Flirting: Hvordan flirter man som voksen?

Flirting er en oldgammel disciplin, som i nyere tid har ændret sig en del på grund af den digitale kultur. Derfor foregår meget flirten nu om dage over telefonen, og det er ikke ligefrem alles foretrukne platform. Det kan være svært at give et godt førstehåndsindtryk, da moderne apps baserer sig meget på, hvordan man ser ud.

Dernæst er det essentielt, at man er god til at skrive og forstår at skrive de rigtige ting, der lokker til frem for at skræmme væk. Det kræver en del træning, men vi vil i denne artikel forsøge at hjælpe dig med at blive bedre til det med flirten over sms, og hvordan du bør agere, når du faktisk har fået daten hjem. Det er nemlig afgørende, at man undgår at komme i den famøse friendzone.

Flirte over sms og apps – hvordan gør man?

Sådan flirter du rigtig godtDating er blevet digitalt, og det betyder, at man næsten ikke kommer uden om at skrive sig op på diverse hjemmesider og tilmelder sig apps som eksempelvis Tinder. På nogle sider kan man skrive til personer, før “de synes godt om en”, mens man på Tinder og lignende apps kun kan skrive til personer, man har fået et match med.

Det første step mod at få svaret på, hvordan man flirter som voksen, er derfor at oprette en profil, som er i stand til at få matches. Vi kommer ikke til at gå så meget i dybden med det i denne artikel, da vi vil fokusere på, hvad du skal gøre, når du har fået et match og er i stand til at flirte over sms. Men grundlæggende bør din profil sættes op på følgende måde:

  • Mindst 3-4 billeder fra forskellige vinkler
  • Undgå at vælge billeder, som ikke ligner dig. Du vil ikke alene skuffe modparten, men du vil også få det dårligt med dig selv, hvis du ved, at billedet ikke ligner dig oprigtigt.
  • Husk mindst ét helkropsbillede. Det kan være svært at få et samlet indtryk af dig, hvis du kun viser billeder af dit ansigt.
  • Gør profilteksten let og overskuelig, og brug gerne humor og selvironi.
  • Fortæl om eventuelle afgørende detaljer i profilteksten. Flytter du til udlandet om to måneder? Er du religiøs, og ønsker du derfor ikke et hurtigt forhold? Der kan være mange ting, som har afgørende betydning for en eventuel modparts relation til dig.

Hvordan flirter man så som voksen?

Når du har etableret kontakt, eller du har mulighed for at skrive til en person, skal du vise dig fra din bedste side, uden at det bliver for meget. Balancegangen mellem almen høflighed og flirten kan være utrolig svær at finde, og det tager mange års øvelse at mestre helt. Er I begge to bevidste om, at der udelukkende søges sex, så er der intet i vejen for, at I giver den fuld gas fra start med at flirte.

Men langt de fleste online relationer starter en smule usikkert, fordi man skal finde ud af, hvad den anden person ønsker, og hvor hurtigt man kan tillade sig at skubbe relationen fremad. Nogle vil gerne skrive et par dage eller ligefrem uger, før man kan snakke om en date. Andre kan være klar på en date eller senere på dagen, når man har udvekslet 3-4 beskeder.

Sådan viser du dig fra din bedste side

Den første besked til en person er næsten altid den sværeste. Man vil ikke virke kedelig og skrive “hej, hvordan har din dag været?”, men man vil heller ikke virke overgearet og alt for opstemt, fordi det i mange tilfælde kan skræmme modparten væk.

Humor er altid en god indgangsvinkel, men det skal være en tempereret humor. Er du ironisk eller sarkastisk anlagt, kan det blive opfattet som en fornærmelse hos modparten, og samtalen kan være ovre, før den er begyndt. Tænk dig derfor godt om, inden du sender noget, der kan opfattes som den mindste smule negativt. Har du ikke noget indtryk af personen overhovedet, inden du sender din besked, kan det være farligt.

Find derfor på noget humoristisk, som ikke kan opfattes negativt, når du flirter over sms og beskeder. Du har ikke lyst til at efterlade nogen form for tvivl om, at din besked er positivt ladet – også selvom beskeden måske ikke er helt så sjovt, som du synes, den kunne være.

