Guide: Første date tips for mænd

Dating er ikke det samme som for 30 år siden. Vi dater ikke længere folk, vi kender, men vi mødes med helt fremmede, som vi har brugt 5 minutter på at swipe på en telefon. Det kan godt give anledning til nervøsitet og svedige håndflader, fordi kan man nu leve op til den samtale og de billeder, som man har brugt på sin datingprofil?

Vi vil i denne artikel give dig gode råd til, hvis du skal på date, og hvordan du rent faktisk får daten i hus i første omgang. Vi håber, at du får noget ud af disse første date tips for mænd.

Men først: Hvordan skaffer man sig selv en date?

Første date tips til mændKan man ikke skaffe sig selv en date, så kan man ikke gå på en date, og så kan første date tips for mænd jo være ligegyldige. Derfor kommer vi her til at gennemgå, hvordan du giver dig selv de bedste betingelser for at imponere modparten på disse moderne datingapps, så du rent faktisk får lov til at gå på date.

Lad os bare være ærlige. Det går meget stærkt på moderne datingapps, og du har ikke lang tid til at overbevise modparten om, at du har nok at byde på. Den først hurdle, du skal over, er dine billeder, for de bestemmer rigtig meget. På apps som Tinder swiper man, og de fleste læser knap nok teksten under billederne, før de er videre. Derfor er det essentielt med gode billeder, hvis du vil have en chance for at overleve på disse apps.

Gode råd til billeder

  • Hav mindst 3-4 billeder af dig, som folk kan swipe igennem. Hvis der kun er ét billede af dig, kan modtageren frygte, at du kun har dette ene gode billede, og du vil alene af den årsag blive frasorteret.
  • Sørg for, at alle billeder er forskellige og viser dig selv fra flere vinkler. Hvis du benytter den samme vinkel på alle billeder, får du igen folk til at tænke, at du er en “one trick pony”, fordi du kun fungerer fra den ene vinkel med en bestemt afstand til kameraet.
  • Benyt mindst ét helkropsbillede. Det kan være meget svært at danne sig et visuelt billede af dig, hvis du ikke har et billede af dig selv i fuldt format. Hvis du fremstiller dig selv som værende en høj person via nogle close-up vinkler, men måske er 165 i virkeligheden, så kommer daten ikke til at gå godt, fordi modparten vil føle sig snydt.
  • Ikke brug filtre til at redigere dit udseende. Folk vil undre sig over, hvorfor du har et behov for at se anderledes ud, end du gør.
  • Og det vigtigste råd: Vær ærlig i dine billeder. Ser du ikke sådan ud til daglig, eller bruger du gamle billeder, hvor du er 10 kilo lettere, så snyder du kun dig selv. Det kan give en voldsom uro i maven at gå på en date velvidende, at daten vil møde noget andet end det, du har fremstillet for dem på appen, og det gavner ingen af jer. Du vil få det meget bedre med dig selv, hvis du fremstiller dig selv, som du ser ud nu. Det giver måske lidt færre matches, men du snyder hverken dig selv eller andre.

Gode råd til profiltekst og samtaler

  • Hold din profiltekst kortfattet. Ingen gider høre om din livshistorie som det første. Den kan du gemme til senere, hvis du faktisk kommer ud i en snak med dit match. Teksten behøves ikke være mere end 2-3 linjer på skærmen.
  • Med humor kommer man langt. Til de piger, der søger lidt mere personlighed, og som faktisk læser din tekst, har humor uden tvivl den bedste effekt. Det gælder også i den indledende samtale. Men brug det varsomt, da forkert opfattet humor kan få den anden til at unmatche dig.
  • Gør samtalen personlig og brug den information, du har om modparten. Kan du få øje på et bestemt smykke, tøjmærke eller en geografisk placering? Brug informationen til din fordel og start samtalen godt ud. Ingen gider høre på “Hej, har du det godt?”.
  • Forsøg at lukke daten relativt hurtigt, så der ikke går hverdag i samtalen. Det kan være svært at holde en interessant samtale kørende længe, så når du fornemmer en god kemi, bør du allerede lægge op til at mødes.

Det var lidt om, hvordan du skaffer daten. Nu går vi videre til første date tips for mænd.

