Sådan kommer du dig over kærestesorger

Der findes næsten ikke nogen værre følelse end at være blevet forladt af den person, som man elsker. Når ens hjerte er blevet knust, så kan man godt føle sig fanget i et dybt og dystert hul, hvor man ikke kan finde nogen vej ud. Alt imens prøver ens venner at trøste en med kliché sætninger såsom ”tiden læger alle sår” og andre dumme talemåder, som virker fuldstændig latterlige, når man bare har lyst til at gå helt i opløsning.

Kærestesorger er altid svære, og det er helt forskelligt fra person til person, hvordan man har brug for at bearbejde den svære oplevelse, som det er at blive nødt til at gå fra den person, som man stadig elsker. Der er dog en række ting, som har potentialet til at hjælpe en på vej med en gladere fremtid. Derfor får du her en række råd, som kan hjælpe dig til at komme over dine kærestesorger.

1. Sket er sket – og sådan er det bare!

Det er sikkert ikke lige det, som man har allermest lyst til at høre, når man er knust over, at kæresten er gået fra en. Men ikke desto mindre er det en sandhed, som det er vigtigt, at man kommer til at forholde sig til. Det sværeste, når et forhold går i stykker, er sjældent at sige farvel til personen, som man elskede, men i stedet at give slip på de drømme, som man havde sammen.

Det er dog enormt vigtigt, at man indser, at disse drømme er væk. Det er hårdt, men så snart man indser dette, så kan man begynde at kalibrere ens ide om fremtiden, sådan at man kan se sit liv fortsætte uden ekskæresten.

2. Dyrk motion

Selvom man måske har allermest lyst til at krølle sig sammen på sofaen med en bøtte is og en pakke lommetørklæder, så er det altså en god ide at sørge for, at man stadig får dyrket noget motion, uanset om man er vant til at træne eller ej. Træning kan nemlig være med til at tømme dit hoved for nogle af de triste tanker, men det kan også være med til at danne nogle stoffer i hjernen, som faktisk kan forbedre dit humør.

Det er også vigtigt, at man ikke opgiver sine hobbyer, bare fordi man er blevet single. Hvis man ikke er vant til at træne, så kan man bruge bruddet som sin motivation for at blive en sundere og stærkere person på egen hånd.

Skulle træningen i værste fald ikke gøre dit humør bare en lille smule bedre, så kan du i det mindste nyde din bøtte is uden dårlig samvittighed.

3. Mød en masse nye mennesker

Selvom det måske kan føles mærkeligt, så kan det at møde nye mennesker være et godt middel til at komme sig over kærestesorger. På denne måde kan man se, at der findes mange andre søde og interessante mennesker, som man potentielt kan være interesseret i, og at ens ekskæreste dermed ikke er den eneste ene.

Hvis har lyst til at begynde at date, så er dette en oplagt måde at møde andre mennesker på. Man behøver nødvendigvis ikke lede efter den næste store kærlighed, men kan i stedet blot nyde andre menneskers selskab. Hvis dette kunne være noget for dig, så kan du finde gratis dating her.

4. Sex med andre kan hjælpe dig

Når man møder andre mennesker, så kan det måske godt være, at man ikke er klar til at forelske sig, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan have sex med andre mennesker. Der er nemlig absolut intet galt i at forkæle sig selv med noget godt og uforpligtende sex, når man nu er single og har muligheden for det.

Sex kan nemlig være en ting, som man kan bruge til at trøste sig selv med, da det kan fjerne den psykiske smerte fra bruddet – i det mindste for en stund. Er man dog ikke til one-nightstands, så kan man også sagtens forkæle sig selv med ting som en tur i biografen eller en god bog; hvad end der kan underholde en og fjerne tankerne fra kærestesorgerne.

Hvis du vil forkæle dig selv med en god tur under dynerne, så kan du overveje om sexdating er noget for dig.

Der findes både sex apps, sex sider og andre steder du kan sex chatte og finde en sexpartner.

5. Undgå at lade dig blive opslugt af bruddet

Det er rigtig smertefuldt at blive forladt, men det er en dårlig ide, hvis man lader sig selv blive fuldstændig opslugt af smerten fra bruddet. Man skal naturligvis give sig selv lov til at føle smerten og bearbejde den uden at forskubbe den ind i sig selv, men på samme tid bør man stadig fokusere på nogle af de andre aspekter af ens liv.

