tegn på utroskab

Sådan kan du se, om din partner er dig utro

Hvordan ved du, om din partner er dig utro eller ej? Hvis du spørger dig selv om det eller bare læser denne artikel, så er det nok fordi, at du allerede mistænker dem. Selv hvis de ikke er dig utro, så skyldes din mavefornemmelse nok, at der er noget galt i jeres forhold. 

Alle forhold er forskellige, hvilket også betyder, at utroskab er forskelligt fra person til person. Selvom utroskab er forskelligt fra person til person, så er der typisk en række fællesnævnere, som du kan være opmærksom på. 

Dog er det typisk sådan, at hvis du føler, at de er dig utro, så er de det nok. Men det betyder ikke, at du kan konfrontere dem kun på det grundlag. Her kan du læse mere om 10 forskellige tegn på utroskab, som du skal være opmærksom på:

1. Forbedret udseende 

Hvis din partner lige pludseligt begynder at gøre mere ud af dem selv eller måske begynder at træne og spise sundere, kan det være fordi, de gerne vil imponere en anden. Især hvis de begynder at gøre mere ud af sig selv, når de skal et sted hen alene, så kan det tyde på, at de vil se ekstra godt ud for en anden. 

Hvis din partner, som altid hev det første og bedste frem fra skabet og var ligeglad med, hvordan deres hår sidder, begynder at gå op i deres udseende mere, så kan det virke en lille smule mistænkeligt. Især hvis de aldrig gør noget ud af sig selv for din skyld. Det samme gælder, hvis de begynder at købe nyt undertøj og parfume, som du aldrig oplever, at du ser særlig meget af, kan det type på at der er noget andet i spil – eller en anden i spil. 

2. Hemmelighedsfulde omkring deres computer og telefon

Når din partner er dig utro, så er der stor chance for, at de bruger deres telefon eller computer til at skrive med dem, som de er dig utro med. Det kan være, at du har lagt mærke til, at de bruger deres telefon eller computer meget mere end før og er meget mere beskyttende over dem. Det kan være, at der pludselig er kommet kodeord på deres ting, eller at de endda har skiftet deres kodeord, så du ikke kunne logge ind. Måske begynder de at slette beskeder eller søgehistorik. Det kan være fordi, at de bruger deres computer til datingsider. Sider som cougardating, sexdating, seniordating eller lignende er bestemt ikke godt. Det kan også være, at de aldrig efterlader deres telefon alene med dig. Måske er de begyndt at tage den med ud på badeværelset, når de skal i bad eller lignende. 

Det kan være, at du har konfronteret dem omkring det og fået fortalt, at det ikke er noget, som du skal tænke på. Det er begrænset, hvor mange fødselsdagsoverraskelser de kan have planlagt, så hvad kunne de ellers gemme fra dig?

mand er utro på dating site

3. Der er perioder, hvor du ikke kan få fat i dem

Hvis din partner er dig utro, så har de nok ikke særlig meget lyst til at snakke med dig af skyldfølelse. Det kan være, at de har gode undskyldninger i starten for, hvorfor de har været dårlig til at svare tilbage, men henover tiden bliver de nok mindre kreative eller måske endda genbrugt. 

Hvis du også har lagt mærke til, at de altid svarer beskeder eller telefonopkald, når de er sammen med dig, så er det heller ikke et godt tegn. Det kan også være, at de er begyndt at komme meget senere hjem fra arbejde eller tage på flere forretningsrejser end før. Hvis du heller ikke kan få fat på dem der, kan det være fordi de mødes med en fra net dating

4. Ændringer i jeres sexliv

Både hvis der kommer mere eller mindre sex i jeres parforhold, kan det tyde på, at din partner er dig utro. Hvis I ikke længere har så meget sex, som I plejer, kan det være, fordi de tænker på en anden eller endda er udmattet efter sidste gang, de var sammen med deres elsker. 

Hvis de lægger op til mere sex, end de plejer, så kan det tyde på, at de prøve at gemme det faktum, at de også boller en anden. Det kan også være, at jeres sex ændrer sig. Måske føles det mindre følsomt, eller måske kigger de dig ikke i øjnene, som de plejede. Måske har de en masse nye teknikker, som de ikke før har lavet. Det kunne tyde på, at de lærer dem fra en anden. 

mand og kvinde utro

5. Din partner virker fjendtlig mod dig og jeres forhold

Folk, som er utro, har en tendens til at rationalisere deres opførsel ved at skubbe skyld over mod dig. De vil måske begynde at kommentere på, hvordan du har ændret dig, siden I kom sammen, eller måske at du er fjendtlig og hemmelighedsfuld mod dem. 

