Dating på Facebook

Facebook er verdens største sociale medie, og derfor giver det på mange måder rigtig god mening, at man nu kan date gennem platformen. Dating på Facebook er et nyt koncept, som i 2021 blev lanceret på Facebook. Her kan man finde datingfunktionen, ligesom man kan finde grupper, begivenheder og lignende.

Vi vil i denne artikel gå lidt nærmere ind i, hvorfor dating på Facebook kan være en god idé, hvordan det virker, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at benytte funktionen.

1. plads
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Brugernes favorit
Hurtigt voksende
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
2. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.5
Rating
Mest kendte
Hurtig oprettelse
3. plads
Sexhunt.dk
59.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit
Hurtig oprettelse
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
Erox.dk
49.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.5
Rating
Garanti for beskeder
Fræk chat
Sex garanti
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.1
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner

Find singler i dit lokalområde på Facebook

Dating på Facebook - Så nemt er detDating på Facebook er utroligt simpelt, som de fleste andre ting på Facebook er. Matchmakingsystemet fungerer ved, at du kan synes godt om profiler, som du gerne vil lære bedre at kende, og du kan sågar også sende én besked, uden at du behøves den andens godkendelse. Du kan dog ikke sende flere beskeder, før den anden person har skrevet til dig eller synes godt om dig. Altså skal du, som eksempelvis på Tinder, have et såkaldt match, inden du kan have en længere samtale.

I øjeblikket er Facebook Dating ikke nødvendigvis det mest brugte, men det kan gå rigtig stærkt, hvis folk får øjnene op for, at det er en mulighed på linje med Tinder. Det skyldes, at man i forvejen har en helt enorm brugerbase, og at det dermed en utroligt nemt for enhver at oprette en datingprofil på sin Facebook. Enhver interesseret i dating ønsker naturligvis det største udvalg, og det kan meget hurtigt blive på Facebook, hvis det begynder at trende.

Derudover er det 100 % gratis at bruge. Du skal ikke betale for at oprette dig, og du skal ikke betale for særlige ydelser. Det er muligt, at det kommer med tiden, men som det fungerer i øjeblikket, er der ikke ekstra features, man kan tilkøbe for at øge sin egen synlighed.

Find singler fra dine grupper og events

Da Facebook har enorm meget data på personer og deres interesser, så giver det kun god mening, at man er i stand til at finde personer, som deler ens interesser. Du kan med dating på Facebook finde singler, som bruger Facebook Dating og deltager i samme begivenheder som dig.

Har du et kommende besøg til en koncert eller anden kulturbegivenhed? Du kan sortere efter profiler, som deltager i samme events som dig og derved have noget rigtig relevant at starte samtalen ud med. Det kan sågar være, at I ender med at tage til koncerten sammen, hvis kemien er den helt rigtige.

Fandt du en single, som ligesom dig støtter det lokale fodboldhold? Hvis du har tilkendegivet, at du synes godt om et bestemt fodboldhold, kan Facebook præsentere dig andre singler, som også synes godt om dette hold. Mulighederne er uendelige, og Facebook har platformen til, at du kan være enormt præcis i din søgen efter folk.

Derfor anbefaler vi, at du går ind og tilmelder dig events og synes godt om ting. Nogle bruger ikke rigtig disse funktioner, men de kan vise sig at være uhyre relevante, hvis du også samtidig dater og gerne vil finde en partner, som du deler interesser med.

Opsætning af datingprofil: Er det ens normale Facebook-profil?

Ikke alle ønsker, at alle de oplysninger, som ens Facebook-profil har, skal gå igen i ens datingprofil. Vi har næsten alle nogle billeder på Facebook, som vi ikke har lyst til at præsentere for ens potentielle crush, men det har Facebook heldigvis taget hånd om med dating på Facebook.

Din normale Facebook-profil er nemlig ikke den samme, som den datingprofil, du opretter. Det er en separat profil, hvor du selv kan styre, hvilke billeder der skal op, og hvilke informationer der skal stå om dig. Der er derfor intet at bekymre sig om i forhold til, at der kommer informationer eller billeder ud, som du ikke vil vise i første omgang til nye flirts.

Dine venner får ikke noget at vide

En anden bekymring, man kan have, er ens privatliv i forhold til venner. Og nej, dine venner får som udgangspunkt ikke noget at vide, og de kan ikke se dig derinde, medmindre du ønsker, at de skal se dig. Det er derfor utroligt privat at bruge Facebook Dating, og ingen af dine Facebook-venner får nogensinde noget at vide om din profil.

