Kristen dating

Som troende kristen kan det være svært at finde den rette, da der er visse forventninger til både dig og en eventuel partner. Oftest finder man en person fra ens lokalområde, som man har mødt gennem kirken, fordi hvordan skal man ellers bære sig ad?

Heldigvis findes der nu om dage online steder, hvor man som troende kristen kan finde en partner, som skal efterleve de samme krav og agere inden for de samme rammer som en selv. Kristen dating har måske tidligere været lettere, fordi flere var praktiserende troende, men omvendt har man ikke tidligere haft lige så god forudsætninger for at finde personer uden for ens eget område.

Vi vil i denne artikel hjælpe dig til, hvor du kan finde andre kristne, som gerne vil date, og hvilke andre overvejelser du bør gøre dig, når du som kristen forsøger at date.

1. plads
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Brugernes favorit
Hurtigt voksende
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
2. plads
HER
8.000.000+
Medlemmer
17 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Dating-side for lesbiske og queer
Største i verden
Dækker også Danmark
LGBTQ+ dating app
Top rated i App Store og Google Play
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner

Online dating som kristen: Hvor finder man andre?

Kristen datingDer findes adskillige sider, hvor du finder muligheder for kristen dating, og vi har listet flere af dem her på siden. På alle siderne finder du et udvalg af personer, som ligesom dig søger en partner inden for de rammer, som den kristne tro kan give jer.

Når du finder personer på disse sider, er de altså i helt samme situation for dig, og du skal ikke være bange for, at om de dømmer dig på grund af din trosretning og de foranstaltninger i forhold til parforhold, der følger med. Det er folk med fuld forståelse for, at du er i den situation, du er i.

Hvis du vælger som kristen at begå dig på sider, som ikke udelukkende tilbyder kristen dating, så skal du være opmærksom på, at folk ikke forventer, at du skal indordne dig under rammerne for kristen dating. De kan altså forvente sex og intimitet allerede tidligt i relationen, fordi det er en normaliseret måde at have et forhold på.

Kan man date på sider, der ikke kun er for kristne?

Det kan man helt bestemt. Men som nævnt i afsnittet ovenfor, skal du som udgangspunkt ikke regne med, at folk er indforstået med betingelserne for kristen dating, medmindre du har nævnt det for dem klart og tydeligt.

Du kan derfor som kristen sagtens bruge Tinder til at date på. Men for modpartens skyld bør du i alle tilfælde gøre opmærksom på, hvad det indebærer at være sammen med dig. Det bør du allerede i din profiltekst gør opmærksom på, så folk ved, hvad de swiper til højre på. Hvis du får matches, som ikke er bevidste om, at du skal indordne dig under betingelserne for kristen dating, så er der en god chance for, at du vil blive unmatchet. Og det giver en dårlig oplevelse for alle involverede parter.

Forventningsafstemning er altså afgørende. Ligesom i et ethvert andet forhold. Man kan opfatte de kristne guidelines på linje med en atypisk seksualitet, fordi man ikke må have sex før ægteskab, hvilket er kraftigt med til at definere ethvert forhold, som man kommer til at indgå i, og det er bare så vigtigt at gøre den anden opmærksom på dette. Ellers har du allerede fra start brudt tilliden.

Fortæl om din situation på en humoristisk måde

Er du praktiserende kristen, og vil du gerne finde en, der kan være med på den, så behøves du ikke kun lede efter folk, der går i kirke. Det er muligt at finde helt normale danskere, der godt kan indordne sig under de betingelser, som eksisterer ved at indgå i et forhold med dig. Tro det eller ej, men en god personlighed og en stærk kærlighed kan føre til et livslangt forhold.

Vælger du derfor at benytte eksempelvis Tinder til at finde en partner på som kristen, så fortæl, hvad det indebærer at være sammen med dig på en interessant, sjov og humoristisk måde, der får folk til at overveje, om der kan gemme sig mere bag dig end blot din kristne tro.

