Sådan kommer du nemmere over din ekskæreste

Lige meget om det var dig eller din ekskæreste, der slog op, kan det tage noget tid at komme sig over sin ekskæreste.

Når det er værst, kan det føles som om, at du aldrig vil komme over din ekskæreste.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du nemmere kan komme over din ekskæreste.

Hold dig fra ham eller hende

Det kan være fristende for dig at blive ved med at se din ekskæreste, hvis du er blevet dumpet. Synet vil gøre dig rigtig glad, og du tror måske, at hvis I bare ses og taler sammen, vil han eller hun ændre mening og komme tilbage til dig. Det er dog en sutteklud at tro det. Når folk en gang har slået op med dig, er det fordi, de mener det. Så hold dig fra ham eller hende.

Er det dig, der har slået op, bør du også så vidt muligt holde dig fra din ekskæreste. På den måde sikrer du, at du ikke vækker håb, og du kommer ikke til at gøre dig selv i tvivl, om bruddet nu også var det rigtige. Det var det, når det var den beslutning, du kom frem til.

Tal om det med andre

Når du slår op med en kæreste, du har været rigtig tæt med og måske endda boet sammen med, kan du nemt blive ensom. Det er vigtigt, at du sørger for at få set venner, veninder og familie, så du ikke er lige så ensom. Når du ser dem, bør du tale med dem om dine følelser i forhold til bruddet. Stort set alle andre har prøvet at gå fra en kæreste og at skulle komme sig over bruddet – sikkert også din mor. Lyt til deres råd, brug dem som du kan, og ignorer de andre.

Find en anden

Lige når du er blevet forladt, kan det se helt sort ud for dig i forhold til at finde en ny kæreste. Tanken kunne måske ikke være dig fjernere. Men en af de bedste måder til at komme over din kæreste på er ved at finde en ny kæreste eller en flirt i stedet. Det kan du for eksempel gøre på nettet. Der findes datingsider for alle. Det kan for eksempel være dating side for de mere modne.

Lav en liste over alle de dårlige ting ved din ekskæreste

Selvom du elskede din ekskæreste, var han eller hun helt sikkert ikke perfekt. Der har sikkert været mange ting i løbet af jeres forhold, som du er blevet irriteret over. Men som du levede med, fordi I var sammen, og I jo elskede hinanden. Nu hvor det er slut, er der ingen grund til at overse alle hans eller hendes fejl.

Når du prøver at komme dig over din ekskæreste, er det derfor en god ide, at du laver en liste over alle de dårlige ting ved din ekskæreste. Det kan både være fejl og episoder, som du er irriteret over.

Gør noget, der booster din selvtillid

Hvis det er din ekskæreste, der har slået op med dig, kan det være meget ødelæggende for din selvtillid. Det er vigtigt, at du gør noget for at få den tilbage. Det kan være ved at klæde dig anderledes, gå i byen og få en masse komplimenter fra andre, lære noget nyt, for eksempel ved at tage et kursus, eller på anden måde gøre noget, som er med til at øge din selvtillid.

Det kan også være, at der er nogle ting, som din ekskæreste ikke gad at gøre sammen med dig, og som du derfor ikke fik gjort – gør dem nu. Tag en ven eller veninde med, og tag ud og bungee jump, tag på picnic ved stranden, eller hvad det nu var, din ekskæreste ikke gad.