Brug tid med dine venner, få arbejdet eller studeret og vedligehold dine hobbyer. Det er okay at bruge noget tid under dynen, men derefter er det vigtigt, at du vender tilbage til dit liv, sådan at du kan se, at det stadig indeholder nogle værdifulde og gode ting. Man skal altså balancere imellem refleksion og distraktion.

6. Accepter din sorg

Selvom det er vigtigt, at man ikke bliver fuldstændigt opslugt af sin sorg, så er det samtidig vigtigt, at man accepter den. Den sorg, som man kan føle efter et brud, er faktisk en menneskelig overlevelsesmekanisme. Sorgen over at miste en person er nemlig en af de ting, som gør, at vi mennesker har en tendens til at holde sammen.

Sorgen over at miste en person fra sin ”flok” er med til at gøre sådan, at vi passer på vores familie og venner, da man naturligvis ikke har lyst til at miste dem. Din sorg indikerer derfor blot, at du er et menneske, som ønsker at passe på dem, som du elsker, hvilket er en rigtig god egenskab at have.

7. Bed om hjælp, hvis du har brug for det

Når et forhold ender, så er det ikke kun kærligheden, man må sige farvel til, men ofte også en god ven. Derfor er det helt naturligt, at man sørger over det tab, som man har lidt. Nogle mennesker kan dog godt opleve det, som kaldes for ”kompliceret sorg”, når de går igennem et brud.

Kompliceret sorg er en form for kronisk sorg, som man ikke kan komme ud af uden hjælp. Det diskuteres endda, hvorvidt kompliceret sorg skal være en fast diagnose. Hvis man ikke får behandlet kompliceret sorg, så kan man ende i en depressiv tilstand, som man ikke kan bryde ud af uden psykologisk og måske medicinsk behandling.

Det er derfor vigtigt, at hvis du har mistanke om, at du lider af kompliceret sorg, at du griber fat i nogen, som kan hjælpe dig med at komme igennem sorgen og ud på den anden side.

8. Bestem dig for, hvor du går fra her

Når du er kommet igennem det første chok og har accepteret, at din fremtid kommer til at se anderledes ud, end du først havde forestillet dig, så er du klar til at sætte dig nogle nye mål og bestemme dig for, hvor du nu skal hen.

Du kan naturligvis ikke fuldstændig styre udfaldet af dit liv, men du kan begynde at tage små skidt henimod de ting, som du gerne vil opnå. Det kan være en mulighed at skrive en liste med de ting, som man godt kunne tænke sig, at ens næste forhold skal kunne rumme, og hvad man bestemt ikke har lyst til at stå model til igen.

På denne måde skaber man en lille guide til sig selv, som man kan bruge til at minde sig selv om, hvad det egentlig er man søger, når man engang er klar til at lede efter kærligheden igen.

9. Ingen kærlighed uden sorg

Selvom det lyder som en kliché, så er en god ting at huske på, når ens hjerte gør allermest ondt, at sorgen, som man føler, kun findes, fordi man har elsket. Hvis kærligheden ikke kom med en risiko om, at man en dag ville sørge over tabet af den, så ville kærligheden ikke have den særlige betydning, som den har.

10. Giv dig selv tid

Der er mange bud på, hvad der kan afhjælpe kærestesorger, men i realiteten er det helt forskelligt fra person til person, hvordan man bedst muligt sørger over tabet af kærligheden. Ikke desto mindre så lyder det allervigtigste råd på, at man giver sig selv tid til at sørge. Tag små skridt, hvis det er det, du har mest brug for, eller tag kæmpe spring, hvis er sådan, du bearbejder din sorg.

I takt med at tiden går, så vil man lige så stille begynde at opleve, hvordan kærestesorgen lige så stille opløses, og man bliver i stedet efterladt med et klarer syn, som forhåbentlig vil vise, at det liv, som du har foran dig, ser langt bedre og sundere ud end det liv og de drømme, som du måtte opgive.

Det kan tage noget tid, før du oplever disse fordele, og det kan virke fuldstændig uoverkommeligt, hvis du er midt i sorgen lige nu, men ikke desto mindre bør du altid holde blikket rettet mod fremtiden og den kærlighed, som ligger forude.