Hvis du overvejer at få permanent hårfjerning med laser for at slippe for besværet med hårfjerning i din hverdag, er denne artikel til dig. Her får du et overblik over fordele og ulemperved permanent hårfjerning med laser.
Derfor er permanent hårfjerning med laser populært
Selvom der i dag er væsentlig flere end tidligere, der vælger bevidst ikke at fjerne deres kropsbehåring, er der alligevel mange af os, der helst så at vi ikke havde et enkelt uønsket hår på kroppen. Til de af os er der flere midlertidige løsninger til hårfjerning. Voks. Hårfjernings creme. Skraber. Ingen af dem er dog langsigtede løsninger, som permanent hårfjerning med laser er.
Permanent hårfjerning med laser er en semi-permanent behandling, der ødelægger selve hårsækken for at minimere hårvæksten. Selvom laseren blitzer under behandlingen for at ødelægge hårsækken, er smerten af blitzen ikke voldsomt. Nogle beskriver følelsen som at blive nevet i armen. Andre beskriver smerten som noget, der er et sted imellem barbering og voks.
Det er en effektiv behandling for mange mennesker. Behandlingen virker således, at lysenergien ledes til hårsækken via pigmentet i håret, som bliver ødelagt. Det resulterer i mindre eller intet hårvækst efter 6 – 10 behandlinger. Det kan være meget forskellige fra person til person.
Man kan få permanent hårfjerning med laser alle steder på kroppen. Laseren kan dække både store såvel som små områder på kroppen. Ben,ryg, arme, mave, ansigt og bikinilinjen. Der er ingen grænser for, hvor man kan få permanent hårfjerning med laser.
Ulempen ved permanent hårfjerning med laser
Selvom permanent hårfjerning med laser føles som guds gave til mennesket for mange, passer behandlingen ikke lige godt til alle hudtyper. Dem med en lys hud og mørkt hår får de bedste resultater af en IPL-laser behandling, da den stærke kontraste mellem hudens pigment og håret gør det lettere for laseren at genkende og ramme håret.
Hvis man har en mørkere hud eller lysere hår, er det dog ikke ensbetydende med, at behandlingen ikke virker for en. Man skal blot være opmærksom på, at det som regel kræver flere behandlinger end normalt. Det kan være træls for mange, da et forløb med IPL-laser i er en lang proces.
Selvom selve behandlingen oftest varer et sted mellem 5 – 30 minutter, skal man vente seks uge imellem hver behandling. En IPL-laser behandlingsforløb er også bedst at starte om vinteren, da behandlingsområdet ikke må udsættes for sol før og efter behandlingen. Derfor har mange behov for at tage et tilløb for at starte et behandlingsforløb. Er man gravid, må man ikke få en IPL-laserbehandling, idet der ikke er er data på, hvordan det kan påvirke fosteret.