Badoo VS. Tinder: Hvad skal du vælge?

Ud fra denne sammenligning vil vi ikke anbefale hverken Tinder eller Badoo.

Ønsker du at lede efter en side, med rigtig gode dating muligheder, så bør du i stedet overveje en af følgende:

1. plads
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Brugernes favorit
Hurtigt voksende
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
2. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.5
Rating
Mest kendte
Hurtig oprettelse
3. plads
Sexhunt.dk
59.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
Erox.dk
49.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Fræk chat
Sex garanti
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner

Før i tiden havde man ikke sociale medier til at finde en sød fyr eller pige, man kunne gå på date med. Dengang mødtes man hinanden i klubber eller til andre små forsamlinger. Det var tit i den by, hvor du boede i eller så var det en man kendte i forvejen.

I dag kan man ved hjælp af sociale dating apps, møde nye mennesker overalt i verden. Vi mennesker er sociale og det er derfor at dating apps bliver mere og mere populære. Dating apps som Badoo og Tinder er blevet meget populære iblandt unge i dag, men hvad er det egentlig for nogle apps og hvad er fordelene og ulemperne ved dem?

Herunder undersøges fordele og ulemper og den store kamp (Badoo vs Tinder) afgøres.

Hvad er Tinder?

Tinder er en af de mest populære datingapps som man kan downloade her for tiden. Den er blevet meget populære blandt unge i dag.

Meningen med appen er, at det skal være nemt og enkelt for dig. Man swiper, så matcher man og så chatter man. Man kan selv bestemme, hvor meget man vil fortælle om sig selv og hvor meget man vil i appen. Det skal være så nemt for dig som muligt at komme i kontakt med nye mennesker. Det er en af grundene til at appen er så populær. Fordi det er enkelt design og det er meget enkelt at betjene appen.

Den kendte røde flamme er selve kendetegnet for app’en som man også kan se i reklamer på nettet. Farverne i det sociale medie er også simple røde og hvide farver. Det gør at billederne af de forskellige datingprofiler springer mere i øjne på brugeren.

Når man har downloadet app’en, skal man starte med at give simple oplysninger om sig selv. F.eks hvad for en skole du går på, din alder og nogle billeder. Du kan også vælge at være anonym og man behøver ikke offentliggøre nogle af disse oplysninger, men det kan gøre det lidt svært for dig at finde en at matche med. Når du opretter din profil, kan du også vælge dine præferencer. Du kan sætte en distance, du vil have til dine matches. Så kan du selv bestemme, hvor langt væk dit match skal være. Så kan du også vælge, hvad aldersgrænsen skal være. Man skal mindst være 18 år for at kunne benytte appen. Man kan også vælge om man er til mænd eller kvinder. Man kan også vælge begge køn, så alle har mulighed for at finde nogen på tinder. 

Når du har oprettet din profil, kan du begynde at swipe. Herfra skal man enten swipe til højre eller til venstre. Hvis man swiper en person til venstre, så er det fordi man ikke vil “matche” med dem. Hvis man så swiper til højre, er det fordi man gerne vil i kontakt med dem og begynde at chatte med dem. Hvis begge parter swiper hinanden til højre, så er det nemlig der man får et “match.” Når man matcher, så kan begynde at chatte sammen og begynde at lære hinanden at kende. Man kan kun skrive sammen, hvis man har matchet. Man kan ikke se om en person har swipet dig til højre det finder man først ud af efter man har matchet.

 Nogen skriver sammen i noget tid og aftaler efter at mødes til en date. Andre gange kan man finde ud af, at man ikke passer sammen og så kan man slette sit match.

Tinder tilbyder mange funktioner, som gør dig mere set og attraktiv på Tinder. Nogle af funktioner koster penge og andre funktioner er gratis.

En gratis funktioner er at man kan give en person et superlike. Når man får et super like, så kan du se, hvem det er der har superliket dig. Hvis man superliker en person, er det fordi man gerne vil blive set af den person og gerne vil chatte med dem. De skal så enten give et like eller et super like igen, for at man kan begynde at chatte sammen.

Man skal betale for at give mere end et superlike. Andre funktioner, der også koster penge, er at man kan swipe hele tiden. Man har nemlig kun et bestemt antal swipes på en dag. Hvis man får sig et abonnement på Tinder, kan man alle benytte alle funktioner. Man kan se hvem der har liket dig og mange andre ting.

