Sådan får du en date som senior

Internettet er på mange måder et fantastisk udvidet univers. Det er efterhånden blevet en så stor og integreret del af vores liv, at vi dårligt kan forestille os et liv uden. Sådan er det i hvert fald for de fleste – unge, som gamle.

Derfor er det heller ikke spor underligt eller suspekt at lede efter en partner på nettet. Alle voksne kan gøre det – også dem, der er temmelig voksne. Seniordating er også blevet meget populært, og mange seniorer har taget datingsider til sig som en helt naturlig ting.

Naturlige betænkeligheder i forhold til online dating

Går du også med tanker om at kaste dig ud i noget netdating, så kan det godt være, at det for dig kræver lidt tilløb, fordi tanken alligevel er lidt fremmed for dig. Du kan have nogle betænkeligheder i forhold til hele tanken om at mødes med en fremmed online. Det kan også være, at du alligevel synes, at det er grænseoverskridende og måske lidt utrygt.

Det er helt forståeligt, og mon ikke de fleste over 40 år har det sådan? De yngre, som er vokset op i den digitale tidsalder har nok ikke nogen betænkeligheder i forhold til netdating. Har du det lidt blandet med fænomenet netdating, så er du langt fra den eneste.

Find en god og anerkendt datingside

Hvis du stille og roligt har fundet frem til, at du gerne vil prøve at kigge på en datingside, så kan du finde virkelig mange på nettet. De findes i alle mulige udgaver. Nogle sider er for alle, andre er mere målrettet imod en bestemt gruppe personer.

Du kan godt risikere at komme til at side længe og lede efter den rette side. Det kan være ret udmattende og du kan blive i tvivl om, hvilken side du skal vælge, for der findes ret mange af dem.

Et godt råd i den forbindelse kunne være, at du går efter en samlet oversigt over diverse datingsider. På sådan en oversigt vil du lettere kunne få et overblik over nogle af de bedste og mest anerkendte datingsider. Det gør det meget nemmere for dig at finde den, du vil prøve.

Hvis du går efter sider, der bruger ordet senior, så går du ikke helt galt i byen i forhold til målgruppen. Det begrænser også antallet af sider, som du kan kigge på.

Opret dig på siden

Når du har fundet en datingside, som du tænker, kunne være den rette for dig, så kommer du dertil, at du skal oprette en profil på siden. Det gør du ved at udfylde en indmeldelsesblanket. På den skal du dels give nogle personlige data (som ikke bliver offentliggjort), og du skal skrive en kort tekst om dig selv (som kommer til alt stå ved din profil). Desuden lægger de fleste et billede op af sig selv. Du vil typisk også skulle svare på, hvilken form for abonnement du ønsker.

Hvis du i første omgang bare vil se dig lidt omkring på siden, så kan du på nogle sider nøjes med at være gratis medlem. I hvert fald i den første periode. Det har så bare nogle begrænsninger i forhold til at kunne bruge alle funktioner på siden. Vil du gerne være aktivt medlem med det samme, så kan du vælge imellem forskellige betalingsperioder. Det vil typisk være sådan, at det er billigere pr. måned, hvis du binder dig for en længere periode.

Om du vælger den ene eller den anden form for medlemskab, er selvfølgelig helt op til dig selv. Du bør bare være opmærksom på, hvor du sætter dit kryds, når du skal vælge medlemsskab.

Fordele ved netdating

Der er flere fordele ved at mødes via nettet. For det første har du der et langt større udvalg af potentielle partnere, end du ville have der, hvor du i øvrigt færdes. Desuden så ved du, at dem, du møder på denne måde, har den samme hensigt som dig. Du behøver ikke at tænke på, om vedkommende er interesseret i en date. Det er de alle sammen.

Du kan også spare en del tid ved at finde en date på en datingside. Du ville skulle være meget mere aktiv i forhold til at komme ud i byen og tilfældigt møde et menneske, som kunne være et match for dig, hvis du skulle finde én i ”virkeligheden”. Det er der selvfølgelig nogle, der foretrækker.

Her kan du stille og roligt sidde hjemme i din egen stue og kigge dig lidt omkring på datingsiden. Det kan være ret hyggeligt.

