Single dating

1. plads
Dating.dk
450.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.9
Rating
Mest kendte
Danskernes favorit i mere end 20 år
Hurtig oprettelse
2. plads
Match.com
350.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.7
Rating
Mest kendte
Største datingside i verden
Hurtig oprettelse
3. plads
40plus.dk
219.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.6
Rating
Senior
Dating og venskaber
Dansk side
PartnerMedNiveau.dk
120.000+
Medlemmer
28 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
9.0
Rating
Seriøs medlemsbase
Matchmaking
Akademikere
Høj succesrate
Single.dk
380.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.9
Rating
Mange aktive
Yngre målgruppe
Dansk side
Senior.dk
119.000+
Medlemmer
40 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
8.5
Rating
Senior
Dating og venskaber
Ældre målgruppe
C-date
219.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.5
Rating
Casual dating
For folk i forhold
Be2.dk
150.000+
Medlemmer
18 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.4
Rating
Garanti for beskeder
Videnskabelige matching
Seriøse intentioner
50plusMatch.dk
230.200+
Medlemmer
50 år
Min. alder.
Gratis
Oprettelse
7.2
Rating
Senior
Online quiz
Manuel kontrol af alle profiler

Er du single og ønsker du at finde en kæreste? Eller er du single og ønsker at finde godt selskab og få spændende oplevelser med andre mennesker, som også er single? I dag er der utallige muligheder for at finde en kæreste. Internettet og de sociale medier har åbnet op for en fantastisk verden, hvor det er muligt at finde en partner på spændende og anderledes måder.

Lige meget hvilke ønsker og fantasier du søger at få udlevet, er det muligt i dagens datingunivers. Der er noget for enhver smag.

Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du kan finde din næste date og få de bedste oplevelser indenfor single dating.

Du er ikke den eneste

Antallet af singler er stigende i Danmark og der har aldrig været så mange singler, som der er nu. Der er flest kvindelige singler. Sammen med stigningen i singler, er der også sket en stigning i datingservices, hvilket kan virke paradoksalt. Det er dog sandheden. Der er brug for flere datingservices, når antallet af singler blot stiger og stiger.

Hvorfor mon der er så mange singler i Danmark? Flere undersøgelser tyder på, at de mange datingservices og de sociale medier har gjort danskerne mere kræsne, fordi vi konstant bliver bomborderet med det perfekte billede online. Man kan hurtigt blive skuffet, når man så møder personen i virkeligheden og finder ud af, at denne person også har fejl – præcis som alle andre.

Det er nemt at tage et hurtigt til- eller fravalg, når du sidder bag din skærm. Der bliver derfor ikke investeret nok tid i at lære den anden person at kende eller opbygge en dybere relation. Dette er ikke muligt, når der er en skærm mellem relationen.

De online datingservices kan dog også være et positivt redskab i jagten mod en partner. De kan hjælpe nogen med at føle sig mere selvsikre, netop fordi de sidder bag en skærm. Har du svært ved at møde mennesker i virkeligheden og føler du dig usikker? Så kan internettet, apps og de sociale medier være noget, der virkelig kan booste dig i din single dating.

At være single

At være single kan være selvvalgt, fordi man blot ikke ønsker at være i et fast forhold. Mange ønsker at være frie og udforske dem selv og andres seksualitet uden at bekymre sig om en kæreste derhjemme.

At være selvvalgt single kan i nogle tilfælde være svært at forstå for andre mennesker, som lever i faste og mere traditionelle forhold. Man kan opleve at blive misforstået og stigmatiseret, fordi man ikke ønsker, det samme, som de fleste andre. Det skal dog ikke afholde dig for at efterleve dine ønsker og drømme, hvis det er sådan, du har det.

At være single og gå på single dating kan give dig nogle fantastiske og spændende oplevelser, som du aldrig ville have fået, hvis du havde en fast partner. Det kan give dig mulighed for at undersøge nye sider og dig selv og måske overskride grænser, du aldrig skulle have troet.