Det kan også være, at de nævner alt det, som de ville ønske, du gjorde i sengen, eller måske at du ikke er taknemlig for dem osv. Det gør de typisk, fordi de gerne vil have det bedre med dem selv, og hvad de gør, så de bliver mere kritiske mod dig. Det kan være alt fra små til store ting, som de bliver sure over og bebrejder på dig. Dette er især et kæmpe tegn på utroskab.

6. Et nyt skema 

Hvis din partner, som aldrig arbejdede over før, er begyndt at blive på deres arbejde længere og længere tid, tyder det på, at de måske ikke er helt ærlige om, hvor de er. Især hvis din partner begynder at gøre mere for at undgå at være sammen med dig. 

Det kan være, at deres weekender bliver fyldt med planer om at arbejde eller besøge venner. Det kan sagtens være et tegn på, at de faktisk skal mødes med en helt anden. Det er især et varselstegn, hvis de begynder at bruge de samme undskyldninger igen og igen. 

7. Deres venner opfører sig mærkeligt omkring dig

Når nogen er utro, er det typisk deres partner, som ved det som den sidste. Deres venner er sikkert nogle af de første, som finder ud af, at din partner har brugt tid med en anden, og måske har de endda været din partners undskyldning for ikke at komme hjem. Dine venner er nok også hurtige til at opdage, at der er noget galt. 

Hvis deres eller dine venner ved det, så vil de typisk undgå at snakke om jeres forhold. Det kan også være, at de undgår dig helt for at undgå at sige noget forkert eller reagere forkert på noget. Det kan også være, at de er langt flinkere, end de plejer, fordi de prøver at kompensere for, hvad de ved. 

piger trøste kvinde

8. Nye regninger 

Det kan være, at der er begyndt at komme underlige beløb, som bliver trukket fra jeres fælleskonto. Det kan være betalinger til en dating app eller måske en eksklusiv elitedating side, som de bruger til deres affære. Det kan også være, at de bruger pengene på gaver til sugerdating eller gaver til en kollega, som de har et godt øje til. De vil højst sandligt prøve at snakke udenom, hvis du prøver at snakke med dem om det. 

Det er faktisk rimelig dyrt at være utro, fordi de typisk bruger penge på hoteller, transport, alkohol og gaver. Det er i hvert fald ikke et godt tegn, hvis de begynder at lave masser af mistænkelige køb – især også hvis de ikke vil snakke om det. 

9. Jeres intimitet er forsvundet 

Det er normalt, at forhold stille og roligt bliver mindre intense, end de var i starten. Dog bliver jeres følelsesmæssige bånd stærkere og stærkere med tiden. I vil typisk begynde at stole mere på hinanden eller dele flere af jeres hemmeligheder. 

Den følelsesmæssige intimitet er vigtig i et sundt forhold, så hvis din partner pludselig ikke længere deler ting med dig, forsvinder den intimitet. Et typisk tegn på, at din partner er utro, er, hvis de begynder at være mere ligeglad med dine følelser og hverdag. Det kan også sagtens være, at de ikke deler vigtige ting med dig, hvilket kan tyde på, at de har fundet en anden at dele det med. 

10. De undgår at snakke om jeres forhold

Hvis din partner er dig utro, så er det det sidste, som de vil snakke med dig om. Så hvis du prøver at starte en samtale om det, så vil de typisk ikke indrømme det, men i stedet prøve at få samtalen ført over på noget helt andet. Det kan være, at de prøver at snakke om noget helt andet eller endda dreje samtalen hen på, at du har gjort noget forkert. 

Hvis du er sikker på, at de er dig utro, så skal du holde ved din mavefornemmelse, selv når de siger, at det kun skyldes, at du ikke stoler nok på dem. Jo mere de prøver at lave dig til problemet, jo mere tyder det på, at du har ret. Uanset, hvor meget din partner prøver at dreje det hen på dig, så er det aldrig din skyld, at de er dig utro. På den anden side er disse tegn ikke altid tegn på, at de er dig utro, men det er typiske tegn på, at der er noget galt i jeres forhold.