Fordele og ulemper ved tinder

En fordel, som er blevet nævnt før app’en er nem at bruge og finde rundt i. Det er nemt at komme i kontakt med andre personer og man kan selv vælge, hvor langt væk de skal være fra dig. Det er rart, hvis man ikke har lyst til at tage på den store rejse for tage på en date. Med Tinders nemme indstillinger kan man selv styre, hvad det er for nogle personer det er man har lyst til at mødes med. Det gør at man ser mere frem til at mødes med nye personer.

 En ulempe ved Tinder er at det hurtigt kan blive overfladisk. Man kan hurtigt komme til at forhaste sine swipes og glemme at læse folks beskrivelser på deres profiler. Når man skynder sig igennem sin Tinder, så når man ikke at få så meget ud af det som Tinder egentlig tilbyder dig og det er at møde en masse nye mennesker på kryds og tværs. Hvis man er træt at det kommer til at gå for stærkt på Tinder, så skal man måske prøve at kaste sig ud i nogle dating sider, hvor man skal bruge lidt længere tid på at læse folks profiler og hvor man kan få lidt mere information om person.

En anden fordel ved Tinder er det er en Social dating app, der appellerer til rigtig mange uanset køn og hvad ens seksualitet er. Alle kan få en profil og finde en, som vil det samme som dig. Man skal bare prøve sig frem og være ærlige overfor dem man skriver med.

 Det gør det nemmere for dig at få det ud af app’en som du gerne vil. Nogen vil nemlig gerne bare mødes med nogen på dates, mens andre søger noget mere seriøst. Det kan man sagtens finde på Tinder. Der er mange forskellige typer, man kan møde på Tinder og det kan være rigtig sjovt og spændende at møde nogen nye personligheder.

Dog er ulempen at man ikke ved, hvad det er andre folk søger når man lige har matchet, så derfor kan man enten blive lidt skuffet eller misforstå hinanden. Fordi man ikke har den afklaring fra starten af, så kan det måske lede til at man sletter hinanden som matches eller det kan blive til en dårlig date, hvis man finder ud af at man ikke søger det samme.

Andre gange laver folk også nogle lidt grænseoverskridende profiler, hvor de søger lidt mere specifikke ting. Som f.eks. i stedet for at være en person på sin profil, så er profilen specifikt noget seksuelt, som kan være grænseoverskridende for nogen.  

Den tredje fordel er at man kan være så anonym som man har lyst til. Man behøver ikke at dele en masse om sig selv. Hvis man gerne vil vente med at dele oplysninger om sig selv, indtil man matcher, så kan man sagtens det. Det kan give en tryghed at man ved, hvad det er for nogle oplysninger det er at man sender ud på nettet og man ved, hvad det er folk de kan se omkring din profil. Det kan give dig en kontrol over din profil.

Dog er ulempen ved at man kan være så anonym, at man så heller ikke kan lære så meget om de andre personer på Tinder, hvis de også er lidt for anonyme. Det er meget kendt på Tinder at, hvis man ikke har så meget information om sig selv på Tinder, så kan man hurtigt blive overset og swipet forbi. Det kan være, hvis man kun har et billede på sin profil eller meget lidt info.

Hvad er Badoo?

Badoo er en af de lidt mindre kendte dating apps, men den er stadig ret populær. Nogen har endda profiler på begge platforme.

Meningen med Badoo er, at det skal være ærlig dating. Man skal kunne verificere at man er den person, man udgiver sig for at være og at man kan fortælle så meget som muligt på sin profil om sine præferencer og hvem man er. Man kan vælge at dele mere om dig selv på Badoo, så man er mere ærlig og så er det også mere specifikke ting, man kan fortælle om sig selv. Det kan være om man allerede har en partner eller specifikt, hvad det er man søger.

Designet i appen er meget farverigt og livligt. Den lilla farve er kendetegnet for appen som man også kan se i Badoo reklamerne. Profilerne er i små bobler som man kan trykke på og så åbner profilen for de informationer, de har sat ind.

Når du starter på Badoo. Kan du give en masse oplysninger om dig selv. Det kan være alt fra dine fritidsinteresser, civilstatus og det du søger. Dog er det er ikke et krav, men der er mange muligheder for at kunne fortælle om dig selv inde på Badoo. Inde på selve app’en er der forskellige dele du kan gå ind på og som kan hjælpe dig med at komme i kontakt med folk.