Der kan nemlig godt være et bestemt stigma omkring kristen dating, og det er din opgave at bryde det og vise, at man som kristen faktisk har en masse at byde på som menneske. Hav derfor en god sjat selvironi med ind i samtalen, når du får kontakt til andre, som ikke nødvendigvis er kristne. Vi forstår godt, at det kan være svært, men fra modpartens perspektiv er det nødvendigt at bryde den mur, som opstår på grund af de betingelser til et forhold, som du som kristen sætter.

Hvad søger kristne singler?

Kristne singler søger en at dele tilværelsen med, som passer ind i den hverdag, man har som kristen. Det involverer længerevarende forhold, som ofte er lig med tidlige ægteskaber, da man som kristen ikke må være seksuelt sammen med andre, inden man er blevet gift, hvis man skal følge reglerne til punkt og prikke.

Er du selv praktiserende kristen, og underlægger du dig de retningslinjer for førelsen af et forhold, som man bør som praktiserende kristen, så indgår du ikke i sex før ægteskabet. Men der kan være mange forskellige holdninger til det og forskellige grader af, hvad det vil sige at være kristen, og hvor mange regler der følges. Det påvirker i høj grad også kristen dating, når du begår dig i dette.

Ideelt set finder man selvfølgelig en, som matcher ens egen holdning til det at være praktiserende kristen. Det vil sige, at man bør finde en, som er enig omkring seksuel aktivitet før og efter ægteskabsindgåelse, og som beder bøn og går i kirke i samme grad. Lever man sammen, men har man to forskellige holdninger til kirke og bøn, så kan det godt blive mere og mere frustrerende i længden for begge parter, at den anden part gør noget andet. Særligt kan søndag morgen måske blive ekstra frustrerende for parten, der ikke går i kirke.

Derfor bør man afstemme disse behov, inden man indgår i en relation i kristen dating. Selvom man begge betegner sig selv som praktiserende kristen, er nogle det i højere grad end andre, og det skal man indstille sig på.

Kan en kristen være sammen med en ateist?

En praktiserende kristen kan godt være sammen med en ateist. Modparten i et forhold behøves ikke være kristen, så længe man som troende selv kan få lov at udføre de praktiseringer, man selv går ind for. Det kan altså sagtens være et match, men der er nogle ting, du skal være opmærksom på.

Når man er praktiserende kristen, er der nogle elementer, som skal være til stede i ens hverdag og forhold, og det skal samleveren være opmærksom på. Forholdet handler derfor ikke så meget om troen, men om personen kan lave med bøn til aftensmad, kirke om søndagen og eventuelt manglende samleje, før et ægteskab indgås. Der er som tidligere nævnt forskellige grader af det at være praktiserende kristen, og vil du have de bedste forudsætninger for et succesfuldt parforhold med en ateist, bør du i alle tilfælde beskrive, hvordan du lever dit liv, og hvad det betyder for modparten.

I moderne dating bliver det mere og mere populært med kortere forhold af useriøs karakter, og det er vigtigt, at du gør det klart for ateisten, som måske ikke er indforstået med kristen dating, at du søger en længerevarende relation, som kan blive til et ægteskab på sigt. Så det at date en ateist som praktiserende kristen handler altså mere om hverdagen og forventningsafstemning end tro og religiøsitet.

Kan en kristen være sammen med en muslim?

En kristen kan godt være sammen med en muslim ud fra et trosperspektiv. Begge religioner taler for, at man finder én partner i livet, som man bliver sammen med, og derfor er det på ægteskabsfronten faktisk meget passende. Men der kan komme nogle udfordringer i forhold til både kultur og praktiske foranstaltninger, når man prøver kristen dating med en muslim.

