Dating over 60 år: Sådan gør du

Her får du den ultimative startguide til seniordating for folk over 60. Hvis du har rundet de 60 somre, og nu har mod på at prøve at date online, så er du kommet til det rette sted. Uanset om det er den store kærlighed, venskab eller blot nogen at tale med, så kan du nu nemt komme godt i gang ved at tilmelde dig en af senior netdatingsiderne på nettet.

Hvorfor er datingsider til seniorer så populære?

Dette skyldes den simple grund, at rigtig mange seniorer ganske enkelt ikke vil tage til takke med et liv, der er præget af ensomhed. Denne ensomhed er i langt de fleste tilfælde selvfølgelig ikke selvforskyldt. Man kunne jo være gået hen og blevet skilt efter et langt ægteskab, eller man kunne selvfølgelig have mistet sin ægtefælle.

Tidligere ville mange ældre mennesker have slået sig til tåls med et på mange måder utilstrækkeligt liv, men dette har i dag gudskelov ændret sig. Seniorerne har i lighed med den yngre generation nemlig opdaget, at internettet kan anvendes til mangt og meget; også at møde en ny partner eller ven. Derfor er datingside brugere, der er fyldt mere end 60 faktisk det hurtigst voksende segment indenfor netdating.

Hvis du skulle høre til dette alderssegment, så vil du derfor kunne afbøde mange datingfejl ved at læse de følgende gode råd til en smertefri genindtræden på single scenen, og muligvis mødet med den næste store kærlighed.

1.     Dating har intet med din alder at gøre

Hvis man er nybegynder når det kommer til seniordating, så er en af de absolut mest almindelige blokeringer, at det på en eller anden måde er upassende for ældre mennesker at date. Selvom der stadig findes en hel del mennesker der vil tilslutte sig denne holdning, så er der de seneste år sket lidt af et holdningsskift.

Dette skift i holdning skyldes b.la. den langt større skilsmisserate hos ældre mennesker, der efter afslutningen på deres ægteskab naturligvis ikke har mistet behovet for at dele deres liv med en anden. Og netop fordi de ældre singler i dag udgør et temmelig stort befolkningssegment, så er førnævnte holdning faktisk på vej til at blive en saga blot.

2.     Kom derfor over dine egne og folks fordomme

At date på nettet er i dag fuldstændigt normalt – også for seniorer. Faktisk er netdating nok ved at være den mest almindelige måde at møde en anden på. Selv dating over 60 år følger denne tendens, så du kan lige så godt skyde en hvid pil efter dine og andres fordomme om din alder. Livet er ganske enkelt for kort til at skulle bekymre sig om noget så fjollet som din alder.

Du har jo på mange måder fuldstændigt de samme behov som yngre mennesker, og der er bestemt intet desperat eller mærkeligt i aktivt at gøre noget ved ens ensomhed. På mange måder er det nemlig mindre akavet end at skulle troppe op på en bar, når man først har rundet de 60. Når du derfor så har sluppet af med din nervøsitet angående seniordating på nettet, så er det ellers bare med at tilmelde sig en god seniordating side.

3.      Seniordating er ikke magi: forvent derfor ikke at finde en person, der vil fjerne fortidens spøgelser

Uanset alder bør du optimalt set være en glad person, når du leder efter et romantisk forhold.

Hvis du f.eks. skulle have mistet din partner efter mange års ægteskab, så kan det for de fleste være rigtigt vanskeligt at komme op på hesten igen rent følelsesmæssigt. Det er der nok ikke noget at sige til, men det er ikke desto mindre vigtigt, at du prøver at skrue ned for dine forventninger når du seniordater.

Selv det bedste match vil nemlig ikke kunne fjerne det hul, der er blevet efterladt af din afdøde partner. Derudover vil den naturlige sorg man som efterladt føler nemlig også virke afskrækkende på andre, idet man ganske enkelt ikke er glad. Forsøg derfor at acceptere din nuværende situation, og at det naturligvis vil tage lidt tid at komme videre. Se i stedet dating over 60 år som en enestående mulighed for at påbegynde et nyt kapitel i dit liv. Du vil således have langt større mulighed for at kunne møde en ny person, hvis du også er en glad person.

