Langdistance forhold: 22 geniale råd til at få det til at fungere

Det behøver faktisk ikke være så svært, at få succes med dit langdistanceforhold.

Selvfølgelig vil der være nogle udfordringer, som du ikke vil opleve i et forhold, hvor I kan ses når i lyster.

Men langdistanceforhold har også visse fordele – hvis man altså sørger for, at gøre det rigtigt.

Til det kommer her 22 geniale råd til, hvordan du har et godt langdistance forhold:

 1. Sæt klare forventninger og grænser – Sørg for at have afklaret helt præcist, hvor grænserne går. Både overfor hinanden og hvordan i omgås andre. Det mindsker sandsynligheden for, at jalousi opstår.
 2. Lad som om i er single – Kloge hoveder siger, at I får et bedre langdistance forhold, hvis i sørger for at leve som singler. Ikke at i skal finde nye partnere “single liv”. Men at I skal blive ved med at nyde livet på samme måde, som I ville gøre hver for sig.
 3. Ses hver 3. måned – Det er måske ikke muligt, men forskning viser, at det kan være vigtigt at ses. Tag tiden ud af kalenderen og mind hinanden om, hvorfor i elsker den anden person.
 4. I behøver ikke snakke sammen hver dag – Man kan misledes til at tro, at det er vigtigt at kommunikere hver dag. Det er det ikke. Det kan tværtimod være udmattende, at skulle “afrapportere” ens gøren og laden hver dag. Gem det et par dage – så venter der også mere spændende samtaler.
 5. Undgå kun at bruge teknologi – Send et brev. Bestil blomster. Gør noget andet end at snakke over telefonen, skrive, Skype, Facetime eller lignende.
 6. Klargør hvor i gerne vil ende sammen – Snak om, hvor jeres forhold skal ende til sidst. Skal i giftes. Skal i have børn. Skal i på en ferie. Hav noget at se frem til og bliv enige om noget i fremtiden sammen.
 7. Flirt med andre – Det lyder måske farligt. Men så længe det er harmløst kan det være med til at holde gnisten mellem jer.
 8. Brug tiden på at gøre ting din partner ikke kan lide – Tag ud at shoppe. Ned og træne. Spil computer. Begynd til polo. Noget du aldrig vil kunne gøre sammen med din partner.
 9. Fortæl andre om forholdet – Nogle langdistance forhold ender efter noget tid med at virke uvirkelige. Fortæl andre om det vil hjælpe på at virkeliggøre det for dig selv.
 10. Har du aldrig mødt personen, så find ud af om han/hun er rigtige – Nogle langdistance forhold opstår gennem online dating og det er vigtigt, at du ved personen ikke Cat-Fisher dig (altså ikke er, hvem du tror de er).
 11. Vær sikker på, at han/hun er den eneste ene – Den eneste gode grund til at have et langdistance forhold er, hvis du er sikker på, at personen er den du skal være sammen med for altid. Hvis du ikke er det opstår der hurtigt problemer.
 12. Se skænderier som noget godt – Forhold, som er gode til at skændes (eller måske nærmere diskutere) er stærkere sammen. Konflikter opstår unægteligt, især i langdistance forhold, så hver gode til at håndtere dem. Og se det som noget godt, når i kan håndtere skænderier sammen.
 13. Minutiøs gennemgang af hverdagen er no-go – Lad være med at sætte en agende og snak alle detaljer omkring hverdagen igennem. Snak om jeres største frygt, passioner eller ting i ville gøre, hvis i var sammen.
 14. Forhold er ikke perfekte – Heller ikke når i er langt væk fra hinanden. Husk det. Ellers risikerer i, at blive skuffede når I er sammen igen.
 15. Overrask hinanden – At planlægge samtaler er fint. Men ring også gerne en gang i mellem når din partner ikke forventer det. Eller som i punkt 5 (send blomster, gaver, breve eller lignende).
 16. Et dårligt besøg er ikke enden – vær klar over, at fordi I har set hinanden og det ikke gik godt, så er det ikke ensbetydende med at det er slut. At følelserne er væk. Det var bare et dårligt besøg.
 17. Sexting gjort “kodet” – Sexting er sjovt og frækt og godt for et langdistance forhold. Men i stedet for at sende et fuld-krops billede, så send et lidt mere mystisk billede og pir din partner med en halv del af kroppen.
 18. Hav en personlig genstand – Hav et smykke, et ur, en sten fra den anden. Gerne noget i par. Noget som er fra partneren i begge kan beholde og føle jer tætte på den anden med, selv når I ikke er det.
 19. Forstå at det er normalt med langdistance forhold – Der er mange der på et eller andet tidspunkt oplever at bo langt fra en partner. Vær bevidste om, at I ikke er de eneste der synes det er svært.
 20. Hav en sex-strategi – Selv gennem langdistance forhold er det muligt at have sex “sammen”. Find ud af, hvordan I gør det.
 21. Glem at du er I et forhold en gang i mellem – Fokuser på alt det andet der foregår i dit liv. Du er ikke en dårlig person eller partner, bare fordi du ligger tanken omkring dit langdistance forhold i baggrunden en gang i mellem.
 22. Forstå at både du og din partner ændre jer over tid – Omstændigheder og det sted i befinder jer former jer som mennesker. I vil ikke altid være 100% de samme når I er sammen igen. Vær klar over det og lad det ikke overraske dig.