Sådan skal du agere på daten

Formår du rent faktisk at skaffe dig selv en date, så stort tillykke med det. Det er en barsk datingverden, men vi er glade for, at du klarede den. Nu kommer vores bedste første date tips for mænd.

Undgå at blive friendzoned fra starten

Noget, som mange døjer med på første date, er at indikere, at interessen er romantisk og ikke bare venskabelig. Man vil jo meget gerne gøre et godt indtryk, og det resulterer nogle gange i, at man bliver for høflig og tilbageholdende. Det er en meget, meget svær balance at ramme, fordi hvornår er man flirtende, og hvornår er man bare venskabelig?

Uanset hvad så er dit mål med daten at have gjort et indtryk, der skal give sommerfugle i maven hos modparten. Du har ikke lyst til bare at være en ven, og det skal fremgå tydeligt. På første date er det svært at flirte gennem fysisk kontakt, og derfor bør du gennem din samtale give små indikationer af, at du har lyst til mere end venskab. Det kræver ind i mellem hurtig tænkning og en vis gestikuleren, men den er nødvendig.

Smil smitter og sætter sig hos modparten

Det kan lyde meget basalt, men et af de bedste første date tips for mænd er at smile og være udadvendt i sit kropssprog. Smilet og dit kropssprog er i høj grad med til at indikere, at du ønsker at være i selskab med personen, og at du hygger dig. Læner du dig tilbage med korslagte arme, sender du nogle helt forkerte signaler, og det kan som modpart føles svært at “bryde muren”.

Igen skal man finde en balance, og du bør træne dit kropssprog og dit smil derhjemme i spejlet. Nogle smiler pænere med tænder end andre, og nogle former for kropssprog fungerer godt for nogle mennesker, men knap så godt for andre mennesker.

Hav samtaleemner klar i ærmet

En date kan godt vare to timer, og selvom den er afbrudt af lækker mad, så er det ikke unormalt, at der opstår længere perioder af akavethed, hvor man flakker lidt væk og måske endda kigger på sin mobil. Hvis disse perioder opstår, så kan du godt regne med, at det ikke bliver til date nummer to.

Hav derfor nogle samtaleemner klar i ærmet, som du altid kan hive frem, hvis du fornemmer at akavetheden er ved at snige sig ind. Kan du eliminere akavetheden over første møde, så er der en god chance for date nummer to. At kommunikere godt og sætte den anden person i en behagelig situation er med til at gøre dig attraktiv.

Gør noget ud af dig selv uden at være for preppy

Selvhøjtidelig og arrogance er noget af det værste, man kan udsætte en date for, medmindre personen har en særlig niche. Bestemt tøj kan godt udstråle netop dette, selvom du ikke er sådan som person. Tager du jakkesæt på, og har du slikhår, sender du nogle særlige signaler, som mange kvinder ikke bryder sig om. Du vil også tiltrække nogle, men du skal være bevidst om, at dit valg har nogle konsekvenser.

Et af vores bedste første date tips for mænd er derfor at tage tøj på, som du er komfortabel i (uden at det selvfølgelig bliver joggingtøj). Er du komfortabel, vil du først og fremmest agere mere naturligt selvsikkert, men du vil i komfortabelt tøj også udstråle, at du er nede på jorden og til at tale med. Det afhænger selvfølgelig også af restauranten, og hvor eksklusive omgivelserne er. Men jakkesæt kan ikke anbefales, medmindre du går i det til hverdag.

Nervøs og manglende selvtillid? Hyr en dating coach

Det er helt normalt at være nervøs inden en date, men hvis du føler, at din nervøsitet og manglende selvtillid hæmmer dig i sådan en grad, at du slet ikke er i stand til at være dig selv på daten, så bør du måske alliere dig med en dating coach. Dette er et af vores dyrere første date tips for mænd, men det kan være en løsning, som kan være ekstremt gavnlig.

Ikke alene vil du blive bedre til at kommunikere med kvinder, men du vil også opnå en større selvtillid i din hverdag og generelt opleve, at du får det bedre med dig selv. En dating coach hjælper dig nemlig med de mentale blokeringer, som du har, når du går på date, og det kan også være blokeringer, som har en vis effekt, når du går på arbejde eksempelvis.

Vi håber, at du har fået noget ud af vores bedste første date tips for mænd.