Særligt i dine unge år kan dette være at foretrække, da det ofte er her man føler et behov for frihed og afsøge nye sider af sig selv. Det kan være svært at finde ud af, hvad man er til, hvis man aldrig har prøvet noget før. Mange oplever også at have behov for frihed efter en skilsmisse eller anden livskrise. Det kan være svært at få en anden person tæt på igen, men man kan stadig have et behov for nærhed og bekræftelse fra det andet køn. Her kan single dating være en god og uforpligtende løsning.

Ønsker du at finde den eneste ene?

Ikke alle kan se det spændende i at være single og kunne tage på eventyr med flere forskellige partnere. Hvis du er én af dem, er der heldigvis masser af muligheder for, at du kan komme på single dating.

Mennesket er biologisk målrettet mod at skulle finde en partner, både da det er mere sikkert, men også så der kan sættes børn i verden. Ved at sætte børn i verden kan arven føres videre, hvilket for mange 1000 år siden var essentielt. Disse drifter og gener ligger stadig i vores DNA og derfor søger så mange en kæreste og livspartner.

Når et menneske søger en partner, går man ubevidst efter den person, som man mener, er bedst til at føre arven videre. En mand vil derfor ubevidst gå efter en kvinde, som er yngre og fysisk attraktiv partner, da hun skal kunne klare at være gravid og efterfølgende brødføde barnet. Hvis en kvinde er attraktiv, er det et hint om, at kvinden er frugtbar, hvilket er meget vigtig for (ur)manden.

En kvinde vil typisk gå efter en ældre, ambitiøs mand med god økonomi, så hun kan føle at fremtidens familie er sikret. I fortiden var det vigtigt, at manden kunne beskytte både barn og mor, så derfor vil kvinden gå efter en ressourcestærk mand. Selvom disse præferencer stammer tilbage fra en tid, hvor mennesket selv skulle fange maden og tilberede det over bålet, ser man det altså stadig hos det moderne menneske.  

Disse præferencer vil selvfølgelig i mange tilfælde blive overskygget af andre faktorer og blive påvirket af det miljø, man vokser op i. Flere undersøgelser viser dog, at de ovenstående træk går igen i de fleste tilfælde, når mænd og kvinder søger livsledsagere.

Ønsker du at finde den eneste ene?

Som beskrevet ligger det i de menneskelige gener at ville finde en partner, som man kan dele livets op- og nedture med. Du er derfor ikke alene om det og der er heldigvis en masse singlemænd og –kvinder, som du kan vælge imellem.

Det første råd, når du skal på single dating er at møde det andet menneske med et åbent sind og ikke dømme før, du har lært personen at kende.

Vi er utrolig hurtige til at dømme andre mennesker på forhånd. I løbet af de første 10 sekunder i et møde med et andet menneske, har vi dannet et førstehåndsindtryk og besluttet om det er godt eller skidt. Et førstehåndsindtryk kan dog ændre sig, når man lærer personen at kende, hvis blot du lader dit sind være åbent og imødekommende.

Et andet råd er at være nysgerrig på forskellige typer af personer. Mange har nok en forestilling om, hvilken fremtidig mand eller kvinde de vil ende op med. Det er bare ærgerligt, hvis denne forestilling blokerer for at møde en helt anden type, som kan være meget bedre.

Særlig hvis du sidder bag en computerskærm og vælger potentielle dates, kan du komme til at vælge kandidater ud fra udseende, job og fritidsinteresser. Hvis ikke personen umiddelbart falder i din smag, vil du højst sandsynlig vælge ham eller hende fra. Hvad med at udfordre dig selv til at vælge dates, som er helt anderledes end hvad du normalt ville vælge? Det kan være, at du ender med at blive overrasket og finder din eneste ende.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at du springer ud i datinglivet. Du skal ikke lade dig begrænse af din egen usikkerhed eller tvivl. Hver gang du tvivler på dig selv eller en date, kan du spørge dig selv: ”Hvad er det værste, der kan ske?”. Dette er et godt spørgsmål at huske på, da det værste ofte ikke er ret slemt. Hvis du tager på single dating og finder ud af, at kemien er dårlig eller han slet ikke var, hvad du troede, så kan du heldigvis altid tage hjem igen. Du vil højst sandsynlig aldrig se personen igen og du kan komme godt videre til den næste og bedre date.

