Hvordan får man en god, aktiv og spændende date?

Når det kommer til at gå på date i dag, findes der uendeligt mange muligheder at vælge imellem.

Men ikke alle er lige gode.

Du kan se et par gode og sjove date idéer i videoen herunder:

For de fleste har helt sikkert prøvet at finde sig selv på en date, over en casual kop kaffe på en café. Det kan være hyggeligt nok, men det kan også hurtigt blive meget stillesiddende eller sløvt. Og samtidig, så kan den akavede stilhed lynhurtigt komme snigende, hvis man ikke er den bedste i verden til at føre samtaler – og vi kender vist alle den frygtelige akavede stilhed…

Så hvad gør man så, for at få lidt mere fut i sin date? Man arrangerer flere aktive dates i stedet. Dates, hvor man laver noget sammen, i stedet for bare at sidde og slubre kaffe i sig.

Der findes et engelsk ordsprog der hedder ”motion creates emotion”, altså ”bevægelse skaber følelser”. Og det passer rigtig godt ind i date verdenen også.

For hvis I sidder på en café med hver jeres kaffe, så sker der bare ikke super meget. I bliver nødt til at kunne snakke rigtig godt sammen, og have nogle gode emner at diskutere. For ellers dør gnisten meget hurtigt ud, og så får I måske ikke det bedste indtryk af hinanden.

Prøv den aktive date

Derfor kan det foreslås, at I derimod prøver en mere aktiv date. En date hvor I er ude at lave en aktivitet, hvor I bevæger jer, eller hvor I bare er ude i nogle lidt mere spændende omgivelser end en kaffebar.

For det første, så har I noget at give jer til, da I typisk skal fokusere på den aktivitet I har kastet jer ud i, og derfor behøver I ikke fokusere så meget på samtalen imellem jer i starten.

Det er også en enormt god ice-breaker, hvor I laver noget SAMMEN, så I også lærer hinanden bedre at kende. Når aktiviteten så er slut, kan I derefter gå på en café eller på en bar for at få noget til ganen. Og nu har I pludselig noget sjovt, spændende og interessant at snakke om, altså jeres aktivitet. I kan snakke om hvad I synes der var spændende eller sjovt ved den eller I kan snakke om da du dummede dig, og næsten tabte det spil I var i gang med.

At tage på en aktiv date, er en fantastisk idé til at bløde daten lidt mere op, specielt hvis I begge er nervøse.

Herunder kommer et par forslag til aktive dates:

En casual gåtur i en park eller skoven

En helt almindelig gåtur i en skov eller park, kan være et glimrende valg til en første date. Specielt hvis I har mødt hinanden over online dating, og det er jeres første møde. Der er ikke meget investering i en gåtur, og skulle det gå helt galt, kan I også hurtigt afslutte daten og gå hvert til sit.

Men bare forskellen på, at I er ude at gå imens I snakker, til at sidde stille overfor hinanden på en café, er ret så stor. Det skaber et andet frirum, og et bedre ”flow” i jeres date. For her er det ikke så akavet, hvis der opstår lidt tavshed, og I vil højst sandsynligt også se flere ting på jeres gåtur, som I hurtigt kan kommentere, og starte en ny samtale op på.

Men hvis det går godt, og samtalen flyder fint, kan du derefter foreslå at I enten tager ud og laver noget andet. Du kan eskalere daten til en drink på en bar, en tur på en brætspilscafé, eller et glas vin og et spil Uno hjemme hos dig selv. Det er kun fantasien der sætter grænser her.

En hyggelig tur på spilcafé, med efterfølgende stand-up

I de fleste byer, skyder der brætspils caféer op mange steder, og de kan være en ret hyggelig idé til en date. For her kan I sidde og få en kop kaffe, en drink eller et glas vin, men samtidig have jer noget sjovt at bruge tiden på – et brætspil.

De har typisk ALLE MULIGE brætspil, så I kan helt sikkert finde noget I synes er sjovt eller spændende at spille. Et råd er dog at undgå de meget komplicerede og længere varende brætspil. Vælg noget simpelt og sjovt.

Her kan I snakke om selve spillet og dets gang, men I kan også samtidig snakke om jer selv, og lære hinanden lidt bedre at kende her.

Men husk nu på, at du ikke må være konkurrence minded her – det kan være ret så u attraktivt. Hav det sjovt med spillet, og vær en god taber hvis det sker.

Efter halvanden eller to timer på brætspilscafeen, kan I hoppe videre til f.eks. Stand-up. I mange byer har de også konceptet ”Open-mic”, som er et gratis arrangement, hvor upcomming stand-uppere kan komme og teste deres materiale af for et publikum. Det kan både være rigtig sjovt, men også knapt så sjovt, eller direkte tåkrummende.

Men latter er en fantastisk ting at få frem på en date, så derfor er stand-up et rigtig godt valg. For så får I nogle sjove grin og oplevelser sammen, hvilket er med til at skabe positive følelser for hinanden.

Undgå dog at begynde med stand-up arrangementet. For så vil I bare sidde lidt små-akavet ved siden af hinanden, uden at kunne snakke sammen. Så hellere begynde på en spilcafe, så ud på stand-up, og så slutte helt af med en drink et sted. Så kan I snakke om alle komikerne, og hvad I synes var sjovt.

Det mere aktive, som minigolf, cykeltur, kanotur eller klatrevæg

Alt efter hvor aktive I føler jer, kan I også hoppe ud på en endnu større aktivitet.
I kan starte ud med en simpel cykeltur, hvor I f.eks. har en picnic kurv med i tasken. Tag lidt forskellige lækkerier med, som f.eks. Tapas, eller lidt blandede vindruer og melon – og selvfølgelig en god flaske vin med. Det er specielt en god vinder om sommeren, hvor I så kan slå jer ned i en park, i skoven eller på stranden.

I kan også tage niveauet over, og leje en kano. Samme koncept med picnic kurven i bagagen. At sejle kano sammen er vildt hyggeligt og sjovt. Bare husk at arbejde på jeres koordination og samarbejde.

Hvis I er til lidt mere gang i den, kan I også prøve minigolf. Det kan være en god måde at have det sjovt med en aktivitet, og samtidig konkurrere lidt mod hinanden. Igen skal du bare huske på, at lade konkurrencegenet ligge derhjemme, og have det sjovt på daten.

Alternativt kan I gå all-in på adventure, og tage i et klatrecenter. Det er en anderledes og sjov dateidé, hvor I også bliver fysisk udfordret. Specielt hvis ingen af jer har prøvet det før, kan det være en rigtig god oplevelse. Og husk på at tage en kop kaffe eller en drink et sted bagefter, for at snakke om jeres oplevelser med klatrecenteret.

Det er oplevelsen der tæller, men også opfattelsen af oplevelsen

Så jeg vil virkelig fraråde jer at begynde jeres date, på en almindelig kaffe café eller bar. Det kan virke langt bedre, hvis man laver noget mere aktivt først, og derefter finder et hyggeligt sted for at sidde og snakke om oplevelsen.
Vigtigst af alt er, at I begge har det sjovt og ikke er for nervøse. Og præcis det, kan en mere aktiv date hjælpe jer med, netop fordi I her har noget andet at fokusere på, i stedet for at sidde og svede tran over ”hvad skal jeg nu spørge om?”….