Sådan siger du pænt nej til date nr. 2

Det er helt okay, at sige nej til anden date. Det handler bare om, at gøre det rigtigt!

Hele ideen med dating er, at begge parter skal være glade for at være sammen. Det er ikke alle mennesker, som passer lige godt sammen.

Derfor er det er helt okay at sige nej til date nr. 2.

Det er dog vigtigt at gøre dette på en måde, så den anden part ikke bliver ked af det.

Det kan ikke altid undgås helt, men man kan gøre sit for, at et nej til date nr. 2 ikke kommer til at gøre mere ondt end nødvendigt.

Sig nej med det samme

Efter den første date skal du gøre op med dig selv, om du har lyst til en date nr. 2. Har du ikke lyst til dette, så er det vigtigt at sige klart fra til den du dater. Det værste man kan gøre er at holde den anden hen i uvisheden, så man skal få sagt klart fra.

På denne måde undgår man, at den anden går med falske forhåbninger i lang tid. Samtidig bliver det kun sværere og sværere at sige nej, jo længere tid der går. Med fare for at lyde lidt kynisk, så kan man sammenligne det med at rive et plaster af. Det gør ondt lige når man gør det, men så er det hurtigt overstået.

Vær oprigtig, men ikke sårende

Når du skal forklare din date, hvorfor du ikke har lyst til at ses igen, så skal du være oprigtig, men ikke sårende. Du skal fortælle klart, at du ikke har lyst til en date nr. 2, da du ikke føler i passer sammen.

Det handler om at holde bolden på egen banehalvdel og ikke kritisere den anden. Fortæl derfor kun om dig selv, så det ikke kommer til at handle om mangler ved den anden.

Alle samtaler og konflikter løses bedst ved at blive på egen banehalvdel, da man frit kan argumenterer for sine egne følelser og behov. Går man derimod over på den andens banehalvdel, så begynder samtalen at blive bebrejdende og farlig.

Det er helt okay at sige nej

Selvom det ikke er rart at sige nej, så er dette helt okay. Og det er langt værre, hvis man bliver ved med at date, og man inderst inde godt ved, at der ikke er nogen fremtid med denne partner.

Man skal derfor huske at mærke efter, om man stadig har lyst til at date. Her skal man lære at være ærlig over for sig selv, og ikke lytte til hvad alle andre siger.

Det kan godt være at din veninde synes denne fyr lyder rigtig sød, men hvis du ikke selv kan mærke det, så er det dit eget valg at sige nej. Faktisk er det ikke bare dit eget valg, det er din pligt at få afsluttet det i tide.

Når man inderst inde ved med sig selv, at det er okay at sige nej, så bliver det også nemmere at gøre dette på en oprigtig, god og ikke sårende måde.

Kom op på hesten igen

Når man har sagt nej til en date nr. 2, så er det vigtigt at komme videre. Man skal ikke gå og have det dårligt over dette, da det er en naturlig del af det at date.

Det kan være man skal mødes med 10-20 stykker eller flere, inden man har mødt den rette. Det handler om glæde i det lange løb for begge parter, så det er bare op på hesten og ud på dating markedet igen.

Prøv eventuelt netdating, der er mange gratis datingsider.

Begynder man først at bebrejde sig selv, så bliver det langt svære at åbne op for en ny date. I stedet skal man se det hele som en leg, og man må meget gerne have det sjovt imens.

Har man det sjovt og tager man ikke tingene for tungt, så er det mere behageligt for alle parter. Når alle har det godt, så bliver kemien også bedre. Med god kemi opstår kærligheden, så hav det sjovt og være ikke bange for at sige nej, så møder du den rette før eller siden.