kærlighedserklæring ballon

Derfor skal du give en kærlighedserklæring

En kærlighedserklæring er en smuk måde, hvorpå du kan vise din anerkendelse og følelser for et andet menneske på. For mange kan det dog være en grænseoverskridende omgang, fordi man skal blotte sig selv.

Savner du råd til at give din kære den rigtige kærlighedserklæring, så er du kommet til det rigtige sted. I denne guide kan du nemlig finde al den hjælp, du har behov for, når du skal give en kærlighedserklæring.

Hvad er en kærlighedserklæring?

En kærlighedserklæring er en måde, hvorpå du kan vise et andet menneske, at du holder af det. Det behøver ikke være de tre store ord ”Jeg elsker dig”, men det kan sagtens være en anden form for erklæring, der viser, at du sætter pris på den særlige person.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at din særligt udvalgte person forstår, at du er ved at komme med en meget stor anerkendelse af deres person og dine følelser for denne. Det kan du gøre ved at gøre erklæringen til noget særligt og tænke dig om, før du kaster om dig med store ord. Der kan jo desværre være en risiko for, at det ikke er gengældt.

Hvem giver man en kærlighedserklæring?

Det er almindeligt at give den, man holder af, en kærlighedserklæring. Særligt i romantiske forhold er en erklæring meget normal. Det er dog ikke nødvendigvis alle, der fortjener den.

Det er faktisk helt op til dig hvem, der fortjener at få din anerkendelse. Det kan være én, du har store romantiske følelser for, men det kan også være et kært familiemedlem eller en rigtig god ven.

Så du kan give en kærlighedserklæring til hvem, du synes, der fortjener det. Dog er kærlighedserklæringer noget, der kræver ægte kærlighed og påskønnelse for den person, der skal have anerkendelsen. Det skal nemlig helst betyde noget, når du endelig kaster alle dine store følelser på bordet. 

mand stiller kærlighedserklæring

Hvornår giver man en kærlighedserklæring

Det er meget almindeligt, at man venter lidt med de store følelser og afsløringer, indtil man kender den anden person godt. Kærlighed er heller ikke noget, der opstår ud af tynd luft, så sørg for at være sikker på, at det er den ægte vare, før du kaster alt på bordet. Der er dog ikke nogle regler, når det gælder kærligheden.

Når du for alvor føler, at der er tale om kærlighed, så vælg dit tidspunkt med omhu. Det kan være, at du alligevel ikke kan holde glæden i dig og ender med at afsløre det alligevel. Du kan dog med fordel gøre det til en særlig oplevelse, når du erkender dine store følelser for den, du holder af. Det er op til dig, hvad du synes, er den rette stemning, men skab gerne en romantisk stemning og giv dig selv god tid til at sige dine ord.

Skal man give en kærlighedserklæring?

Hvis ikke du føler for det, så behøver du selvfølgelig ikke give nogen stor erklæring og afsløre dig selv. Det er nemlig at blotte sig selv og gøre sig sårbar. Når du er helt sikker på dine følelser for personen, kan det dog være svært at holde det for sig selv. Det kan derfor lette, hvis du endelig får sagt de ting, som du går og føler og tænker på.

Særligt hvis det er de helt store romantiske følelser, kan det være afgørende, at du får det sagt. Det kan nemlig være, at den anden person føler det samme, eller at du vækker noget i personen med dine anerkendende ord. Så du behøver ikke give en erklæring, selvom du er fyldt af kærlighed, men det kan være helt befriende at få det over læberne.

Hvor møder man kærligheden?

I dag er der mange muligheder for at møde den store kærlighed. Du kan både møde et spændende menneske i virkeligheden, tilfældigt på dit job, til en koncert eller gennem gode venner. Det kan også være ved baren om natten i byen eller ved busstoppestedet en onsdag morgen. Kærlighed kommer, når man mindst venter det.

Dog kan du også aktivt søge kærligheden online, hvor rigtig mange danskere ligeledes leder efter den eneste ene. Online er der mange spændende mødesteder, hvor voksne mennesker leder efter kærligheden. Net dating er i dag så udbredt, at du sagtens kan møde en særlig person online.

Leder du efter en specifik type, kan du gå ind på eksempelvis elitedating eller senior dating og finde en mulig partner. Internettet er nemlig der, hvor mange i dag ender, når de leder efter kærligheden.

mand har fået kærlighedserklæring

Kan man give en kærlighedserklæring til en, man aldrig har mødt?