Derudover bør du også finde på en linje, som relaterer sig til personen, så den bliver personlig og undgår at blive noget, som personen har hørt før. Derved kommer du til at skille dig. Du kan eventuelt bruge noget af det, som personen viser på sine billeder eller skriver om sig selv i sin profiltekst. Det kan også være noget i forhold til uddannelse, job, alder eller navn. Der er mange måder at gøre en startbesked personlig og humoristisk på.

Lad os tage et eksempel. Du vil gerne skrive til en person, som er psykologistuderende eller måske endda psykolog. Du har ikke så meget andet at gå ud fra. Kender man lidt til psykologi, kender man til Freud og det freudiske slip. Et freudisk slip er, når man kommer til at sige noget, som man egentlig mener, men som man ikke ønsker skal ud i verden på det givne tidspunkt.

  • Wow, du ser bare helt vildt sød ud! … Ups, freudisk slip, jeg mener selvfølgelig bare “hej”

Med denne besked får du tjekket flere bokse af:

  • Du sender en meget personlig besked, som bærer præg af overvejelse
  • Du sender en humoristisk besked, som viser, at du har noget at byde på på den front
  • Du sender en besked, hvori du faktisk allerede flirter og anerkender den anden person

Det kræver noget kreativitet at finde på disse introer, men hvis du kan tjekke ovenstående bokse af, er du godt på vej med din flirten som voksen.

Undgå at blive friendzoned

Når man flirter, er det farligste element, at eventuelt flirt enten bliver kedeligt eller ikke udvikler sig i retningen af en romantisk relation. Det vil man for alt i verden undgå. Du skal forblive interessant og blive ved med at levere indhold til samtalen, som der kan arbejdes på. Hvis den anden person begynder at svare i korte beskeder med “ja”, “nej” og “okay”, kan skaden allerede være sket.

Vi anbefaler, at du forsøger at sætte en date op hurtigst muligt, også selvom den måske først finder sted om en uge eller to. Det er trods alt sværere at aflyse en date end blot at skrotte samtalen inden da.

Forsøg altid at lukke daten: Flirte over sms

I salgsstrategier arbejder man med budskabet “always be closing”, når man forsøger at sælge et produkt til en kunde eller klient. Du er i denne sammenhæng produktet, og jo længere tid der går, før du har modpartens “underskrift” på en date, jo længere tid vil usikkerheden være der.

Det handler selvfølgelig om at føle sig frem og mærke, hvor den anden person er i relationen til dig. Svares der lidt mere tilbageholdent, og kan du mærke, at personen har brug for mere viden om dig, så kan det være nødvendigt at skrive sammen et par dage. Er kemien til gengæld rigtig god fra start, og bidrager I med det samme niveau af engagement, så er der intet i vejen for, at der kan sættes en date op allerede inden for de første 5 beskeder.

Det er jo bare en uforpligtende date. Ingen siger, at det skal blive til mere, men det er blot for at se hinanden an. Har man en god skriftlig kemi, er man tiltrukket af den anden person og forsøger begge parter at flirte, burde det også være et match i virkeligheden.

Konklusion: Sådan flirter du som voksen

Det er ikke nemt at flirte i det moderne datinglandskab, hvor digitaliseringen sætter sine begrænsninger. Du skal være ret skarp på skrift; det kommer man ganske enkelt ikke uden om. Vi har i ovenstående afsnit givet dig nogle værktøjer til at flirte over sms eller eksempelvis Tinder, og vi har forklaret lidt om, hvordan man håndterer bestemte personligheder, når du støder ind i dem.

Grundlæggende er det, at du ikke bliver kedelig, men bidrager til samtalen på en humoristisk måde, hvor du så vidt muligt forsøger at lukke daten tidligt. Hvis der går for meget hverdagssnak i den, kan det hurtigt blive uinteressant, og så sætter du en eventuel date i fare. Det kræver lidt mod at date og flirte som voksen, og man skal vise interesse.

Men det er en hardcore balancegang, som er svær at mestre. Du må dog ikke give op, selvom det ikke virker de første par gange. Du skal tænke statistisk og ikke lade dig skræmme af to matches, der ikke gider en date. Kan du få en date med 1 ud af 5 personer, som du har interesse i, er det gået over, hvad man gennemsnitligt kan forvente.

Held og lykke med din voksen flirt. Vi er sikre på, at du nok hurtigt skal lære at flirte over sms og beskeder, som det kræver at finde en date nu om dage.