Hvad er ægte kærlighed?

Den brusende lykkefølelse der opstår, når man bliver forelsket i et andet menneske er noget, som kun sjældent kan overgås af andet i livet. Spørgsmålet er dog, hvordan vi egentligt ved, at der er tale om den berømte ægte kærlighed, eller om der er tale om andre følelser? På film er ægte kærlighed altid noget, der opstår, når to sæt øjne mødes. Men i virkeligheden er udviklingen af ægte kærlighedsfølelser over for et andet menneske en langt mere langsommelig proces, der starter med forelskelsen.

Forelskelse eller ægte kærlighed?

Forelskelsen er den indledende fase, når man snakker om kærlighed. Det er her de allerførste følelser over for modparten udvikles. Når forelskelsen lægger sig, er spørgsmålet dog, om der er tale om ægte kærlighed mellem dig og din partner eller måske bare en forblændet forelskelse. At adskille de to ting kan være vanskeligt, men her kommer et par få hints til, hvornår der er tale om ægte kærlighed.

Det er kendetegnende for ægte kærlighed, at til trods for, at du måske opdager nogle ting og nogle sider om din partner, som du ikke finder tiltrækkende, så lader du de gode sider sejre. Du lader det negative falde i baggrunden og koncentrerer dig om de ting, du elsker. Ægte kærlighed er samtidig kendetegnet ved, at du har lyst til at være sammen med den pågældende person. Du har lyst til at beskytte personen imod alt, der kan gøre ham eller hende ondt. Du ønsker at støtte din partner i alt, hvad denne sætter sig for. Du nyder at være i selskab med din partner, og du vil gøre alt for at hjælpe, rumme og acceptere partneren for den, han eller hun i virkeligheden er.

Kærligheden som målbart element

Inden for videnskaben er kærligheden at betragte som en målbar størrelse, der ikke er et abstrakt begreb. Ifølge forskning inden for kærlighedsområdet består ægte kærlighed af den rette lidenskab mellem to mennesker, altså en gensidig tiltrækning af hinanden. Samtidig rummer kærligheden en intimitet, hvor man blotter sig og forsøger at forstå, acceptere og beundre ens partner. Slutteligt består kærligheden i et parforhold også i den forpligtelse, man har indgået med hinanden, hvor man direkte eller indirekte, har besluttet sig for at holde sammen.

Kan det godt være ægte kærlighed, selvom man til tider skændes?

Nogle tror ikke på, at der kan være tale om ægte kærlighed, så længe man til tider skændes om diverse ting og sager. Imidlertid er det sådan, at ægte kærlighed først opstår, når man lærer at acceptere og rumme den anden person og dennes fejl. I dette ligger også, at ægte kærlighed først opstår, når man erkender, at kærlighedsforholdet ikke blot er ”en dans på roser”. Ægte kærlighed findes i de forhold, der har accepteret, at eksplosive udbrud, temperament og kaos også er en del af pakken. Kærligheden findes i at se på, hvordan man igennem kompromisser og samtale kan løse problemerne uden at disse vokser sig uforholdsmæssigt store.

Hvordan finder jeg kærligheden?

I dag findes der et hav af muligheder, når du ønsker at finde kærligheden. Et af de redskaber, som er brugt allermest, er danske datingsider. Datingsider gør det muligt at udforske andre singler, læse deres profil og se, om de måske kunne være noget for dig. Datingsider gør det samtidig let at komme i kontakt med andre, og det sker endda på en uforpligtende måde, hvor du til en start blot kan skrive over computeren eller telefonen.

Forskning på kærlighedsområdet har samtidig bevist, at man kan finde kærligheden selv meget sent i livet. Med Senior dating har du mulighed for at finde ægte kærlighed, selvom du måske troede, at du aldrig skulle opleve dette igen. På datingpilot.dk kan du se og sammenligne de forskellige datingsider, der findes samt udforske, hvilke sider der er allermest populære for lige netop din målgruppe. Forelskelse, dating og kærlighed er nemlig ikke blot forbeholdt en yngre generation. Datingsider er for alle, der ønsker at finde kærligheden enten for første gang eller igen.