Har du mødt din nye kærlighed på en af de danske datingsider, så har du måske ikke mødt personen, før der opstår sød musik. Det kan dog for nogle være for tidligt at få så stor en anerkendelse, hvis de ikke har mødt dig i virkeligheden. Vær derfor varsom med at være alt for åben, før du er sikker på, om I passer sammen i virkeligheden også.

Indenfor sugardating, sexdating og cougardating skal du være ekstra opmærksom på, at der som udgangspunkt ikke er store følelser indblandet. Man kan dog blive overrasket og forelsket, selv når man mindst venter det. Har du alligevel lyst til at anerkende personen, så er der mange måder, hvorpå du kan vise din påskønnelse uden at afsløre din store kærlighed.

Hvordan giver man en god kærlighedserklæring?

En god kærlighedserklæring kommer på det helt rigtige tidspunkt. Det er ikke for tidligt, ikke for sent, og omstændighederne er behagelige og anerkendende. Hvornår, hvordan og hvorledes det foregår, er helt forskellig fra forhold til forhold, person til person.

Det kræver lidt forberedelse, hvis du vil give den ultimative kærlighedserklæring. Har du øvet din lille tale eller skrevet ordene ned, er du sikker på, at du kommer omkring alle dine tanker og overvejelser.

Derudover er det en fordel, at du har overvejet, hvor og hvornår du vil give din erklæring. Sørg for at have styr på tid og sted, så du kun skal koncentrere dig om din elskede. Sæt den rette stemning. Det gør du ved at vælge den rigtige lokation til erklæringen. Vælg et afslappende og romantisk sted, der betyder noget for jer begge.

Hvordan skriver man en kærlighedserklæring?

Hvis du dater online via net dating eller en dating app, så kan der godt gå lidt tid, før du ser personen i virkeligheden. Særligt hvis der er en fysisk afstand, og det kræver rejsetid, før I kan ses. Det kan også være, at din store kærlighed er flyttet, før du fik sagt alt det, du havde på hjerte.

Skal du skrive en kærlighedserklæring, så er det vigtigste, at du skriver præcis det, du føler. Der er ingen grund til at pynte på sandheden, for den er god nok, som den er. Brug lidt tid på at skrive dine egne tanker ned i nogle noter, så du kan se dem i faktiske ord, før du sender dem afsted via brev eller internettet. På den måde kan du garantere, at din kærlighedserklæring giver mening for en anden person, der skal læse den.

mand overvejer kærlighedserklæring

Hvad skal en kærlighedserklæring indeholde?

Der er ingen regler for, hvad en kærlighedserklæring skal indeholde. Det er derimod op til dig, hvad du føler og har på hjerte. Den smukkeste kærlighedserklæring er nemlig den, der kommer direkte fra hjertet af. Mangler du dog lidt hjælp til at komme i gang, så kan du bruge citater til at understrege dine egne følelser.

Online kan du finde flere citater med de bedste kærlighedserklæringer, som litteraturen og filmkunsten har frembragt. Hvis du tager udgangspunkt i nogle af disse, har du et godt grundlag at skrive videre på. Du kan bruge dem til at understrege dine egne følelser, men indholdet skal være dine egne følelser, der fortjener at få set dagens lys og blive delt med din elskede.

Hvad kan man sige i en kærlighedserklæring?

Har du mulighed for og tør give din kærlighedserklæring ansigt til ansigt, så kan det være en meget smuk oplevelse for jer begge. Særligt hvis kærligheden er gengældt.

Skal du have planlagt, hvad du vil sige, så skriv dine tanker ned. Det er nemlig vigtigt, at du får sagt de helt rigtige ting, så din partner forstår, hvordan du føler. Derudover kan man i nervøsitet måske glemme vigtige pointer. Så øv dig på at sige dine ord, så de ikke føles fremmede, når du endelig skal erkende dine følelser for din kære.

forelsket dreng og pige

Hvad hvis min kærlighedserklæring ikke bliver anerkendt?

Kærligheden er jo lunefuld, og det er ikke alle store følelser, der nødvendigvis er gengældt. Derfor må du også forberede dig på, at dine følelser kan blive afvist. Særligt hvis du tidligt i forholdet afslører dine tanker, kan det skræmme potentielle partnere væk, fordi de endnu ikke føler det samme for dig.

Bliver du afvist, kan det føles meget hårdt. Hjertet bliver revet i to, og du må genoverveje de drømme og fremtidsvisioner, du havde fantaseret om. Blot fordi din elskede afviser kærligheden lige nu, betyder det dog ikke, at vedkommende ikke har følelser for dig. Så lyt til din partners ord og tag dem til dig.