Blind dates

Blind dates er noget, mange af os danskere forbinder med amerikanske film og realityprogrammer. Men koncept eksisterer også i den danske datingverden, og der er mange, som benytter sig af blind dates.

Vi gør dig i denne artikel klogere på, hvad blind dating er, hvor du kan finde blind dates, og hvorfor det kan være en god idé at prøve for dig.

1. plads
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Brugernes favorit
Hurtigt voksende
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
2. plads
HER
8.000.000+
Medlemmer
17 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Dating-side for lesbiske og queer
Største i verden
Dækker også Danmark
LGBTQ+ dating app
Top rated i App Store og Google Play
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner

Hvad er blind dates?

Hvad er en blind date og hvorfor er det godt?Blind dates er ikke dates mellem personer, der er blinde, som navnet ellers godt kunne antyde. Det er en date mellem personer, som ikke har set, hvordan de hver især ser ud, inden de har sagt ja til daten. Man møder ganske enkelt op og har en date med en person, som man ikke før har set på billeder, hvilket er meget utraditionelt i moderne dating.

Blind dates er ikke nogen udbredt datingform, men der er stadig folk, som benytter sig af den. Den mest populære datingform nu om dage er meget billedbaseret. Eksempelvis er appen Tinder det modsatte af blind dating, fordi man swiper mellem billederne på en person, inden man tager en beslutning om, hvorvidt man ønsker at “like” personen eller ej.

Hvem benytter sig af blind dates?

Man kan godt anskue blind dates som en traditionel form for dating, som stammer tilbage fra tiden uden internet, og hvor der ikke var den samme udveksling af billeder, men informationer mere gik fra mund til mund. Måske havde nabolandsbyen en køn pige, som man som dreng blev tvunget ud i en date med af familien. Det sker ikke så meget mere.

Nu om dage benyttes blind dates af personer, som er trætte af den lettere overfladiske form for dating, som dominerer datinglivet for tiden. I stedet for at fokusere så meget på udseendet så vælger man fokusere mere på det at møde et andet menneske og give det en chance baseret på et længerevarende stævnemøde i stedet for 5 sekunder på en app.

Det giver rum til at stille spørgsmål og udforske den andens væremåde i den virkelig verden, som jo er det, der i sidste ende tæller. Hvem ved; det kan jo sagtens være, at man finder noget interessant, selvom der kan være langt mellem de udseendemæssige standarder. Typisk er folk, der blinddater, dog ikke specielt kræsne på den front.

Nogle vælger også at blinddate for kickets skyld. Det er utroligt nervepirrende at dukke op til en date, hvor man ikke ved, hvordan den anden person ser ud. Det kan både lede til noget godt og noget skidt, men man har i hvert fald givet den anden person en chance for at gøre et indtryk på andet end udseendet.

Hvor finder man en blind date?

Der findes et væld af forskellige sider, hvor blind dating er en mulighed. Disse sider har meget mere fokus på personlighed og derved den tekst, som du præsenterer for den anden person. Er du god til at kommunikere, har du særligt gode vilkår på en side for blind dating, fordi det er samtalen, der er i centrum.

Samtalen er naturligvis i centrum, men mange søger også en partner baseret på, hvor praktisk det kan være. Lever man på en bestemt måde, har man brug for en partner, der kan leve med denne bestemte levemåde, og for nogle er dette essentielt og ikke så meget, hvordan man ser ud.

Nogle anskuer også blind dating som en måde at lære personen på, før man ser billeder. Teknisk set snyder man lidt, hvis man spørger om billeder, men det er efterhånden meget normaliseret, at blind dates ikke er så blind igen. Har man en rigtig god forbindelse uden at have set hinanden, bliver man meget hurtig nysgerrig på, hvordan den anden person ser ud, og det er ikke altid, at man kan vente til daten. Udseendet betyder noget for mange, og det kan man ikke altid komme udenom – heller ikke på blind dates.

Hvordan skaffer man sig selv en blind date?

Når man først har en samtale op at køre, er der egentlig ikke så stor forskel på, om du skriver fra Tinder eller en side, hvor man ikke kan se hinandens billeder. Du vil, ligesom alle andre, præsentere dig selv fra den bedste side, som du mener passer til den person, du skriver til.