I den første del kan du se alle dem der liker dig, hvis de har set din profil. Du kan også se dem, som kigger besøger din, skrive med dem og meget mere. Hvis du så også liker dem, så får i et match. Man behøver ikke at matche for at kunne skrive til hinanden, men hvis man gør, er det fordi begge parter er interesseret i kontakt. I den anden del kan du se dem, der er i nærheden af dig, hvis du har lokation på og dem der er i nærheden af den by som du bor i. Dem kan du gå ind og like, så ved du at de er i nærheden af dig. I den tredje del af appen kan du ligesom på Tinder swipe personer til højre og venstre, efter om du er interesseret i dem eller ikke. I den sidste del kan du se din egen profil og din popularitet. Igennem tid kan du se, hvilke dage du har været mest populære i. Samtidig kan du tilføje flere oplysninger om dig selv inde på din profil. Badoo er en meget åben dating app, hvor man virkelig kan mærke at der er fokus på ærlighed. F.eks for at kunne skrive med dem som du matcher med, skal du kunne verificerer at det er dig på dine billeder, ved at tage et billede af dig selv på Badoo’s kamera. Først derefter kan du chatte med matches.

Badoo har som sådan ikke funktioner ligesom Tinder gør. Der er sådan set fri leg på Badoo når det kommer til at kontakte personer. Det er gratis at kunne swipe og se, hvem det er der har liket dig, men det er også hele konceptet med Badoo. Det er at man skal kunne se hvem hinanden er og nemt kunne komme til at chatte sammen. Dog kan man købe sig til at blive mere populær på Badoo. På Badoo kan man betale for at blive mere set under de forskellige dele. Som at blive mere synlig i chatten, så man dine matches og likes kan se at du er online eller du er oftere på personers lokations side. Det er det som Badoo kan tilbyde dig, så du kan komme mere i kontakt med folk.

Fordele og ulemper ved Badoo

Ærlighed er en kæmpe fordel på Badoo. Det er en rigtig indstilling at have og de går meget op i, at det er de rigtige personer som benytter sig af appen. Man kan føle sig lidt mere tryg når de går så meget op i sikkerheden og at man fra starten af ved, hvad det er at folk de søger når de skriver til dig eller når du finder en profil med en sød fyr eller kvinde. På den måde sker der ikke nogen misforståelser, når man skriver med hinanden. Man skal selvfølgelig være opmærksom på at folk godt kan lyve på deres profil, men Badoo har taget nogle forholdsregler fra starten af, for at kunne undgå det så godt som muligt.

 Ulempen ved ærligheden er at man godt kan føle at der skal deles meget om sig selv, for at kunne få noget ud af Badoo. Hvis man ikke har noget imod at dele ting om sig selv. Så er Badoo ganske fin, men hvis man er lidt mere privat med sin information, så er det en ulempe på Badoo. Så kunne det være at man i stedet for skulle prøve netdating, for at få en lille pause fra de typiske datingapps.

En anden fordel ved Badoo er designet af appen. For det første er det en meget flot app og med flotte farver og flot design, som virkelig tiltrækker ens opmærksomhed imens man kigger rundt i appen. For det andet så er det en spændende app at være på. Du kan finde folk på flere forskellige måder og hvis det ene bliver kedeligt, så kan du gå hen til en anden del af Badoo. Badoo fortæller dig alt, hvad du behøver at vide derinde og du kan endda følge med i din egen popularitet. Der sker mange ting på Badoo.

 Dog kan det også være en ulempe, at der sker så meget. Især når man lige starter inde på Badoo, så kan den virke meget uoverskuelig og der sker ret mange ting som man lige skal finde hoved og hale i. Man lærer dog hurtigt, hvordan appen fungerer og hvad man skal gøre. Det kan bare blive for mange informationer meget hurtigt, så det bliver lidt forvirrende for brugeren.

Den tredje fordel er at det er meget nemt at komme i kontakt med folk, fordi man ikke kun skal swipe, men også fordi man kan se, hvem det er der liker dig, så har du en bedre fornemmelse af, hvem du gerne vil skrive med. Det er en meget social platform og så er der ikke så meget nervøsitet over at skrive til andre personer. Badoo hjælper dig endda med at indsnævre matches ved at se, hvem det er du liker og hvem der liker dig. Ligesom på Tinder kan man også på en måde superlike en person, så det hjælper dig endnu mere med at finde det rigtige match.

