du huske på, at du skal forsøge at skille dig ud fra mængden af singler – dog uden at det bliver for skævt og underligt.

Det allerførste, du skal gøre, er at finde på et godt brugernavn. Vælg noget, der vækker opsigt, og som måske kan danne udgangspunkt for jeres første samtale. Det må også gerne frembringe smil på læben hos dem, der læser det. Dernæst skal du finde et godt profilfoto. Her skal du fokusere på, at billedet naturligvis skal ligne dig, og at det skal være et billede, som emmer af glæde. Hold gerne børn og dyr ude af profilbilledet – det kan I altid komme ind på senere. Det eneste formål med profilbilledet er at give de andre brugere et umiddelbart indtryk af dit udseende.

Og endelig skal du skrive en rigtigt god profiltekst. Profilteksten er det allerførste, de andre brugere læser om dig, og det er dermed også dét, de bruger i deres vurdering af, om du er interessant eller ej. Profilteksten skal være tilpas lang uden dog at være for lang. Lyt her til din mavefornemmelse og noter ned, hvilke ting du gerne vil have, at potentielle dates skal vide om dig som det første. 

Hold teksten i en humoristisk og glad tone, og skriv gerne nogle forhold ned om dig selv, som eventuelt er lidt anderledes end det normale.

Mange dating sites giver desuden også mulighed for at lave et lille billedgalleri af dig selv, og det bør du benytte dig af. Indsæt billeder af dig selv i forskellige situationer, så potentielle dates får et indtryk af, hvem du er, og hvad du står for.

kvinde skriver med date

Sådan får du den første kontakt

Først og fremmest: Lad være med at vente på, at de andre skriver til dig. Du skal være opsøgende og selv tage kontakt. Det er altså de færreste, der er så heldige, at kærligheden bare dumper ned i skødet på dem. De fleste har skullet arbejde for det i et eller andet omfang. 

Derfor; tag kontakt til de personer, du synes virker interessante. Der sker intet, hvis du blankt afviser, at vedkommende kunne være interesseret i dig. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej eller intet svar. Og det overlever du lige. Vær ikke bange for at tage initiativ, for du præmieres på den lange bane. 

Lad være med at forvente for meget af første forsøg
Det kan være hårdt arbejde at finde den eneste ene. Men det er til gengæld alt det hårde arbejde værd. Det er sjældent, at der er bid i første hug, og du er nødt til at forvente, at det kommer til at tage både tid, flere dates og et par forsøg, før du har fundet et match, du kunne blive glad for. 

I samme forbindelse må du ikke tage en eventuel afvisning alt for tungt, og du må endelig ikke lade en afvisning fjerne al lyst til at date videre. Afvisninger vil ske, og der er både risiko for afvisning, når du skriver med folk, og hvis du er ude på date. Og her handler det virkelig om at bevare overskuddet og selvtilliden og blive ved med at lede videre – og have det sjovt samtidig. Der er ekstremt gode chancer for at finde sin udkårne på nettet, og der er efterhånden så mange mennesker på dating sites, at sandsynligheden for at finde den rigtige er ret stor. Lad derfor ikke en dum afvisning stå i vejen for dit livs kærlighed.

Vær klar i mælet

Når du begynder at skrive med folk, skal du melde klart ud, hvad det er, du søger. Du kan sagtens holde det muntert og friskt, men der må ikke være tvivl om, hvad det er, du gerne vil opnår med netdating. Dermed giver du andre mennesker en chance for at vurdere, om det er noget, der matcher deres behov, ligesom du slipper for at spilde tiden på mennesker, der ikke vil det samme som dig. 

Det er desuden en rigtigt god idé, at I skriver lidt sammen, inden I tager på den første date sammen. I kan nemlig hurtigt fornemme, om kemien er god på skrift, og hvis den er det, er der god chance for, at kemien er intakt i det virkelige liv også. Find ud af det basale om hinanden og fornem, om I passer sammen. Først herefter bør I mødes.

par på date

Vær ærlig

Når du bevæger dig ud på datingmarkedet, er det alfa og omega, at du er dig selv, at du er oprigtig, og at du er ærlig. Du skal jo netop finde et andet menneske, der helst skal finde dig interessant – og måske endda resten af livet. Så nytter det altså ikke noget at sætte et stort skuespil op, for den facade kan du alligevel ikke holde på den lange bane.

Det betyder også, at du skal stå ved dine holdninger og meninger. Det viser over for din potentielle partner, at du har integritet, men det viser også, hvem du er. Og du skal selvfølgelig stå ved dine holdninger, selvom den anden part ikke er enig. Man kan ikke være enige om alt, og hvis relationen slutter som følge af en enkelt uenighed, var det alligevel ikke blevet til mere på den lange bane. 

Der er mange forskellige holdninger til, hvor ærlig man skal være, når man er på et dating site. Men du skal hele tiden have for øje, at hvis målet er at finde en partner, der skal holde til mere end en enkelt date eller to, så er det vigtigt, at du ikke lyver – ej heller fortæller hvide løgne. Det vil nemlig kunne skabe gnidninger og uheldige sammenstød senere hen.

Lad være med at være romantisk online

Når I stadig skriver sammen og endnu ikke har mødt hinanden, så sæt låg på det romantiske. Det kan du altid gøre senere. Du må dog gerne lade din udvalgte vide, at du synes, at han eller hun er interessant, og at du glæder dig til at møde ham eller hende i virkeligheden. Men hold det på dét plan. 

Og så skal du huske på, at det er vigtigt at være lidt kreativ, når man dater online. Og her kan romantiske bemærkninger hurtigt blive lidt for meget. I stedet skal du gå all in på det kreativ og være med til at skabe en interessant og underholdende samtale. Og det starter altså alt sammen med din profil. Jo mere kreativ og anderledes din profil er, des større er chancen for, at andre vil finde dig interessant frem for andre mulige dates.

Accepter, hvis du bliver afvist, eller hvis der ikke bliver svaret

Det er ikke alle mennesker i verden, der vil synes, at du er det perfekte match for dem, og det er altså helt okay. Det kan selvfølgelig føles lidt tungt, særligt hvis du var interesseret den anden vej. Men du skal huske på, at et dating site netop handler om at finde det menneske, som synes, at DU er fantastisk – og du skal bestemt ikke spilde tiden på mennesker, der ikke synes netop dét. Og når du først har fundet ham eller hende, ville du ikke have været foruden.

I samme ombæring skal du også passe på med at tage det personligt, hvis du skriver til nogen, der aldrig svarer dig. Det behøver ikke at betyde, at du ikke er interessant for dem. Der kan være tusindvis ar årsager til, at du aldrig fik et svar, og der er én ting, der er helt sikker: Det hjælper ikke at blive sur over det. I stedet må du op på hesten og lede videre efter skønne mennesker, som lyder interessante og spændende for dig. Det hjælper dig ikke at lade dig gå på af afvisninger eller manglende svar. Fokuser i stedet alt energi på at finde den eneste ene. Når du først har fundet ham eller hende, har du vundet det store online dating spil.

forelsket par på cykler