Disse ting skal du overveje før du flytter sammen med kæresten

Når man flytter sammen med sin kæreste skulle det gerne være en lykkelig dag. Her forener man to hjem, to liv og gør det til ét fælles. Det er både en stor kærlighedserklæring og en ligeledes stor tillidserklæring at flytte ind sammen. De fleste flytter naturligvis sammen med et ønske om, at det skal holde for evigt.

Men et forhold kræver som bekendt hårdt arbejde og ikke mindst gensidig respekt. Når man flytter sammen, skal man først og fremmest lige vende sig til hinandens vaner, rutiner og måde at leve på. Det er alt sammen ting der først bliver hverdag, når man bor sammen. I nedenstående har vi samlet en række gode råd til hvordan man får forholdet til at køre på skinner, når man er flyttet sammen.

Inden I flytter sammen, så tal om disse ting

Inden I træffer en beslutning om at flytte sammen, så er det vigtigt at få forventningsafstemt – både på det følelsesmæssige plan og det mere praktiske. I kender selvfølgelig allerede hinanden, men I kommer langt med at sætte jer ned og være 100% ærlige overfor hinanden.

Start med at fortælle hver især hvad I har af både bekymringer og forventninger. Få vendt hvad der er vigtigt for dig i hverdagen, hvad du sætter pris på og hvad der generer dig. Kort sagt din personlige opskrift og vision for et langt og lykkeligt liv.

Find mere information omkring dating sites her på siden.

Sørg også for at tale om praktiske ting – både gøremål og økonomi. Skal I deles om de hjemmelige pligter? Skal én lave mad og en anden står for rengøring? Eller klarer én af jer alt det huslige mod til gengæld at betale mindre i husleje? Alt for mange forhold går i stykker grundet diskussioner og kampe om daglige gøremål, hvilket er en sand skam.

Hvis først I får kridtet nogle grundlæggende retningslinjer op, og sørger for at overholde dem og minde hinanden om dem, så er jeres forhold allerede godt hjulpet på vej.

Husk desuden også at give hinanden plads, men uden at miste tosomheden. I bund og grund kommer man som par allerlængst med 100% ærlighed og betingelsesløs kærlighed.

De bedste forudsætninger for et fælles hjem

Når to hjem bliver til ét, så er det i langt de fleste tilfælde klart den bedste løsning at starte på en frisk, en ny start sammen. Selvom det måske ikke altid er det mest økonomisk smarte at fraflytte to hjem for at flytte ind i ét nyt, så er det godt givet ud rent følelsesmæssigt.

Hvis man flytter hjem til sin kæreste, så kan man sjældent undgå at blive mærket af den historie der ligger der. Måske har din kæreste boet der med en tidligere partner, hvilket til tider godt kan være rigtig svært at abstrahere fra. Man bliver mindet om deres tidligere liv sammen, og man rammes måske af en følelse af at befinde sig et sted, der slet ikke føles som hjem.

Gå i stedet all in og start jeres nye liv sammen fra en frisk. Find en lejlighed eller et hus, som I begge finder jeg rigtig godt tilpas i. Køb møbler som både du og din kæreste er vilde med, og indret jer som I finder rart og hyggeligt. Gør hjemmet personligt med billeder af jeres oplevelser sammen eller souvenir fra rejser I har været på sammen. Og skab jeres egne minder i hjemmet, minder fra hyggelige sammenkomster, fester og romantiske kæreste-aftener på sofaen.

Husk også at mærke efter og rette til undervejs. Vores liv ændrer sig hele tiden, af jobmæssige årsager eller af alle mulige andre grunde. Sørg for at opdatere jeres vision for jeres forhold i takt med at der sker ændringer i jeres liv.

Så længe I ved, at I altid har hinanden og et skønt fælles hjem, så skal alt andet nok løse sig, hvis bare man er villig til at arbejde for det.