Sådan lykkedes et langdistance forhold

Et forhold kræver kærlig, gensidig respekt og forståelse samt tålmodighed. Det gælder i særdeleshed hvis du er i et langdistance forhold. Et sådan forhold karakteriseres, som ordet antyder, at man bor langt væk fra sin kæreste eller den man dater. Måske bor man i henholdsvis Jylland og Sjælland eller måske endda i hver sit land.

For at et langdistance forhold skal fungere i praksis, så skal begge parter være villige og i stand til at planlægge efter hinanden. Man skal prioritere at bruge alle weekender og ferie sammen, så der aldrig går alt for længe i mellem at man ses. Går det for længe mellem de enkelte besøg, så kan kærligheden dø hen i frustration, savn og måske endda frustration.

Imellem besøgene hos hinanden bør man også være god til at have daglige opkald, sende søde sms’er og tanker, så man ved at man er i hinandens hjerte selvom man er adskilt. Den slags holder kærligheden og flirten i live, de dage eller perioder hvor man ikke kan ses.

Vigtigt med fremtidsudsigter

Langt de fleste mennesker kan overkomme noget der er svært og hårdt, så længe man bare ved det er for en periode og altså ikke for evigt. Få derfor sat ord på sammen med din partner, og se om I kan få skabt en fælles fremtidsplan. Måske ved I, at så snart den ene af jer går på pension, så kan I flytte sammen. Eller måske afhænger det af hvornår jeres hus er solgt eller hvornår børnene flytter hjemmefra. Gør jer det klart om I skal og kan leve i langdistance forhold i et par måneder, et år eller måske endda flere år.

Selvom det kan være svært at spå om fremtiden, så er det ikke umuligt at lave en fælles plan som I begge kan forholde jer til og finde ro i. Tit og ofte vil man nemlig opleve, at det gør tingene lettere og mindre sårbare. Forsøg også at huske jer selv på, at savn jo som sådan ikke er noget negativt. Savn er jo som oftest en følelse han har for noget man holder af og længes efter. Faktisk kan det være rigtig sundt at mærke savn i et parforhold, det får nemlig os til at sætte mere pris på hinanden og nære større glæde for hinandens selskab.

På dating markedet som senior

Jo ældre man bliver, jo sværere bliver det typisk at finde kærligheden og den eneste ene. Måske har du allerede fundet den en eller flere gange i livet, men mistet den igen i forbindelse med skilsmisse eller dødsfald. Mind dog dig selv om, at alle aldre fortjener at føle og mærke hjertevarm kærlighed. Med dating for ældre der foregår online, får du mulighed for at møde en mulig partner i samme aldersgruppe som dig. En der ligeledes har levet livet, prøvet en masse og nu trænger til et dejligt roligt liv men en de holder af.

Her kan du på afslappet vis skrive med andre og stille og roligt lære dem at kende. Måske får I lyst til at mødes, måske gør I ikke. Måske kan det endda udvikle sig til et skønt forhold, langdistance eller ej. Online dating er ganske ufarligt og kan vær en hyggelige måde at få kontakt til andre i samme situation som en selv. I stedet for at føle sig alene, og at man er den eneste der ikke har en partner, så udvid din horisont og prøv kræfter med noget nyt.

Senior dating henvender sig til dig der er over 60 og som måske er træt af at være alene. Kærligheden venter derude, det handler bare om at gribe den. Det kræver, at man tør åbne sig op og være åben overfor ny oplevelser og fremmede mennesker. Når man først har taget det skridt, så vil en helt ny spændende verden af muligheder åbne sig for dig.