Rådene til at skaffe sig selv en blind date er derfor ikke så anderledes end dem, man vil give i traditionel moderne dating. Vær dig selv, vær ærlig, vær nysgerrighed og tag ikke dig selv alt for seriøst. Ved at være nede på jorden, tilgængelig og nem at snakke med gør du bare dit udgangspunkt bedre for at kunne skaffe dig selv en date.

Lav en god blind date-profiltekst

Når man gerne vil gøre opmærksom på sig selv på en side for blind dates, så kræver det en rigtig interessant tekst, der kan få dig til at skille dig ud på den gode måde. Du kan ikke gøre det med billeder, så du er nødt til at vise dine evner på skrift.

Nogle af de gode råd er blandt andet som følger:

  • Humor og selvironi er vejen frem. Som vi kort har nævnt i ovenstående afsnit, kan du ved at være nede på jorden gøre dig tilgængelig for et større udvalg af matches, og det vil ultimativt give dig de bedste betingelser for en date. Kan du fremtvinge et smil hos de andre brugere, har du allerede en fordel. Ingen gider en karlsmart, der tager sig selv alt for seriøst, så lad være med at blære dig. Dette gælder særligt i blind dating, hvor personligheden betyder meget. Det kan måske skaffe dig nogle matches på Tinder, men den vil ikke fungere i blind dating.
  • Når man skal lave en profiltekst til blind dating, så er det OK, at der er lidt mere tekst end normalt, når der som bekendt ikke er billeder, man skal forholde sig til. Teksten er den eneste måde at få informationer om dig på, og derfor må du gerne uddybe mere, end du ville gøre på eksempelvis Tinder. Det er dog vigtigt at gøre teksten let at læse, så benyt rigeligt med afsnit, brug punktopstillinger hvis muligt, og benyt korte sætninger, som gør hele læseroplevelsen bedre for modtageren. Selvom mange måske ikke direkte tænker over en god brugeroplevelse, vil de få et bestemt indtryk af dig, når de kan se, at du tænker og skriver organiseret. En stærk formidlingsevne skal man ikke kimse af, når man blind dater. Det er faktisk alfa og omega.
  • Tænk ud af boksen og vær kreativ. Tør at gøre noget anderledes, der får dig til at skille dig ud. Det er sådan, du vil fange de flestes opmærksomhed. Ingen gider læse flere “jeg hedder Lars, og jeg søger en sød pige”. Tag storytelling i brug og søg gerne på Google efter kreative måder at lave en profiltekst på, der kan fange den opmærksom, du gerne vil have.

Fungerer Tinder ikke for dig? Blind dating kan være løsningen

Føler du, at Tinder er enormt overfladisk, og at du aldrig får lov til at vise dig frem fra din bedste side? Så er blind dating måske svaret for dig. Her går folk ikke op i, hvordan du ser ud som det første, og man respekterer altid hinanden på første date og forsøger at få en god samtale. Man ved nemlig godt begge to, hvad man er gået ind til, og hvilken situation den anden kommer fra.

Det kan sagtens være, at det ikke bliver til date nummer to, og det kan skyldes udseendet. Men du vil uanset hvad få en god oplevelse med en anden person, og det kan nogle gange være rart bare at have det, selvom man naturligvis også ønsker mere end det. Det kan også være, at man gennem både beskeder og date finder ud af, at man har mange fælles interesser, uden at det behøves at være et ræs mod at blive kærester.

Man kan sagtens bare finde gode forbindelser med fælles interesser gennem blind dating, og så har man fået en ny ven. Man kan bruge blind dating som en måde at øve sig på dating på og det at kommunikere med andre mennesker. For det er unægteligt samtalen, der er i fokus her.

Dette kan du så tage med dig videre, hvis du igen vælger at prøve lykken på Tinder eller andre dating-sider. Derudover kan det også give en selvtillid at udvikle sine kommunikative evner med ens målgruppe. Det vil styrke både den digitale og virkelige samtale.

Vi håber, at du med vores artikel er blevet klogere på, hvad det vil sige at blind date, hvad man kan forvente, og hvordan man kan bruge det til andre ting end bare at date. Vi håber også, at du inden for en overskuelig fremtid prøver det af, hvis du har fået en oprigtig nysgerrighed på det at blind date.