4.     Tag ikke dating over 60 år alt for alvorligt.

Som senior har du selvfølgelig et langt liv bag dig, men samtidigt også et langt liv foran dig. Måske har dit liv indtil nu været præget af meget ansvar, stress og bekymringer. Hvad med at lade seniordating være muligheden for at lave om på dette. Slå håret ud; hav en positiv indstilling, og vær åben overfor at have nye og spontane oplevelser.

Ved at betragte dit nye liv med dating over 60 år som et eventyr, så vil du nemlig have de allerbedste forudsætninger for at møde en anden ligesindet person. Dine parader vil samtidigt være nede, hvis du tager en bevidst beslutning om ikke at tage din seniordating alt for højtideligt, og dette vil gøre det langt nemmere at du vil opleve en gensidig tiltrækning med en ny person. Det handler jo i sidste ende om at nyde det, og have det sjovt.

5.     Sørg for at leve i øjeblikket

Nu hvor du måske har besluttet dig for at tilmelde dig en seniorside i forbindelse med dating over 60 år, så er det nu af afgørende betydning, at du giver slip på dit tidligere forhold. Det siger selvfølgelig sig selv, at du ikke blot lige fra den ene dag til den anden kan slette alle dine minder – og det skal du såmænd heller ikke.

Du skal blot sørge for, at din fortid ikke definerer dig i en usund grad. Hvis den gør dette, så er der nemlig en stor sandsynlighed for at du endnu ikke er klar til at begynde at date. Når du får din første date, så er det derfor en god idé at du holder dig til at snakke om nutiden eller dine fremtidsplaner det vil nemlig gøre din første date til en langt mindre tung affære for jer begge to.

6.     Dating over 60 år er først og fremmest en måde at have det sjovt på

En god måde man som nybegynder kan komme i gang med seniordating på er, at man også åbner sig for nye indtryk udenfor internettet. Hvad med at dyrke en for længst glemt eller ny hobby sammen med andre jævnaldrende? Tilmeld dig f.eks. et sangkor eller malerkursus, hvor du først og fremmest dyrker din lidenskab, men hvor du samtidigt også kommer ud i det pulserende liv igen.

Disse nye indtryk vil nemlig ofte helt automatisk genoplade dine batterier og give dig nyt mod på livet; og dette er virkelig noget der kan bruges til din fordel, når du herefter indlader dig på online dating over 60 år for første gang. Du kan i denne forbindelse f.eks. også vælge at skrotte standarddaten på caféen til fordel for en sjov aktivitet, som i sammen vælger inden første møde.

7.     Vær omhyggelig når du vælger seniorside

Grundet den voksende efterspørgsel, så findes der i dagens Danmark en håndfuld seniordating sider at vælge imellem. Det er dog vigtigt, at man laver lidt undersøgende forarbejde inden man beslutter sig for en bestemt side. Et godt råd som senior vil her være at vælge en side med gode brugeranmeldelser og lang historie.

På denne måde vil du nemlig i langt højere grad være sikker på at tilmelde dig en kvalitetsside. Prøv f.eks. den populære 40Plus hjemmeside, der lige nu er mange seniorers absolutte favorit seniordating side. Hvis du i stedet ønsker at dobbeltgardere dig, så kan du eventuelt også tilmelde dig adskillige seniorsider. Ved at benytte denne strategi, så kan du jo nemlig prøve de forskellige sider af, og senere hen vurdere det bedste match.

8.     Den første date

Hvis du nu har fundet den helt perfekte dating over 60 år side, og ovenikøbet har landet dig din første date, så kan det nu anbefales at du følger et par grundlæggende tommelfingerregler på din date:

  • Når du chatter med din potentielle date online, så skal du først og fremmest sørge for ikke at tale over dig mht. til dit personlige liv.gem i stedet dette til din date. Man ved jo aldrig om den person man chatter med, virkelig er den han eller hende giver sig ud for at være. Desuden vil man jo også gerne være sikker på, at der er en egentlig kemi mellem jer inden man begynder at tale alt for meget om sit privatliv. Hvis i nu skulle bo langt fra hinanden, så vil det være bedre at tage en videochat fremfor IM’er eller SMS’er. Det er jo nemlig betydeligt mere personligt.
  • Vælg et offentligt sted til jeres første date. Man vil jo gerne lige se en person an før man f.eks. inviterer dem med hjem til en kop kaffe. Bare for en sikkerheds skyld.

God fornøjelse med dine nye eventyr