Billige ideer til en god date

Det er populært som aldrig før at tage på date, både blandt unge såvel som blandt gamle. Det er der også god grund til, for det er en god måde at lære en potentiel fremtidig partner bedre at kende på, men det er også en god måde at holde gnisten i live i dit eksisterende forhold. Det behøver heller ikke koste en formue at tage på en hyggelig date. Her finder du billige ideer til en god date.

Det er populært som aldrig før at tage på date, både blandt unge såvel som blandt gamle. Det er der også god grund til, for det er en god måde at lære en potentiel fremtidig partner bedre at kende på, men det er også en god måde at holde gnisten i live i dit eksisterende forhold. Det behøver heller ikke koste en formue at tage på en hyggelig date. Her finder du billige ideer til en god date.

Lav mad sammen

På trods af, at du måske ikke er en mesterkok i Michelin-klassen, kan det være kanon hyggeligt at organisere en date, hvor I laver mad og spiser sammen. Det er et godt og billigt alternativ til at tage ud og spise. Ikke nok med, at det er spændende at se hinanden i et andet lys og måske endda lidt ude af komfortzonen, så er det også en øvelse i samarbejde, koordination og en god mulighed for at komme til at lære hinanden bedre at kende over kartoffelskrælning, bøffer eller noget helt tredje. Bestem menuen på forhånd og kast jer ud i det sammen.

Se en film derhjemme

At tage din udkårne med i biografen, virker som et nemt træk, men det er også en dyr fornøjelse. Desuden giver det ikke mange muligheder for at tale sammen undervejs, og så er det jo svært at lære hinanden at kende. Invitér i stedet på en filmaften hjemme hos dig selv, hvor I kan nyde en film eller to på jeres egne betingelser. Så kan I også pause filmen undervejs og snakke løs, uden at I forstyrrer andre. Sæt stemningen med hyggeligt lys og nogle snacks. Det er en billig og personlig date, som med sikkerhed går hjem.

Tag på picnic

Den danske sommer er lunefuld, men det skal ikke afholde jer fra at nyde den danske natur. Hvis ikke du er meget for at invitere din date med i skoven, så tag en tur til botanisk have eller en offentlig park, på en dag hvor solen skinner. En picnic er en dejlig date-mulighed, hvor I sammen kan nyde den friske luft, noget frugt eller en let frokost og måske et par lette bobler undervejs. Det er billigt og en charmerende måde, at komme hinanden ved på. Hvis stedet tillader det, kan I også medbringe en engangsgrill. Bagefter kan i gå eller cykle jer en tur i omgivelserne.

Zoologisk have

Hvem elsker ikke dyr – Og hvem elsker ikke mennesker, der elsker dyr? Et godt mødested for den første date eller bare en hyggelig date, der ikke skal koste en formue, er da zoologisk have. Her kan I gå og sludre om dyrene, lære hinanden bedre at kende og blive en hel del klogere på dyrelivet omkring os. Hvis I er studerende eller seniorer, er det ofte en endnu billigere date, da I i så fald kan få særlige billetter med rabat til lejligheden. Kom på en hverdag for at undgå store menneskemængder og børnefamilier.

Kultur

Hvem siger, at kirker, museer og udstillinger skal være en kedelig fornøjelse? Tag hinanden under armen og begiv jer ud på en kulturel date. Mange museer har løbende forskellige former for udstillinger, og i Danmark finder du mange museer med gratis indgang eller rabatter. Hvis I er vilde med arkitektur og historie, er det oplagt at tage ud og kigge på nogle af landets flotte kirker. Her er det altid gratis at komme ind.

Find en date

Hvis dit hjerte summer af gode ideer til en billig date, men har du ikke nogen at tage med, er der heldigvis mange muligheder for at finde din udkårne, som skal med dig på eventyr. Om du er til seniordating, er ung og frisk eller leder efter en date med en speciel baggrund, uddannelse eller erhverv, bugner internettet af forskellige dating sider. Vær ikke bange for at invitere en fremmed med på en date, men glem heller ikke at holde kærligheden i live med en lejlighedsvis fælles tur, hvis du allerede er i et forhold.