 Dog kan man ikke rigtig vælge personer fra, hvilket er en ulempe. Igen kan det virke meget uoverskueligt, at der er mange der skriver til dig og det ikke engang er folk som du har kontaktet. Det kan godt blive lidt træls i længden og så er det træls, at man ikke kan fjerne dem man ikke behøver at snakke med. Det ville hjælpe med at gøre app’en lidt mere overskuelig. Den er ikke så simpel Badoo. Det er der selvfølgelig nogen der godt kan lide, men der er også nogen der vil tænke, at der sker lidt for meget på Badoo som hellere have noget mere simpelt og lidt mere privat.

Sikkerhed på nettet: Badoo vs Tinder

Uanset hvad for en social dating app du bruger, så er det rigtig vigtigt at huske på din egen sikkerhed og få din egen forståelse for den app du bruger. Desværre er der mange, som udnytter at man ikke mødes ansigt til ansigt. Derfor laver de falske profiler og får folk til at tro at de er en anden end de rent faktisk er. Det kan give dem en magt over andre personer. De kan manipulere og tvinge folk til at gøre ting som de egentlig ikke har lyst til. Derfor er det vigtigt at være lidt kritisk, når man beslutter sig for at lave en profil på dating apps som f.eks. Tinder eller Badoo. Det er altid en god ide at holde øje med om billederne er af en ægte person og ikke er et billede der er blevet taget fra nettet. Et andet godt tip er, at så snart man føler sig ukomfortabel i en samtale skal slette personen, inden det eskalerer. Man skal altid huske på at man kan blokere og anmelde en profil, hvis personen overskrider dine grænser eller er aggressiv.

Hvilken app er den bedste?

Nu, hvor vi har snakket de to sociale datingapps igennem så skal vi have kåret en vinder af kampen – Badoo vs Tinder. Der er fordele og ulemper ved begge dating apps og det afhænger meget fra person til person, hvad de er til når det kommer til dating på de sociale medier.

Badoo var en rigtig god dating app, hvis man godt kan lide at der sker noget og man ikke havde noget imod at dele lidt information om sig selv. Man kommer hurtigt i snak med folk og man kan lidt flere ting på Badoo end man kan på Tinder. Dog kunne den hurtigt blive meget uoverskuelig og kan ikke anbefales til folk, der er lidt mere private på nettet, fordi det er en app der går op i ærlighed og har mange oplysninger som du kan fylde ud fra starten af. Det kan være overvældende for nogle. 

Tinder derimod er lidt mere enkel og afslappet både i design og funktion. Der er en grund til at Tinder er den mest populære dating app. En af grundene til at den er populær er især på grund af at man kender til mange succeshistorier med Tinder. Mange flere end med andre datingapps. Tinder fungerer bare fra starten af og man kan selv styrer, hvor meget man ville dele om sig selv. Dog kan Tinder hurtigt blive lidt kedeligt og ensartet, fordi folk er lidt mere private på Tinder end på Badoo. Men i sidste ende må vi sige at det er Tinder der vinder kampen. Tinder vinder stort med popularitet og succeshistorierne. Men der er masser er andre dating apps som du kan prøve derude. Livet er for kort til at vente med at date.

FAQ – Badoo vs Tinder

 

Hvad er Badoo?

Badoo er en dating portal primært henvend til telefoner. Det er med andre ord en dating app, som i 2006 blev udviklet af den russiske iværksætter Andrey Andreev. Datingsiden henvender sig primært til aldersgruppen 18-40 år.

Hvad er Tinder?

Tinder er en dating app, som blev grundlagt i 2012. App’en er nu ejet af match.com. Tinder fungere således, at du afhængigt af din lokation kan møde personer i nærheden.

Hvad er forskellen på Badoo og Tinder?

De minder utroligt meget om hinanden. På både badoo og tinder kan du matche med singler i nærheden. Den primære forskel ligger i sidernes design. Vi anbefaler derfor, at du opretter dig begge steder således du finder ud af hvilket design der passer dig bedst. Det er desuden også en fin løsning både at have en bruge hos Badoo og tinder.

Hvilken side er den bedste?

Vi har lavet en komplet oversigt, som forklarer forskellen på tinder og badoo (Badoo vs tinder). Tjek den ud og se også hvilken dating app vi anbefaler.