Kærlighedsbrev – Sådan skriver du et brev til kæresten

Der er mange forskellige måder at fortælle sin partner, at man elsker vedkommende. Det kan nogle gange være svært at sætte ord på sine følelser, men det kan betyde meget for din partner. Et håndskrevet kærlighedsbrev har sin charme, og desuden har din partner mulighed for at gemme brevet. I både gode men også i svære perioder kan din partner finde kærlighedsbrevet frem igen. Det er vigtigt, du viser, hvor meget din partner betyder for dig. Desuden er det vigtigt at din partner ved, at han eller hun er elsket.  

Et håndskrevet brev

Det er vigtigt, at din kæreste ved, hvor meget du elsker vedkommende. Det kan dog nogle gange være svært at sætte ord på alle følelserne. Det er derfor en god idé at skrive et håndskrevet kærlighedsbrev til kæresten. Du har god tid til at tænke over, hvad der skal stå i brevet, så du får det hele med. Du behøver ikke at have den flotteste håndskrift. Det giver bare brevet mere sjæl og personlighed. Det ville give en helt anden effekt, hvis brevet var sendt over mail. Der er nemlig en vis charme ved at skrive et brev i hånden.  

Det kan være at du ikke har en kæreste, men ønsker dig en partner, som du også kan sende et kærlighedsbrev til. Du kan oprette en profil på dating.dk, og måske er du heldig at møde en partner, som giver dig de famøse sommerfugle i maven. Det kan være en god idé at læse om datingsiden, inden du opretter en profil. Du kan læse mere om datingsiden på anmeldelse dating.dk. Måske møder du den eneste ene, som du har lyst til at skrive et kærlighedsbrev til.    

Start i god tid

Når du skal til at skrive et kærlighedsbrev til din elskede partner, er det vigtigt, at du starter i god tid. Det giver dig mere tid til at tænke over, hvad du skal skrive i brevet. ”Jeg elsker dig” kan være tre fattige ord, og derfor er det vigtigt, at du sætter ord på din kærlighed til din partner. Du kan lave en brainstorm, hvor du skriver alle de sjove minder og kvaliteter ned, som du elsker ved din partner. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert at skrive om. Du skal derfor bare skrive det ned, som falder dig først ind.

I din brainstorm kan du starte med at skrive ting ned til disse emner:

  • Din partners kvaliteter
  • Dejlige minder
  • Gode rejser
  • Sjove dagligdagsting

I din brainstorm skal du altså skrive alt det positive ned, der falder dig ind, når du tænker på din kæreste. Alt det du kommer på har ret til at blive skrevet ned. Det giver dig i sidste ende materiale til at skrive et godt kærlighedsbrev. Du kan til slut sortere i dit materiale og skrive de minder og kvaliteter ned i brevet, som passer bedst ind i brevet. Du kan også skrive det hele ind i brevet, hvis alt det materiale, du har skrevet ned, passer sammen i brevet.  

Skriv fra hjertet af

I kærlighedsbrevet er det vigtigt, at du er hudløs ærlig. Det gælder om at være modig og skrive om alt det, der gør, at du elsker din kæreste. Når du skriver fra hjertet af, bliver brevet meget mere personlig. Din partner skal kunne se og læse, at det er dig, der har skrevet brevet. Du må gerne bruge kendte kærlighedscitater og kendte metaforer, men i sidste ende er det dine personlige observationer om din kæreste, der betyder noget.

Det kan være vigtigt for din kæreste at få den anerkendelse og kærlighed, som du lægger i brevet. Det er derfor vigtigt, at du skriver fra hjertet af.

Nævn alle de gode kvaliteter ved din partner

I dit brev til kæresten kan du først og fremmest skrive de bedste kvaliteter ned ved din partner. Du kan starte med at skrive alle de ord ned, der falder dig ind, når du tænker på din kæreste. Derefter kan du vende tilbage til ugens gøremål. Efter nogle dage kommer du måske i tanke om flere positive ting, der beskriver din kæreste, og du kan derfor tilføje det til din liste. Det er derfor en god idé at starte i god tid, så du når at få det hele med i dit kærlighedsbrev.

Du kan skrive fysiske ting ned, som gør, at du er tiltrukket af din kæreste. Du kan for eksempel skrive, hvor smuk din kæreste er. Du kan dog også skrive personlige kvaliteter ved din kæreste ned i brevet. Her kan du for eksempel skrive, at din kæreste er omsorgsfuld, energisk eller positiv. Der er ingen grænser for, hvilke positive ting du kan skrive om din kæreste i brevet.

Måske har du endnu ikke har fundet den eneste ene. Det kan være, at du søger efter en partner med bestemte kvaliteter. Du kan derfor læse en anmeldelse match.com og oprette dig som bruger i dag. Det kan være, at den helt rigtige partner venter lige rundt om det næste dating-hjørne.

Mind din partner om sjove minder

Det er vigtigt, at du nævner de bedste kvaliteter ved din partner, men det kan også være en god idé at nævne nogle sjove minder, I har sammen. Du kan for eksempel skrive om nogle sjove rejser eller ture, som I har været på sammen. Du kan skrive om dengang, I fór vild i Rom men til gengæld fandt den smukkeste restaurant med den bedste mad. Du kan også skrive om dengang, hvor I havde låst jer ude af ferieboligen og måtte kravle ind gennem vinduet. Du kan skrive alle jeres sjove og gode ferieminder ned i brevet.

Du kan også skrive om sjove dagligdagsting, som din kæreste har for vane at gøre. Det kan være at din kæreste har nogle sjove og mærkelige vaner, men at du finder vanerne søde.

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at skrive et kærlighedsbrev på. Det vigtigste ved brevet er, at du tør at være modig og åben, når du skriver dit brev til kæresten.