I både kristne og muslimske miljøer kan der være stærke familiebundne holdninger til, hvem du bør gifte dig med, og hvilken tro personen bør have. Det kan være, at din kristne familie har stærke holdninger til, at du bør finde en kristen person, mens din muslimske partners familie mener, at han eller hun bør finde en muslimsk partner. Allerede her kan det slå gnister, og i værste tilfælde kan det betyde, at man afskæres fra familien, hvis man ikke lever op til de krav og den grad af praksis, der eksisterer i den respektive familie.

Derudover kommer der det naturlige clash mellem højtider og praksisser, som udføres i den respektive tro. Du er som kristen indlagt til at skulle tilpasse din hverdag efter ramadan samt tidspunkter for bøn, og din muslimske partner skal samtidig tilpasse sig dine traditioner som praktiserende kristen. Det er ikke umuligt via kristen dating at finde en muslimsk partner, men der er flere niveaur, det skal gå op i en højere enhed på. Kan du eksempelvis tillade dig at servere svin til jul, når din muslimske partner ikke ønsker det? Det er ikke så nemt igen, og det kræver grundige overvejelser fra begge parter i forholdet.

Noget af det hårdeste i et forhold med en ikke-kristen kan dog være elementet af manglende sex før ægteskab. Her kan det dog være en fordel at være sammen med en muslim, som ligeledes ikke må have sex før ægteskabet, da det kan vanære familien.

Hvad med andre trosretninger?

Alle trosretninger kan i bund og grund lade sig gøre. Det handler blot om, hvorvidt den kulturelle baggrund, altså primært familien, og hverdagen tillader det. Kan man blive enige om, hvordan en hverdag skal fungere? Og accepterer modpartens familie, at man finder sammen med en, der ikke tilhører ens egen tro?

Der vil være forhindringer på vejen, uanset om man finder sammen med en ateist, muslim eller noget helt tredje. Det vigtigste er bare, at man er enige om, hvad forholdet indebærer, og hvordan forholdet skal forløbe. Det kan også være ekstremt vigtigt at være enige om, hvordan eventuelle børn skal opdrages, og om de skal gå i kirke. Det er nemlig bestemt muligt at bo sammen med en partner, der ikke deler ens tro, og hvor man går på kompromis med nogle ting, men børnene bliver ofte en stor diskussion.

Børnenes opdragelse er også ofte bundet i kultur, og her skal du være særligt opmærksom på den kultur fra den religion, som du går ind i et forhold til. Nogle kulturer har helt andre syn på børns opdragelse, og det skal du tage kraftigt med i dine overvejelser, inden I vælger at få børn.

Konklusion: Sådan går du ind til kristen dating med de bedste forudsætninger

Vi har i denne artikel været over et par forskelle elementer af det at date som kristen, og du får her de forskellige konklusioner, inden du for alvor søger mod kærligheden:

  • Der er adskillige datingapps, som kan hjælpe dig som kristen på vej. Ærlighed er dog vigtigt, da det at være praktiserende kristen ikke er noget, de fleste er i det moderne Danmark.
  • Pas på med at gøre religion din personlighed. Det er vigtigt med ærlighed, men du er også meget mere end den religiøse praksis, du udfører.
  • Det er absolut en fordel at finde en kristen person at dele livet med, selvom det ikke er strengt nødvendigt. Finder du en praktiserende kristen, vil I få en ens hverdag, der består af de samme elementer på de samme tidspunkter. Det gør det nemmere at leve sammen. Finder man en muslim, ateist eller lignende ikke-kristen, vil der opstå flere udfordringer hverdagen og i forhold til kulturelle baggrunde.
  • Der kan være forskel på praktiserende kristne. Sikr dig, at den kristne person, du finder via kristen dating, er helt på linje med dig og de retningslinjer du følger. Hvis personen er kristen, men ønsker sex før ægteskab, kan det være en stor udfordring, hvis du ikke ønsker det.

Vi håber, at du i denne artikel er blevet lidt klogere på livet som en kristen, der søger en partner.