Er det okay at savne sin ekskæreste?

Der kan være mange grunde til et forhold går i stykker, men du vil næsten altid savne din ekskæreste efter et brud. Det er helt normalt men en masse forskellige følelser efter et forlist forhold, da vi har været meget følelsesmæssigt involveret.

Når situationen så ændrer sig, så vil vores følelser også ændre sig. Ofte er det en stor blanding af negative og positive følelser. De negative følelser fordi bruddet gør ondt og er hårdt, men også de positive følelser om ny kærlighed og håb om en bedre fremtid.

Det er derfor helt okay og almindeligt, hvis man savner sin ekskæreste efter bruddet. Man skal dog være opmærksom på, at dette savn bliver mindre og mindre med tiden.

Man skal ikke være bange for følelser

Nogle mennesker er meget bange for følelser, hvilket er synd. Følelser er nemlig vigtige for vores velfærd, og især følelser for vores partner er nødvendige.

Skulle ens forhold gå i stykker, så er det derfor et sundhedstegn, hvis man har en masse forskellige følelser i kroppen. Savn er en helt naturlig følelse, selvom man måske også er sur og skuffet.

Giv derfor plads til dette savn, da den er en naturlig og kemisk del af din krop og hjerne. Faktisk vil det være trist, hvis man slet ikke havde noget savn efter et ødelagt forhold.

Det vil nemlig betyde, at man ikke har været tilstrækkeligt involveret i hinanden, og forholdet har været dødt længe.

Savn er ikke det samme som utroskab

Savn har intet med utroskab at gøre, og du må gerne savne din ekskæreste i lang tid efter bruddet. Det kan være, at du altid vil savne din ekskæreste en lille smule, da i har oplevet en masse dejlige ting sammen.

Selvom du møder en ny partner, så skal der være plads til dette, og det har intet med utroskab at gøre. Man skal dog huske at skelne mellem savn og længsel, da det er to forskellige ting.

Det er okay at savne en ekskæreste og de ting man havde sammen. Hvis det bliver til en længsel efter at være fysisk sammen med denne person igen, så er man dog på vej ud på et skråplan, hvis man er i et nyt forhold.

Man må derfor mærke efter inde i sig selv, om det er det ene eller det andet. Hvis man længes efter sin ekskæreste, så er man nemlig ikke kommet over denne. Så må man enten arbejde med sig selv, eller forsøge at få denne ekskæreste tilbage igen.

Mød nye mennesker

Den bedste måde at arbejde med sig selv og komme over en ekskæreste, er ved at starte på dating. Kom ud og mød nogle nye mennesker, så du kan se, at der er mange søde mennesker derude i den store verden.

Du kan starte med at oprette en datingprofil på en af de mange dating sider for unge. På denne måde kommer du hurtigt i gang med at møde nye mennesker, hvilket er godt for dig i denne situation.

Ofte kan savnet af ekskæresten blive forvekslet med savnet af en kæreste generelt. Altså man kan savne alt det gode ved at have en kæreste, og så forveksler man det med savn af ekskæresten.

Dette savn bliver klart mindre, hvis du begynder at date andre. Så vil dine følelser og tanker stille og roligt blive ledt hen på de nye potentielle kærester, og ikke kredse om livet med ekskæresten hele tiden.

Vær ikke for hård ved dig selv

Processen kan dog tage tid, og du skal ikke være for hård ved dig selv. Prøv at være god ved dig selv, og lad vær med at bebrejde dig selv for at savne din ekskæreste.

Gør noget godt for dig selv, som f.eks. tag ud at rejse eller en tur på cafe med en veninde. Selvom det lyder som en kliche, så heler tiden alle sår, hvilket også gælder følelserne for ekskæresten.

Som nævnt tidligere, så er det dog ikke et mål i sig selv helt at undgå savnet, da det er en naturlig del af din dig. Savnet skal bare ikke ødelægge dit liv i nuet.