Det vil som udgangspunkt kun være fremmede, som du bliver præsenteret for. Du kan dog, hvis du ønsker det, acceptere at blive præsenteret Facebook-venner, som også søger andre singler. Det er selvfølgelig underligt at møde sin ekskæreste derinde, men omvendt kan der også være det crush, som du aldrig fik fortalt, at du var lun på.

Secret crush: For de vovede

Secret crush er en meget sjov funktion, som man ikke kan finde andre steder. Med denne funktion kan du tilkendegive op til 9 personer, som du er forbundet med på enten Instagram eller Facebook, at du har haft et crush på dem og ønsker at indgå i romance med dem.

Funktionen fungerer lidt som Superlikes, som man kan sende på Tinder. Du udvælger op til 9 personer på den her “Secret Crush”-liste, og hvis de personer så en dag bruger Facebook Dating, vil de få besked om, at du har et secret crush på dem. Hvis personerne altså ikke selv benytter Facebook Dating endnu, så ser de ikke nogen besked. Men det er måske også meget rart, hvis de stadig er i et forhold.

Det fungerer altså meget uskyldigt og bliver kun udelukkende relevant, hvis den anden person melder sig som single. Med Secret Crush kommer du først i rækken den dag, personen vælger at søge markedet igennem.

Du skal også tænke lidt taktisk med denne funktion, da du kun har 9 personer, du kan bruge den på. Ved du, at en person kun har meget lidt sandsynlighed for at komme ud af et forhold, så er det måske ikke værd at bruge et spot til ham eller hende. Er der nogle, som du har et crush på, som måske oftere skifter partnere ud, så er der større sandsynlighed for, at du faktisk får noget ud af denne lille leg. Ligesom alt andet på Facebook Dating er denne funktion gratis at bruge.

Hvor står Facebook Dating i forhold til Tinder?

Det er svært at slå Tinder af tronen, når det kommer til moderne dating, men er der en platform, som har potentialet, så er det helt klart Facebook. For nuværende er Tinder stadig den mest populære, da dating på Facebook stadig er nyt koncept, men vi spår, at Facebook Dating inden for en årrække vil være blandt de i hvert fald tre mest populære apps til dating.

Det er der flere årsager til. Først og fremmest har Facebook pengene, magten og det teknologiske setup til at kunne gøre noget kæmpestort ud af Facebook Dating. De kan eksponere det for dig gennem et utal af annoncer, og de har udviklerne og pengene til at lave et gennemført produkt med en fantastisk brugeroplevelse.

Dernæst har de en hel unik stor brugerbase med utallige data at trække på. Det betyder, at det er nemmere at oprette sig her end andre steder, samtidig med at dine søgefiltre kan personliggøres i en uhørt grad. Dette kan især gøre en forskel for de ældre generationer, som måske er mindre på Tinder end den unge generation, men som i højere grad er aktiv på Facebook.

Derudover det helt igennem gratis at benytte dating på Facebook. Vi tror, at der kommer nogle betalte funktioner med tiden, så man kan tilkøbe sig større eksponering og derved få flere matches, men for nu er gratisfunktionerne bedre end mange andre steder.

Tinder er større nu, men potentialet til at blive lige så stor er bestemt til stede.

Konklusion: Bør jeg prøve dating på Facebook?

Absolut. Det er gratis at benytte, der kommer flere og flere brugere meget hurtigt, og du kan regne med topmoderne software til at servicere dig, når du bruger Facebook Dating. Der er et højt niveau af privatliv, og du støder derfor ikke tilfældigt ind i venner og veninder, som du ikke har lyst til at fortælle, at du er på Facebook Dating.

Mængden af data, som Facebook har at arbejde med fra din og andre profiler, gør også, at du vil få en meget personlig oplevelse i din søgen. Du kan finde single, som skal til samme koncerter som dig, eller som interesserer sig for de samme ting. Det giver et perfekt udgangspunkt, når du skal date.

Der er intet i vejen for, at du i hvert fald prøver det af sideløbende med en Tinder-profil. Vi tror på, at dating på Facebook bliver meget stort og mange folks førsteprioritet inden for et år eller to. Hop med på bølgen allerede nu, og find singler i dit lokalområde. Held og lykke med kærlighedslivet.