Hvordan skal man introducere kæresten for forældrene?

Det er superspændende at have mødt en person, som du føler dig så forbundet til, at du gerne vil være kærester med vedkommende.

Men med det at være kærester kommer også det, at man skal møde alle de andre i ens kærestes liv som venner og familie.

Det kan ikke mindst være skræmmende for dig, når du skal møde din kærestes forældre for første gang, og omvendt.

Video guides:

Nogle er enige, andre er ikke

For nogle par kommer det helt naturligt, at de introducerer hinanden for forældrene og den øvrige familie. De er begge enige om, hvornår det vil være det rigtige tidspunkt til at mødes. De er også enige om, hvor og hvordan det skal foregå.

For andre par er det slet ikke så simpelt. Nogle vil gerne vente noget tid med at møde sin kærestes forældre, mens det for andre er naturligt, at man hurtig møder hinandens forældre. Denne artikel er særligt til dem, der har svært ved at blive enige om, hvornår det rette tidspunkt er.

Tal om det, hvis I ikke er enige

Hvis I ikke er enige om, hvornår I skal møde hinandens forældre, er det vigtigt, at I taler om det. Ellers kan det hurtigt komme til at blive et problem i jeres parforhold. For nogle er deres forældre en stor og vigtig del af deres liv, og de føler derfor, at det er helt naturligt, at den nye kæreste møder deres forældre.

Andre har måske ikke et lige så tæt forhold til deres forældre eller synes, at det at møde forældre er med til at gøre et forhold meget seriøst. Derfor vil de tit gerne vente med det.

Det er ikke pinligt at have mødt hinanden på nettet

Det kan også være, at der er nogle helt andre ting, der holder dig tilbage. Det kan for eksempel være, hvis du er flov over måden, som I mødtes på. Hvis I for eksempel har mødt hinanden via helt gratis dating sider, kan det være, at du ikke har lyst til at fortælle din nye kærestes forældre, at det er sådan, at I har mødt hinanden.

Det er der dog ingen grund til: Det er så almindeligt at møde hinanden på nettet i dag, at der stort set ikke vil være nogen forældre, der vil tænke nærmere over det.

Hvis det er din frygt, vil det netop være noget, som din nye kæreste kan fortælle dig, om du skal være bange for eller ej. Han eller hun vil jo kende sine forældres holdning til den slags, og I kan aftale, at det er din kæreste, der svarer på spørgsmål om, hvordan I mødte hinanden.

Du er nødt til at tage springet på et tidspunkt

Det er fint, at I venter et par måneder med at møde hinandens forældre, når I er blevet kærester. Men det bliver også mærkeligt, hvis I kommer til at vente for længe. Selvom du er nervøs for at møde din kærestes forældre, er du nødt til at tage springet på et tidspunkt.

For de begynder også at synes, at det er mærkeligt, hvis du bliver ved med ikke at ville møde dem. Det er derfor en god ide, at du ikke venter mere end seks måneder med at møde dem – medmindre der virkelig er nogle særlige omstændigheder i forhold til det, som at du bør i udlandet.

Individuelt, hvornår man skal møde forældrene

Det korte svar på spørgsmålet om, hvornår man skal møde sin kærestes forældre, er altså, at det er individuelt, hvornår man skal gøre det. Som udgangspunkt bør du gøre det, når det føles rigtig for dig.

Men hvis du har været sammen med din kæreste i et halvt år, og det stadig ikke føles naturligt for dig at møde hans eller hendes forældre, bør du overveje, hvorfor du tøver så meget. Er det bare nervøsitet, eller det noget med dit eget parforhold, der er problemet?