Skal du finde sammen med din ekskæreste igen?

Mange vil have lyst til at finde sammen med en ekskæreste igen.

Det er helt naturligt, hvertfald lige efter et brud. De fleste forhold går i stykker på et tidspunkt, men det betyder ikke nødvendigvis, at alt var dårligt i dette forhold.

Der er dog mange grunde til, at du ikke bør gå tilbage og finde sammen med din ex kæreste igen.

Faktisk siger videnskabelige undersøgelser, at det er en dårlig idé:

Hvis du ikke vil, eller hvis du er i tvivl. Hvorfor så ikke prøve dating-markedet af igen?

Tænk… Hvad er det værste der kan ske, ved at oprette dig på en datingside og prøve?

Jo. Måske ødelægger det tilliden i forholdet, hvis i finder sammen igen. Men I er altså slået op. Så det er helt legitimt at tage på en date.

Du har dog formentligt ikke lysten til det. Det er forståeligt.

Du har slået op, men er i tvivl om du skal forsøge at få ham/hende tilbage

Der kan være mange grunde til et forhold går i stykker, både de mere dramatiske så som utroskab og de mere rolige, at man bare lige så stille glider fra hinanden.

Om man skal prøve at finde sammen igen kommer an på mange ting, hvilket vi kigger nærmere på her i artiklen.

Lær dine følelser at kende

Først og fremmest skal du lære dig selv og dine følelser at kende. Dette kan være rigtigt svært, da vores hoved hele tiden prøver at tænke rationelt og dele tingene op i fordele og ulemper.

Dette kan man dog ikke gøre med kærlighed, derfor skal man lære at mærke efter inderst inde. Hvis man udelukkende tænker praktisk og i fordele og ulemper, så ender man op med en samarbejdspartner og ikke en kæreste.

Selvfølgelig skal man også være rationel og velovervejet i forhold til sin kæreste, men det må bare ikke fylde det hele. Sæt dig ned et sted, hvor du ikke bliver forstyrret og prøv at mærke efter. Du bliver nødt til at være ærlig over for dig selv, og mærke om kærligheden stadig er der.

Spørg dine nærmeste, men stol på dig selv

Dine nærmeste venner og familie kender dig bedst. Spørg derfor dem til råds, da de kan se hele situationen udefra. De kan derfor bedre forholde sig neutralt til, hvad der er bedst for dig.

Inden du spørger dine venner til råds, så gør dem opmærksom på, at de skal sige deres helt ærlige mening. Mange venner vælger at sige det, som de tror vennen helst vil høre. Det er egentlig et sympatisk træk, men det duer bare ikke i denne situation.

Du risikerer nemlig at få de forkerte råd på denne måde. Gør dem derfor meget klart, at du har brug for deres ærlige mening, selvom det måske vil gøre ondt at høre.

Når du har fået deres ærlige mening, så skal du tage den med i dine overvejelser. Det er dog kun dig selv, som i sidste ende kan mærke efter. Gør dog dig selv den tjeneste at tillæg noget værdi til dine venners ærlige mening, da de ser det hele mere klart og kun vil dig det bedste.

Find ikke sammen igen udelukkende på grund af praktiske årsager
Dette er lidt i forlængelse af snakken om dine følelser. Man skal aldrig finde sammen igen, hvis det udelukkende er af praktiske grunde.

Hvis man gør dette, så er det næsten helt sikkert at forholdet aldrig bliver lykkeligt og formentlig ender man med at gå fra hinanden igen.

Derfor er det ligesom at trække pinen ud, hvis man finder samme udelukkende af praktiske grunde. Du må derfor blive klar oven dine intentioner og følelser, så du kan træffe det rigtige valg.

Tag på nye dates

Når dit forhold er gået i stykker og du overvejer at finde sammen med din ekskæreste igen, så kan det være en god ide at date nogle andre først.

Det mest populære er netdating, da man hurtigt møder en masse mennesker på denne måde. Ligeledes er der datingsider til et hvert formål. Er du senior, så er der sider specifikt med seniordating sider, ligesom der er andre sider til andre formål.

Det lyder måske lidt kynisk og unødvendigt, men det kan faktisk give dig klarhed om dine følelser. Savner du reelt din ekskæreste, eller savner du mere alt det gode ved at have en kæreste?

Møder du en ny sød partner, så ved du med dig selv, at du ikke skal gå tilbage til din ekskæreste. Hvis du derimod over en længere periode bliver ved med at tænke på din ekskæreste, selvom du dater nye mennesker, så skal du måske gøre mere ved dette.

Kom derfor ud på datingside markedet og lær dig selv at kende, så kan du træffe dit valg på et oplyst grundlag.