De bedste film at se på første date

Skal du snart på en første date, kan det være perfekt, at I enten mødes hjemme hos en af jer og ser en film, eller at I går i biografen sammen.

På den første date kan det nogle gange være svært at holde samtalen kørende i længere tid. Det findes der dog svar på, ved at læse vores indlæg omkring 10 poplære samtaleemner på første date.

Samtidig har I forhåbentlig også lyst til at bruge en masse tid sammen. Derfor er en film helt perfekt – I kan være sammen, uden at I nødvendigvis behøver at tale sammen hele tiden.

Film er med til at sætte den rigtige stemning

Når I ser en film sammen, kan det også være med til at give jer noget at snakke om efterfølgende. Der kan være mange ting i forbindelse med filmen, som I har brug for at vende med hinanden. En anden mulighed er, at filmen har sat jer i den helt rette stemning til kys og romantik. Det er jo heller ikke så dårligt, hvis den kan klare det.

I denne artikel kommer vi ind på nogle af de mest populære film til alle formål. Det er lige meget, om du skal på date med en fra din klasse i gymnasiet eller i folkeskolen, eller om du er en hel del ældre og har kastet dig ud i senior dating. Ja eller om du sågar gør i dating på nettet. Mange af filmene holder nemlig til alle aldersgrupper.

Cassablanca

Cassablanca er en af de helt store klassikere inden for filmhistorien. Den ulykkelige kærlighedshistorie har fået tusinder til at græde, og den vil helt sikkert skabe stof til eftertanke, når I sidder derhjemme i sofaen, eller hvis I er så heldige at finde en biograf, der viser denne skønne film, der virkelig er fantastisk at se på en første date.

Ghost

Filmen Ghost er en anden klassiker, når det kommer til romantiske film om folk, der ikke kan få hinanden. Måske kan det, at I ser på nogle, der ikke kan få hinanden, netop være med til at sætte i perspektiv, om I har lyst til at være sammen eller ej. Fordelen ved at se en lidt ældre film kan også være, at I kan tale om de gange, hvor I tidligere har set filmen. Det kan være også være med til at sætte gang i samtalen.

Before Sunrise

I filmen Before Sunrise fra 1995 møder to mennesker hinanden i toget og ender på en date sammen. De taler hele natten og har det sjovt – altså en perfekt første date. Den glade og lette stemning i filmen og de mange filosofiske betragtninger kan være med til at gøre, at I både kommer i det helt rette humør, og at I får meget at tale om efterfølgende. Det er derfor en oplagt film at se på første date.

Amelie

Er I til franske film, er Amelie den helt rette for jer. Den er sød og skør og lægger både op til grin og eftertanke, når folk mødes og bliver forelskede, men alligevel har svært ved at finde ud af det hele. Det er dog en film, der ender med, at I vil sidde med et smil på læben til sidst – og det vil da være helt perfekt, når I skal tale videre efter filmen, at I begge smiler.

Anchorman

Er du ikke til de romantiske film, eller føler du, at det kommer til at lægge for meget pres på daten at vise en romantisk film, hvor de måske, måske ikke får hinanden til sidst, så er det oplagt, at du vælger noget sjovt i stedet. Det kan for eksempel være filmen Anchorman fra 2004. Med den er du sikret et godt og forløsende grin sammen med din date, når Will Ferrell folder sig ud som nyhedsvært.

Wall-E

En supernuttet film, der handler om en robot, der bliver forelsket i en anden. Selvom den handler om kærlighed, kan hele robotuniverset være med til at gøre, at det ikke kommer til at føles lige så romantisk og påtrængende. Den er derfor også et oplagt valg for jer, der gerne vil have noget sødt og sjovt at underholde jer med på første date.