Fordele og ulemper ved et åbent forhold

Åbne forhold bliver mere og mere populære, men det kan være rigtigt svært at skabe et velfungerende åbent forhold. Det kræver nemlig at i er fuldstændig enige om dette, samt at ingen af jer er det mindste jaloux anlagt.

Eller kan det blive rigtig hårdt.

Kan man få det hele til at fungere, så kan det godt være den rigtige løsning med et åbent forhold. Man skal dog huske på, at langt de fleste åbne forhold går i stykker, da et sådan forhold generelt er svært.

Her i artiklen kigger vi nærmere på nogle af de mekanismer, som enten får et åbent forhold til at holde eller til at gå i stykker.

NB: Leder du efter en partner ud over personen du har et åbent forhold med, så gør det evt. på en datingside, hvor “utro dating” er accepteret. Og folk dermed er indforstået med, at de ses med en person der samtidig ses med andre. Det kan eksempelvis være VictoriaMilan, hvor det er muligt at finde en elsker.

Det er generelt også mere accepteret blandt folk der søger en sexpartner på div. sex apps, sex sider eller på decideres sexdating sider.

Vær ærlig over for dig selv og din partner

Ærlighed er altafgørende i et hvert forhold. Dette gør sig i særdeles også gældende i et åbent forhold, da det ellers vil mislykkes.

Du skal både være 100 % ærlig over for dig selv, men selvfølgelig også over for din partner. Overvejer i et åbent forhold, så bliver du nødt til at tænke dig rigtigt godt om. Og her menes ikke tænke de praktiske ting igennem, men i stedet de følelsesmæssige ting.

Sæt dit et roligt sted og visualiser denne nye situation. Vil du helt oprigtigt være okay med, at din partner er sammen med andre? Sørg for at visualisere dette grundigt og mærk dine følelser under hele forløbet.

Det er svært at være ærlig over for sig selv og mærke ens følelser, men du bliver simpelthen nødt til at mærke efter helt nede i maven.

Er du det mindste i tvivl om hvorvidt du kan klare et åbent forhold, så skal du ikke gå ind i et sådan. Tvivlen vil nemlig blive i dig, og forholdet vil højst sandsynligt gå i stykker med tiden.

Ingen af jer må være jaloux anlagt

Hvis et åbent forhold skal lykkedes, så må ingen af jer være det mindste jaloux anlagt. Jalousi er generelt dræbende for alle forhold, men det er i særdeleshed dræbende i et åbent forhold.

Jeres følelser bliver nemlig fuldstændig blotlagte, når i ser jeres partner være sammen med en ny person. Dette kræver at man hviler totalt i sig selv, ellers kan man ikke klare dette.

Ofte er ældre personer mere i balance med sig selv end yngre er det, hvorfor et åbent forhold har større chancer for at lykkedes, hvis parterne er lidt oppe i årene.

Dette skyldes primært den store livserfaring, som ældre mennesker har. Med tiden lærer man også sig selv bedre at kende, så man er mere sikker på sine følelser. Alt dette er essentielt, hvis man skal have et åbent forhold til at fungere.

Senior dating er desuden blevet utroligt populært, hvilket vidner om at de danske seniorer et meget aktive på dating markedet.

De fleste åbne forhold går i stykker

Vælger man at forsøge sig med et åbent forhold, så er chancerne for succes ikke så gode. Dette er ikke for at tage gejsten fra nogle, men det viser alt erfaring og statistik.

Man skal derfor være ret sikker i sin sag, hvis man alligevel vælger at kaste sig ud i et åbent forhold. Man kan eventuelt aftale en prøveperiode, men det kan også være svært at komme tilbage til et lukket forhold igen, hvis man først har prøvet et åbent.

Der kan nemlig nemt opstå jalousi og andre dårlige ting, i den periode man afprøver et åbent forhold. Det bedste er derfor, at man overvejer situationen meget nøje, inden man kaster sig ud i dette projekt.

Der er dog forskel på at starte et nyt åbent forhold, i modsætning til at gøre et gammelt eksklusivt forhold åbent. Har man lige mødt en partner og begge er klar på et åbent forhold, så er der ikke så meget at tabe her.

Samtidig kan det være en god måde at lære sig selv at kende, da man får lejlighed til at prøve et sådan forhold uden man er alt for følelsesmæssigt involveret. Hen af vejen må man så mærke efter, om man stadig har lyst til at forholdet er åbent.