Hvordan finder du en kæreste?

Hvordan finder du så din næste date? Der er mange muligheder, både de helt traditionelle og mere moderne. Vi gennemgår her, hvilke muligheder du har for at komme på single dating.

Før internettet og smartphones kom på tale mødte man sine dates i den virkelige verden og det kan du også stadig gøre brug af. Du møder højst sandsynligt mennesker dagligt og har helt sikkert også set et par stykker, som du synes godt om.

Det kan være i jobrelaterede situationer, hvor du møder potentielle dates. Du skal selvfølgelig altid vurdere om det er moralsk korrekt at invitere kunder eller samarbejdspartnere ud på date. Det er ikke alle arbejdspladser, hvor det er passende. Det kan dog være, at du arbejder i en butik, hvor du ofte har set en sød pige eller fyr, som du tager dig mod til at spørge ud på en date.

Hvis du er lidt usikker og genert og derfor har svært ved at invitere personen på date, er der heldigvis mange andre muligheder. En mulighed er at finde personen på de sociale medier og skrive en invitation her. På den måde undgår du en direkte konfrontation.

Hvis ikke du møder nye mennesker til daglig og sidder fast i dit singleliv, er der adskillige dating sider Danmark, som du kan udforske. Her har du mulighed for at sidde trygt i dit hjem og vælge de personer ud, som falder i din smag. Det kan føles nemmere at kontakte en fremmed person over internettet end at skulle stoppe ham eller hende på gaden.

En anderledes form for dating

De ovenstående muligheder for at finde én at tage på single dating med, kan for nogen ikke være nok. Er du én af dem, som søger spænding og glamour, når du skal på date, og ikke nødvendigvis søger en fast partner? Så kan denne mulighed være det helt rette for dig.

Sugardating er typisk for kvinder, som ønsker at forsøde deres tilværelse med gaver, lækre middage og andet luksus. Det betyder dog ikke, at hvis du er en mand og søger noget lignende, at det ikke kan være for dig.

Sugardating er for dig, som søger en ældre partner med mere erfaring og god økonomi, som har lyst til at forkæle, forsørge og forsøde din hverdag. I nogle tilfælde kan det give dig muligheden for at leve af de gaver, som du får af din partner.

Du finder ikke bare sådan lige en sugardate på ethvert gadehjørne og nogle vil synes, at det er en særdeles speciel form for single dating. Det behøver dog ikke at afholde dig fra at kaste dig ud i det, hvis du har lyst. Der er mange hjemmesider specifikt rettet mod sugardating, både hvis du har lyst til at være sugardaddy eller sugarbabe. Her kan du oprette en profil og målrette din søgning på lige præcis det, som du søger.

Er du til ældre kvinder?

Ligesom alle mennesker er forskellige og har forskellige interesser, er der også utallige måder at date på. Vi har alle vores områder, som vi finder mere interessante end andre. Du må ikke føle dig anderledes eller underlig blot fordi du ønsker noget andet end de fleste.

Mange emner kan være tabubelagte, men det betyder ikke, at der ikke er andre som søger det samme. Det er blot samfundet, som har bestemt, at noget er mere velset end noget andet. Dette kan komme til udtryk i forbindelse med sex og parhold. Uanset om det er et tabu eller ej, skal du gå efter, hvad du føler, er rigtigt for dig. Så længe begge parter i et forhold accepterer forholdets indhold og spilleregler, så kan det aldrig være forkert.

Et andet eksempel på single dating, som kunne være for dig, der har lyst til at udforske datinglivet nuancer, er cougar dating. Cougar dating er for ældre kvinder og yngre mænd. En cougar er en ældre kvinde, som er viljefaste, har selvtillid og ved hvad de vil have. De kan godt lide at få de yngre mænd til at vænne sig om efter dem på gaden. Den yngre mand tænder på at føle sig domineret og ledt af cougaren, både seksuelt og i forholdet.

Ligesom ved sugardating kan det være en udfordring at finde potentielle partnere, som ønsker det samme. Her kan datingservices på nettet være en god hjælp, da der er mange sider, som er målrettet cougardating.