Sådan laver du den perfekte dating profil

Vil du gerne have den perfekte dating profil?

Så skal du sørge for, at følge disse råd:

Profil teksten:

Der er mange ting at tage højde for, når du laver en dating profil. En af de vigtigste er din profils tekst.

Her er en række gode tips til, hvad du skal skrive (og hvad du absolut ikke skal skrive):

 • Drop klichéer – lad være med at skriv noget, hvor personen der læser det tænker: “Hvor har jeg hørt det før?”.
 • Skriv dem korte og præcise – der bliver ikke kigget på din dating profil, fordi man vil læse en roman.
 • Skriv enkelt og uden lixtal over din egen IQ – du må aldrig bruge ordet ‘endvidere’ og lignende, heller ikke selvom du er professer i litteraturvidenskab.
 • Tænk på, hvem du skriver til – skriver du til “alle” så skriver du til ingen.
 • Start med en god åbner – “Hej mit navn er…”. Nej nej nej.
 • Væk følelser – skriv i billeder og væk stemninger hos hende eller ham der skal læse din profiltekst. Jeg elsker at gå ture på stranden (bliver til) Jeg elsker varmt vand mellem tæerne.
 • Udvælg og oprems aldrig – har du 27 hobbyer, så vælg lige de 3 vigtigste og skriv mere om dem. Det andet bliver en halv-kedelig checkliste.
 • Vær ærlig – du må gerne fortælle noget ‘dårligt’, det vækker troværdighed, når du er ærlig.
 • Vær specifik – du elsker ikke bare at læse bøger, men du er tosset med Jussier Adler-Olsen.
 • Overdriv – du er ikke bare god til at lave pasta, men Gordon Ramsey ville ligefrem besvime over din carbonara (vælg måske en lidt mere kompliceret ret)!
 • Fortæl historier – beskriv små scenarier der beskriver dig, dine drømme eller dine ønsker.
 • Overlad lidt til mystikken – der skal også være lidt at snakke om på daten, noget at spørge ind til. Efterlad lidt til fantasien.
 • Tag en chance – du kan godt være lidt mere vovet på din dating profil tekst end når du handler i Rema til daglig.
 • Brug citater – har du et yndlingscitat, så få det inkorporeret i din profiltekst.

Profilbilleder:

 • Drop selfier – de hører til på din telefon. Ikke som profilbillede.
 • Brug kontraster – vælg billeder der “popper”, sådan at flere klikker ind på din profil. Gør brug af kontrastfarver på dit profilbillede til at opnå det.
 • Vis dig selv i scenarier – aktiviteter, hobbyer, koncerter og generelt sociale sammenhænge er gode. På sofaen er ikke godt!
 • Kig i kameraet – medmindre du laver en aktivitet, så kig i kameraet. Det andet kan hurtigt fremstå arrogant, når du står og spejder ud i horisonten forbi din fotograf.
 • Vis gerne hele din krop – ud over et godt “head-shot”, så skal du også gerne have et profilbilleder, hvor man kan se hele din flotte krop på.

Andet:

Når man skal ud og lede efter kærligheden på internettet er der mange muligheder, da udvalget af nye dating sider er nærmest uendeligt. Dog handler det ikke blot om at oprette en profil, sætte et vellignende billede ind af en selv og sætte kryds i den boks, der signalerer til omverdenen at man er single og søgende. Man skal tage sig tid til at skabe den perfekte datingprofil, da det er denne man i første omgang vil blive dømt på af andre singler, der kunne være ens kommende partner.

Der er nogle generelle tips man kan gøre brug af i forsøget på af lave den perfekte datingprofil uanset hvilke datingsider man bruger. Oftest vil man blive guidet igennem en masse forskellige tjeklister i processen om at skabe profilen, her kan man så sætte krydser i de udsagn, der passer på én. Man vil ofte skulle sætte krydser i kategorier omkring udseende, f.eks. hvilken øjen- og hårfarve man er, eller skrive en kort kommentar omkring ens højde og/eller vægt. Derefter er der nogle kategorier omkring job og uddannelse, fritidsinteresser, sportsaktiviteter, film-, musik- og litteraturgenrer, hvor man skal svare ærligt, da disse definerer én.

Den rette profiltekst fuldender den perfekte datingprofil

Én af de ting som andre singler vil lægge mærke til på ens datingprofil er naturligvis ens personlige profiltekst, da de her får et indblik i, hvordan man er som person og ser sig selv. Hvis man skal skabe den rette profiltekst kan man følge samme model som oftest bruges i forbindelse med ens CV, den såkaldte ’hey-you-see-so’ model. Her starter man med et afsnit, der skal fange læseren, hvilket oftest gøres med en venlig hilsen, en tak fordi de har valgt at kigge på ens profil eller en humoristisk bemærkning, der bringer smilet frem.

Derefter beskriver man kort, hvad man søger på siden – altså hvilke kvaliteter man søger hos en kommende partner og samtidig ligestiller disse med hvilke kvaliteter man selv kan bringe til et eventuelt kommende forhold. Dette vil få læseren til at reflektere over deres egne kvaliteter og egne søgekriterier. ’See’-delen af ens profiltekst bruges til at beskrive ens hobbyer og livsstil med, samt ens normer og holdninger. Den sidste del af profilteksten skal få læseren til at kontakte én, gerne med en kvik bemærkning som klassisk starter med ’hvis du kunne lide, hvad du så, så skriv en besked’.

Reflektér over dine kriterier inden du opretter en datingprofil

I takt med at der er kommet flere dating sider på det danske onlinemarked, er det også blevet nemmere at finde en partner, der kan leve op til de standarder og kriterier man måtte have for en kommende kæreste. Dette gør at man med lethed kan oprette en datingprofil på en af de såkaldt ’niche-datingsider’, hvor man f.eks. leder efter karrierekvinder, eller mænd, eller en bestemt aldersgruppe eller noget helt tredje. Niche-dating er blevet populært, da man her kan fravælge bestemte typer af mennesker, som man ikke finder interessante eller modne – f.eks. mennesker, der udelukkende leder efter seksuelle partnere, hvis man selv ønsker at finde den eneste ene. Har man grundigt overvejet hvilke kriterier og kvaliteter ens kommende partner skal leve op til inden man laver sin datingprofil vil man have nemmere ved at udvælge den man ønsker at skrive med.

Det problematiske ved en perfekt datingprofil er, at der oftest vil være mange, der kontakter én. Dette kan virke frustrerende, da man så skal sætte sig ind i alle disse nye profiler for selv at udvælge én eller flere man kan skrive videre med i håb om at kemien passer.

Optimér en gammel datingprofil til en ny og perfekt en af slagsen

Har man i længere tid haft en datingprofil, men endnu ikke haft succes med at få den rette single til at kontakte én, kan man starte med at se sin datingprofil igennem for fejl og mangler. Det kan være at man i farten har glemt eller overset at udfylde nogle af de generelle oplysninger om f.eks. hvilken musiksmag man har, eller hvilke typer af mad man kan lide at spise. Det kan også være at ens profiltekst ikke er opdateret og derfor trænger til en grundig overhaling og lidt humor.