Ulemper ved netdating

Når du møder et menneske via en datingside, så er der altid en grad af risiko for, at den, du kommunikerer med, er en helt anden end den, vedkommende udgiver sig for at være. Selv om de mest anerkendte datingsider sørger for at tjekke deres medlemmer grundigt og udelukke de såkaldte falske profiler, så kan det desværre ske en sjælden gang, at nogen slipper igennem nåleøjet.

Det kan du selvfølgelig også risikere i den virkelig verden, men på nettet er det noget nemmere at sidde og gemme sig bag en skærm.

Der kan også ske det, at en person dater flere på én gang, eller at vedkommende er i et forhold uden at sige noget om det. Der er jo uærlige mennesker til.

Alt dette er selvfølgelig worst case scenario, men du skal jo vide, at det kan ske, så du kan tage dine forholdsregler.

Når I skal kommunikere

Når du finder en profil, som du godt kunne tænke dig at lære lidt bedre at kende, så vil det første skridt typisk være, at du skriver en besked til vedkommende. Det bør bare være en slags føler, hvor du skriver lidt uformelt. Forestil dig, at du møder et fremmed menneske i virkeligheden, så vil du nok også indlede en samtale på small-talk-niveau.

Det er først senere, at du fortæller om noget meget personligt. Vent helst med det, til I eventuelt mødes. Det er vigtigt, at du beskytter din integritet og ikke bare åbner dig fuldstændigt fra starten.

Hvis vedkommende skriver tilbage, så kan I stille og roligt nærme jer hinanden, og måske får I begge to lyst til at mødes uden for den online seniordating. Det skal føles som et naturligt næste skridt, for det er faktisk et ret stort skridt i forhold til bare at skrive med hinanden.

Den første date

Når I skal mødes første gang, så bør det foregå på et neutralt sted. Det vil sige, at det kan være et offentligt sted som på en café eller lignende. Ikke hjemme hos én af jer. En såkaldt kaffedate er et glimrende bud på et første møde. Det kan foregå på en café, og det kan være et forholdsvis kort møde.

Hvis en af jer ret hurtigt fornemmer, at kemien ikke passer, så kan det være længe at skulle sidde sammen under en hel middag eller lignende. Så en kop kaffes tid er nok til at kunne mærke, om der er grund til at aftale endnu et møde.

Forsøg her at være så naturlig som muligt. Der er ingen grund til at give et forstilt indtryk. Du må naturligvis gerne gøre dig umage og tænke over din fremtoning, men vær så vidt muligt dig selv.

Vær også ærlig over for dig selv. Selv om du måske virkelig gerne vil have en partner, så skal du ikke forhaste dig eller fortsætte med at mødes med én, som du ikke føler en god kemi sammen med.

Hvornår er du senior?

Det er ikke en bestemt alder, der afgør, om du er senior eller ej. I datingsammenhænge er der heller ikke nogen regler om det. Nogle sider signalerer dog et vist alderstilhørsforhold, for de kan enten i deres navn eller deres formulerede målgruppe bruge udtryk som 40 plus, 50 år eller lignende.

Om du vil definere dig selv som senior som 40-årig, det er jo op til dig selv. Det kan også bare være et signal om, at de helt unge mennesker bør vælge en anden datingside. Det gør det nemmere for alle parter, at målgruppen er klart formuleret.

Andre sider rummer alle aldre, køn og typer – og så kan du via din profil definere, hvem du er mest interesseret i at komme i kontakt med. Søger du mere bredt, kan sådan en datingside være ideel for dig.

De fleste, der er på en datingside, søger en partner, der har nogenlunde den samme alder som én selv, men sådan behøver det jo ikke være for alle. Alle varianter er mulige.

Hovedsagen er, at du på en datingside har mulighed for at komme i kontakt med en række ligesindede personer, som også søger efter en partner. Det er en helt enestående mulighed for at mødes med mennesker, som du ikke ville være stødt på tilfældigt.

Du kan jo altid prøve, om det skulle være noget for dig. Der er i hvert fald flere og flere, der mødes via en datingside. Det kan også ske for dig. Seniorer har selvfølgelig også brug for et dejligt kærlighedsliv.