Dobbeltdate – Eksperter anbefaler, at du tager afsted

At tage på date kan være svært. Ligeså spændende det kan blive, ligeså nervepirrende er det også. Det kan de fleste vist skrive under på. Hele processen i at møde et nyt menneske er svært. Derudover bliver det dobbelt så nervepirrende, når snakken helst skal glide.

En af de måder, hvorpå du kan lette presset, er ved at tage på dobbeltdate. Her er der to mennesker mere til at holde samtalen i gang. Derudover bliver gruppedynamikken bare en anden. Du kan læse mere her om, hvordan du håndterer første date, og hvorfor en dobbeltdate kan blive det helt rigtige for dig.

Derfor er første date altid svær

Du undrer dig måske over, hvorfor første date er så svær. Du møder garanteret nye mennesker hver eneste dag. Og det handler jo bare om, at du skal være 100% dig selv. Det lyder så simpelt. Det er det bare ikke. Der er mange nerver og nervøsitet forbundet med den første date. Kan han eller hun lide dig? Kan I holde snakken kørende? Bliver der pinlig stilhed? Der er mange bekymringer.

Det første, du skal huske at fortælle dig selv, er, at der er to til en date. I er altså to om at være nervøse. I er to til at bekymre jer. I er to til at få daten til at blive en god oplevelse. Det er det bedste råd at huske. Og i sidste ende skal du huske, at det er helt okay, hvis du ikke ønsker at gå på en date nummer to.

Dette kan du snakke om på første date

En af de ting, som mange er nervøse over, er, hvis samtalen går i stå. Du har det måske på samme måde. Du kan heldigvis godt forberede dig en smule hjemmefra. Der er nemlig en række samtaleemner, der er gode at tage fat i.

Du kan starte med at tage fat i de bløde emner. Dette drejer sig om fritidsinteresser, job, yndlingsmad, bøger og serier. Et andet blødt emne kunne dreje sig om aktuelle nyheder. Lidt dybere samtaleemner kunne handle om dine drømme og familiære forhold.

Der er også emner, du skal holde dig fra. Ønsker du at snakke om politik, religion eller sex, er det en god ide at vente, til du kender personen en del bedre.

Derfor kan dobbeltdate være det rigtige for dig

Det er klart for enhver nu, hvor svært de første møder kan være. Men det behøver faktisk slet ikke at være så svært. Der er nemlig en løsning, der kan gøre det nemmere, sjovere og i den grad mindre nervøst. Løsningen er dobbeltdaten.

En dobbeltdate er en date, hvor to par tager ud sammen. Dette letter presset gevaldigt. Der er nu fire mennesker, der kan holde samtalen i gang. Der er fire til at få stemningen i top. Og der er fire personer til at lave aktiviteter.

Netop aktiviteterne åbner muligheder, når man er fire mennesker samlet. Hvis du kun er to, bliver det ofte blot en kop kaffe eller en tur i biografen. Det kan godt blive en smule kedeligt. Når I er fire, kan I lave spil, dyrke sport eller lave andre aktiviteter, der er holdbaseret. Der er nemlig mulighed for at spille to mod to. Dette er også helt perfekt, hvis du gerne vil lidt tættere på din date.

Hvis du tager på dobbeltdate med en veninde eller ven, er der også en tryghedsfaktor, der spiller ind. Det er trygt og sikkert at vide, at du ankommer med en, du kender og går med en, du kender. Trygheden skal bestemt ikke undervurderes. Det er faktisk grundlaget for en god date. Hvis ikke du føler dig tryg, vil du også have svært ved at være dig selv. Og hvis du ikke kan være dig selv, så giver det slet ikke mening at tage på date.

Derfor anbefaler eksperter dobbeltdaten

Eksperterne er også enige, når det gælder en dobbelt date. Der er nemlig mange, der anbefaler netop denne datingform. Der er tre faktorer, der gør at dobbeltdaten vinder over den klassiske dateform.

Den første handler om gruppedynamikken. Når du samler flere mennesker sammen, er sandsynligheden for social succes større. Alt i alt vil dette løsne stemningen og give dig muligheden for at vise din bedste side frem.

Den anden faktor handler om trygheden. Som beskrevet tidligere, har trygheden kæmpe stor indflydelse på, om du føler dig godt tilpas.

Den sidste faktor handler om, hvor sjov og underholdende din date bliver. Med flere mennesker til stede, er der flere til at køre en god stemning op.

Alt i alt er eksperter enige om, at dobbeltdaten skal afprøves. Der er intet at tabe, og alt at vinde. Måske bliver det her, du finder din nye flamme. Måske får du bare en overraskende god aften.

Find din date på netdating

Måske sidder du nu og er helt oppe og køre over ideen om en dobbeltdate. Men du mangler måske en at tage på date med. Heldigvis findes der mange netdatingsider, hvor du kan finde en partner til din dobbeltdate.

Nogle gange kan det være svært at få en date til at blive en realitet. Men hvis du i stedet foreslår, at du gerne vil have dit match med på en dobbeltdate, kan der være større succesrate. Om ikke andet, så finder du ud af, om dit match er frisk og klar på en udfordring. Der har du allerede det første indtryk.

Der findes alverdens forskellige netdatingsider. De seneste år er netdating nemlig eksploderet. Der findes altså helt sikkert også en side, der matcher dine behov. Der findes datingsider for unge. Der findes datingsider for akademikere. Der findes datingsider for landmænd. Og der findes senior datingsider. Der er altså ingen undskyldning for ikke at springe ud i din første eller næste dobbeltdate. Du vil helt sikkert ikke fortryde det. Og måske ender du med at blive helt glad for denne lidt anderledes måde at møde nye mennesker på.

Eksperterne er i hvert fald enige. Dobbelt date er en vinder.